Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iul 2008 - Anul XIII, nr. 156 (3837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Gest

O tânără din Mironu, mamă a patru copii, graţiată de Băsescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O tânără în vârstă de 26 de ani din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, a fost graţiată de preşedintele României, Traian Băsescu, scăpând de executarea unei pedepse de patru luni de închisoare.

Decretul de graţiere a fost emis „din motive de umanitate”, după cum a informat Preşedinţia printr-un comunicat de presă, având la bază faptul că tânăra are în îngrijire patru copii minori, dintre care unul cu grave probleme de sănătate. La baza deciziei a mai stat faptul că tânăra nu are antecedente penale, iar fapta pentru care a fost condamnată prezintă pericol social redus.

 

Preşedintele, ultima speranţă

Pe Florentina Plaiu am găsit-o ieri după amiază la casa ei din Mironu. Aflase de dimineaţă vestea că preşedintele a graţiat-o.

„Îi mulţumesc tare mult, că în el am avut speranţa, că altă şansă nu mai aveam. Să-i dea Dumnezeu sănătate, că fără el făceam închisoare, mergeam acolo, asta e, dar nu aveam cui lăsa copiii”, au fost cuvintele tinerei.

Femeia a fost condamnată în urma unui scandal petrecut tocmai în anul 2002. Atunci, după o ceartă cu o vecină, tânăra i-a aplicat acesteia câteva lovituri. A primit o amendă penală pe care nu a achitat-o, astfel că s-a ales cu o condamnare la patru luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe. Hotărârea de condamnare a fost emisă în luna mai a anului trecut de Judecătoria Gura Humorului, rămânând definitivă printr-o sentinţă  a Tribunalului Suceava, emisă pe 15 iunie 2007.

„Atunci am obţinut o amânare a pedepsei, pentru că aveam copil de câteva luni. Acuma, până pe 9 iulie anul ăsta era ultima amânare, nu mai aveam ce face, ajungeam la închisoare”, povesteşte tânăra. Spune că marele ei noroc a fost un avocat din Suceava, căruia ţine neapărat să-i spună şi numele.

„Vreau să-i mulţumesc domnului avocat Gheorghe Crăciunescu, care m-a ajutat foarte mult, mi-a făcut cererea la preşedinte şi nu mi-a cerut bani. Trebuia să merg miercuri (n.r. pe 9 iulie), la Judecătorie, dar acum cred că am scăpat de asta”, spune  femeia.

 

Nu are bani pentru operaţia copilului bolnav

Tânăra şi soţul ei locuiesc, împreună cu cei patru copii, într-o casă destul de mare, dar foarte modestă în interior. Cel mai mare copil, o fetiţă, are opt ani, iar cel mai mic, un băieţel, are doar un an şi trei luni de zile. Acesta are o malformaţie gravă la gură, a fost operat deja o dată, iar în această vară trebuie dus la o a doua operaţie. Familia trăieşte din alocaţia copiilor, ajutorul social de la primărie, şi din ce mai adună capul familiei la muncă în pădure, condiţii în care nu are de unde strânge bani pentru operaţie. Prin intermediul ziarului nostru, Florentina Plaiu a ţinut să facă un apel către cei care ar putea să o ajute financiar pentru operaţia copilului. Familia poate fi contactată la numărul de telefon 0751.989.886. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O tânără din Mironu, mamă a patru copii, graţiată de Băsescu.
 Vizualizări articol: 2239 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
O tânără din Mironu, mamă a patru copii, graţiată de Băsescu1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gratiere trimis de
( 5 iul 2008, 22:31:25
Va multumesc pentru ca ati facut public acest caz! Sincer vazand ca trece timpul si nu primim nici un raspuns incepusem sa imi pierd speranta ca acest om va mai putea fi ajutat, dar a venit ajutorul la timp, dupa o amanarea a executarii pedepsei de trei luni! Ii multumim presedintelui pentru acest decret de gratiere! Avocat George Craciunescu
2.   Felicitari trimis de
( 7 iul 2008, 10:16:14
Felicitari,domnule avocat,iar daca ati facut acest gest fara onorariu inseamna ca ati punctat o fapta buna in fata lui Dumnezeu,fapta care va cantari greu pentru binele Dvs

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei