Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iul 2008 - Anul XIII, nr. 156 (3837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semnal de alarmă

Mesaje antisemite pe blocul secretarului Comunităţii Evreieşti din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe mesaje cu caracter antisemit au apărut ieri dimineaţă pe blocul în care locuieşte secretarul Comunităţii Evreieşti din Suceava, dar şi pe alte câteva clădiri amplasate în vecinătate. Reprezentanţii Comunităţii Evreieşti sunt îngrijoraţi de semnalul transmis şi cer autorităţilor să-i prindă cât mai rapid pe autori şi, mai ales, pe cei care se află în spatele acestei acţiuni de intimidare.

 

Mesajele cu caracter antisemit au fost observate ieri dimineaţă, în jurul orei 7.15, de secretarul Comunităţii Evreieşti din Suceava, Marcel Simon. Acesta a mărturisit că a fost şocat în momentul în care a dat cu ochii de inscripţiile de pe uşa de la intrare în bloc.

„Mergeam spre sediul Comunităţii pentru munca de zi cu zi. Când am deschis uşa de la intrare în bloc nu mi-a venit să cred că poate fi adevărat. Sunt revoltat de tot ce se întâmplă. Am mai rămas trei evrei în oraş şi nici de ăştia nu au loc unii?”, s-a întrebat Marcel Simon.

Bărbatul a mărturisit că locuieşte de 22 de ani în blocul unde au apărut mesajele antisemite, dar nu a avut niciodată probleme cu vecinii, aşa încât crede că nu este vorba de un atac la adresa persoanei sale, ci împotriva întregii comunităţi evreieşti din Suceava.

Revolta secretarului Comunităţii Evreieşti din Suceava a sporit când a observat că mesaje antisemite sunt şi în alte locuri.

Dacă pe uşa de la intrare în bloc era desenată o zvastică şi scria „Kill Jeus”, pe balconul unei familii care locuieşte la parterul imobilului, alături de zvastică apărea mesajul „Hail Hitler! White Pride! (n.r. – în traducere liberă „Trăiască Hitler, mândria albă”).

De asemenea, pe o casă aflată la câţiva metri de blocul cu pricina, mesajul era mult mai clar. „Moarte evreilor!” şi o zvastică încercuită a fost scris cu un spray, un mesaj care nu mai are nevoie de nici un fel de explicaţie.

 

Nimeni nu a auzit şi nu a văzut nimic

După toate probabilităţile, mesajele au fost scrise ieri dimineaţă, între orele 6.00 şi 7.15.

„Am vorbit cu un vecin care a ieşit din bloc la ora 6.00 şi mi-a spus că nu a observat nimic. Dacă eu am ieşit la 7.15 pe uşa blocului şi mesajele erau, înseamnă că în acest interval s-a acţionat”, a concluzionat Simon Marcel.

Cei care locuiesc la parterul blocului şi pe balconul cărora a apărut unul din mesaje, o familie de bătrâni, spun că nu au auzit nimic care să le atragă atenţia.

„Eu mă trezesc de dimineaţă, dar nu am auzit nimic. Când m-am dus la balcon să deschid geamul am văzut un semn desenat pe sticlă (n.r. – o zvastică). L-am şters fără să mă gândesc că ar putea fi ceva atât de rău. Pe balcon nici nu m-am uitat, acum am aflat şi eu de la domnul Simon că este scris ceva şi acolo”, a precizat Olimpia Gorgan, o locatară din blocul unde au apărut mesajele antisemite.

 

„Eu cred că este cineva în spatele acestor acţiuni”

Preşedintele Comunităţii Evreieşti din Suceava, Sorin Golda, a spus că mesajul transmis este negativ, iar apariţia mesajelor de ieri la doar câteva luni după cele descoperite în altă zonă a oraşului duce la ideea că este o acţiune organizată şi nu opera unor teribilişti sau satanişti.

„Sunt fenomene îngrijorătoare. Este posibil ca aceste mesaje să fi fost scrise de câţiva tineri, dar eu cred că în spate se află altcineva”, a mărturisit preşedintele Comunităţii Evreieşti din Suceava.

Acesta a spus că nu înţelege rostul acestor mesaje de intimidare, mai ales că Suceava este un oraş paşnic, iar puţinii evrei care mai trăiesc aici, aproximativ 70, sunt în mare parte oameni în vârstă care nu creează probleme în comunitate. 

 

Poliţia Suceava a demarat cercetări în acest caz

Tot ieri, pe strada 6 noiembrie, în scara unui bloc a mai fost descoperit un alt mesaj care are conexiuni cu cele de pe blocul unde locuieşte secretarul Comunităţii Evreieşti din Suceava. Este vorba de o cruce de fier, asemănătoare celei de pe uniformele naziste din cel de-al doilea război mondial.

Comisarul şef Corneliu Jureschi, şeful Poliţiei Municipiului Suceava, a precizat că s-au demarat verificări în acest caz.

El a respins ideea că ar fi vorba de un fenomen şi crede, mai degrabă, că mesajele de ieri sunt opera unor teribilişti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mesaje antisemite pe blocul secretarului Comunităţii Evreieşti din Suceava.
 Vizualizări articol: 4679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 8 voturi
Mesaje antisemite pe blocul secretarului Comunităţii Evreieşti din Suceava3.858

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hmmm trimis de
( 5 iul 2008, 11:40:48
Ce mesaje antisemite ma? Zvastica aia e facuta invers:P "Autorii" is probabil plozi ce au nevoie de ceva atentie... vedeti-va de treaba...
1.1  RE: Hmmm trimis de
( 5 iul 2008, 12:10:19
Zvastica aia ii facuta normal numai ca ste pe partea cealata a geamului. De asta se vede invers! Cat priveste personalitatea celor care au facut asa ceva se vede de la 1 km ca sunt copii! Adevaratii combatanti ai evreilor scriu carti, fac manifestari, nu pierd timpul desenand zvastici pe scarile blocuilor. Plus ca mi se pare suspecta toata treaba. De ce abia de 4 iulie i-au mazgalit usa blocului ? Si de ce tocmai la seful comunitatii evreiesti ? Oare nu si-a inscenta singur chestia asta ? Trebuie meditat inainte sa aruncam cu piatra! Probabil Marcel Simon si-a dat seama ca risca sa moara in uitare asa ca si-a dat refresh la comunitate! Daca o sa-i prinda pe indivizi inseamna ca ma insel. Altfel miroase clar a inscenare!
1.2  RE: Hmmm trimis de
( 5 iul 2008, 12:14:42
Prietene comentator, uita-te cum e facut scrisul si zvastica... nu contrazice de dragul contrazisului...
1.3  RE: Hmmm trimis de
( 5 iul 2008, 12:18:41
Da..intradevar..Scuze.. Zvastica aia ii chiar inversa..Acum m-am holbat si eu mai binebig grin Ii clar ca evreul si-a inscenat-o singur! Un "profesionist" adevarat stia sa faca zvastica ! Plus ca antisemitism nu inseamna doua semne pe un amarat de bloc. Antisemitism ii ura pura, ii atac..Ori nu cred ca domnul Marcel Simion a fost atacat vreodata de cineva. II un spectacol ieftin ce se intampla acolo! Iar culoarea aia argintie duce cu gandul la poponari nu la antisemiti sau nazistilaughing)))
1.4  RE: Hmmm trimis de
( 5 iul 2008, 12:24:04
Parca zvastica facuta asa e un semn al binelui... deci respectivii "artisti" le doresc numai binele locatarilor blocului... oricum, ma indoiesc ca acest "fenomen" merita sa fie pe prima pagina a ziarului local...
2.   Teribilisti fara ocupatie trimis de
( 5 iul 2008, 12:02:14
mergeti la statuia lui stefan sa vedeti ca primele banci de la scari sunt distruse. la fel pe traseu daca mergeti pe langa cimitir spre oras o sa vedeti pe banci scris tot cu un spray alb HAIL SATAN sau ceva de genu asta. Cred ca sunt aceeasi pusti care nu au ce face. chiar si asa, swastika aia e chiar desenata invers.
3.   Arestati lighioanele! trimis de
( 5 iul 2008, 12:25:59
sunt un filo-semit,un prieten al evreilor si al Israelului.Eu cred ca anti-semitismul este in crestere si cred ca ar trebui dostrus din fasa..pt ca altfel da nastere la monstrii.Cer organelor abilitate sa intervina si sa aresteze acele fiinte deplorabile care scriu astfel de mesaje!Speram sa isi faca treaba organele abilitate,ca sa nu spuna prietenii nostri din Israel ca suntem un stata babanier,care alimenteaza anti-seminitsmul!
3.1  RE: Arestati lighioanele! trimis de
( 5 iul 2008, 13:48:56
...si filo-semitismul la fel...
4.   ...sa va spun o istorie trimis de
( 5 iul 2008, 12:58:30
am trait intr-o comunitate de evrei si greci si tigani .Fiecare cu ale lui .Dar intr-o zi noi copii ,,nu am mai incaput de evrei ,,.Asa ni s-a pus noua pata .Si la vecinul evreu i-am ars presul de la usa si i-am dat cu vopsea si am scris si noi timpenii .Vecinul nea Rosenberg s-a suparat a mers la parinti ...ni s-a tras o scarmaneala si s-a facut pace si liniste cu schimbari de castraveti murati si produse fara carne.Am fost antisemitici si anti evrei ? Hai sa fim seriosi ...Si acuma vecinul nea Rosenberg traieste linga noi ...ne salutam si daca nu-l vedem vre-o vreme batem la usa sa stim ca este in viata .Inca nu sint RASISTI in judetul Suceava si White Pride si kakaturi din astea. Poate niste copii din ,,alte tari ,,au venit in vacanta si ii invata si pe romanasi prostii din west .Si nea Strutz nu mai zbera ...romani invata prostii din afara si chiar si din Istrael .Sint sigur asta a fost scrisa de niste copii ...la care o urecheala n-ar strica si atit .Shalom !
5.   Ptr Ben David trimis de
( 5 iul 2008, 13:07:44
cu ce se maninca organe abilitate ? Si cu ce se maninca fiinte deplorabile?Si ca sa stii si tu neneaca ,,preceni de la Palestina ,,nu ne cred BABANIERI ...ci doar tigani .Si daca nu crezi intreaba ...La Haifa ca-i plina comunitate de evrei -romani ...la Tel Aviv pe strada Meier ...Asa ca nu urla ca poate faci comotie cerebrala ...ca-i cam cald zilele astea prin Istraelhappy .Nu sintem anti semitici ...nu sintem rasisti ...homo fobics ...dar NE AJUTATI VOI sa devenim. Stii cum se spune ,,copilul invata din ceea ce vede si aude ,,. Noi romani sintem niste copii nevinovati comparati cu voi cei din WEST si din Istrael .Asa ca nea David... Shalom ca-i simbata si nu se facehappy
6.   Mda trimis de
( 5 iul 2008, 13:16:58
Nimic nou...niste copchii care se cred interesanti si deseneaza tot felul de porcarii pe unde apuca. Amenzile nu`i sperie pentru ca le platesc parintii. Eu recomand o bataie zdravana si se lecuiesc.

O ultima chestie, nu judecati pe toti cei care asculta rock doar pentru ca mai sunt cativa care sunt mai prosti, ORICE padure are uscaciunile ei.
7.   Orice foc trimis de
( 5 iul 2008, 13:38:20
Orice foc porneste de la o scanteie! Niciodata, nici chiar acum, nu trebuie, nu avem voie sa ignoram asemenea mesaje, mai ales ca ele se inmultesc si sunt exprimate in multe forme [vezi forumurile de la diferitele publicatii de ex.]. Ideea ca sunt scrise de copii poate fi foarte grava, prin ignorarea acestor fapte, pentru ca in spatele acestor copii pot fi unii cu scopuri deosebit de precise!
7.1  RE: Orice foc trimis de
( 5 iul 2008, 13:51:07
Daca Sandrinio nu scria articolul, scanteia nu mai era...
7.2  RE: Orice foc trimis de
( 5 iul 2008, 13:54:11
Comentariul semnat Radu este corect, demn si inteligent. Toate nenoocirile incep cu un simptom minor, adesea neglijat sau pus pe seama unor retardati sau necopti la minte. Raul trebuie curmat de la inceput. Altfel face loc mai-raului... Dovada: "sugestia" unui adult ca ar fi o auto-provocare (!) sau a altuia care gaseste cauze...meteorologice (caldura in Israel). E imbucurator ca majoritatea forumistilor iau o atitudine de condamnare a fenomenului si cer interventia rapida a forurilor abilitate. Ziarul ar trebui sa urmareasca evolutia fenomenului.
8.   Linistiti-va trimis de
( 5 iul 2008, 13:49:54
Linistiti-va, mai mult ca sigur toata prostia asta a fost facuta de cativa copilasi fara ocupatie, �n loc sa se duca la scoala s-au g�ndit sa faca si ei ceva mai interesant, nu cred sa fie o miscare nazista, doar un act de teribilism stupid...e aceasi problema ca si �n cazul satanistilor, tot 't�ncul' ce a dat de muzica rock se crede satanist si �ncepe sa o ia pe aratura...fac�nd tot felul de t�mpenii.
8.1  RE: Linistiti-va trimis de
( 5 iul 2008, 14:09:59
"in loc sa se duca la scoala" ... iti amintesc ca e vacanta
8.2  RE: Linistiti-va trimis de
( 5 iul 2008, 15:21:18
�mi cer scuze...
9.   ... trimis de
( 5 iul 2008, 14:52:13
nu i vb de nicio organizatie...nijte copii retardati kre vor sa fie bagati in seama...nu e niciun motiv de ingrijorare in privintza reaparitiei nazismului...doar nijte pushti kre au auzit si ei de holocaust si de astea si vor sa para interesantzi.i as sfatui sa incerce sa iasa in evidentza prin altcv...nu prin blamarea unei comunitati precum evreii:)
9.1  RE: ... trimis de
( 5 iul 2008, 15:14:39
Mai Deea,daca ai observat,aici suntem pe un forum,incearca sa scrii si tu romaneste,ce naiba ,esti pe messenger? Daca scrii asa,nu inseamna ca esti"cool",dimpotriva...
10.   Un evreu bun e unul mort trimis de
( 5 iul 2008, 15:32:42
un evreu bun e unul mort, eventual ingropat (point, cum a zis basescu)
10.1  RE: Un evreu bun e unul mort trimis de
( 5 iul 2008, 16:03:28
Era inevitabil: a aparut antisemitul de serviciu. Deci, toata teza cu copii nestiutori cade. Iata-l pe "maturul" hranit cu otrava legionara, xenofob fara motiv, antisemit fara evrei, orb la faptul ca a fost inoculat cu ura si prostie, tocmai pentru ca acestea sunt instrumentele diversiunii: uraste-l pe evreu, astfel nu vei fi ocupat cu problemele tale de existenta zilnica!!
10.2  RE: Un evreu bun e unul mort trimis de
( 5 iul 2008, 17:03:33
Sper sa mori de "otrava legionara" imbecilule !
11.   ... trimis de
( 5 iul 2008, 16:08:25
Vroiau niste copii sa apara la ziar si au reusit. Dupa ei probabil ca vor urma si altii.
12.   Pentru MAYA trimis de
( 5 iul 2008, 16:39:04
Desigur...A aparut, dupa cum vezi, forumistul VANARGANDR (anagrama pentru GARDA plus). Vor urma si altii? Desigur nu copii prosti, ci progeniturile unuia ca legionarul respectiv. Acestia au adus mult bine Romaniei... Si vor contrebui corespunzator la prestigiul Romaniei in lumea libera.
12.1  RE: Pentru MAYA trimis de
( 5 iul 2008, 17:11:52
ce legiune bre? am lucrat cu unul p'aci si mi-a zis cum se drogau pana "auzeau elicoptere in cap" apoi salutau cu hail hitler si aveau impresia ca c-o sa-l invie din morti. actualmente e o leguma care face umbra pamantului degeaba. desi are 40 ani acuma si nu mai tine nici la el abureala cu white power si "rasa ariana" damage-ul ii ireversibil. antisemitismul e un semn rau. inceputul unor astfel de manifestari nu aduc nimic bun.aduceti-va aminte de anii 30. God bless Israel
12.2  RE: Pentru MAYA trimis de
( 5 iul 2008, 17:43:53
Legiunea a avut momentul ei istoric. Cu Bunele si Relele ei. Ideea e ca trecutul nu se mai poate intoarce, iar noi trebuie sa invatam din greselile trecutului pentru a nu le repeta.

Insa ideea acestui topic nu era legiunea, ci acel animal care a savarsit aceasta crima abominabila si care ar trebui condamnat la moarte sau macar la inchisoare pe viata!
13.   CLAR!! trimis de
( 5 iul 2008, 16:49:44
TRAIASCA LEGIUNEA!! TREIASCA COMANDANTUL!!!
13.1  RE: CLAR!! trimis de
( 5 iul 2008, 23:20:59
Capitanul, nu comandantul, barbacutule!
14.   Si totusi... trimis de
( 5 iul 2008, 17:17:22
Ma surprinde faptul ca lucruri atat de grave sunt minimalizate de oamenii maturi. Nu mai vorbesc de iesirea pe forum a otravii nedisimulate, de care credeam ca am scapat de mult. Se pare ca noi, romanii, avem marea calitate de a nu lua nimic in serios. Poate ca ceea ce s-a intamplat nu e un fenomen, dar tratat cu atata intelegere, ar putea deveni un fenomen, asa cum s-a mai intamplat. Mai grav este ca un comandant de politie isi permite sa emita pentru public idei si presupuneri, adica sa se pronunte chiar inainte de a cerceta si a avea niste rezultate certe. Semn ca rezultatul investigatiilor va fi pe masura presupunerilor si nu derivat direct din faptele constatate.

Si nu uitati, stimati forumusti, ca in ultima vreme, noi, romanii , am devenit evreii Europei, adica xenofobia ne vizeaza tot mai intens. Ne convine tratamentul? Categoric, nu! Si totusi...
15.   E INBUCURATOR trimis de
( 5 iul 2008, 17:38:01
E INBUCURATOR CA MAJORITATEA FORUMISTILOR AU O ATITUDINE IMPOTRIVA ACESTORI VANDALI ANTISEMITI SI AL FENOMENULUI ACESTA! EI ADUC CINSTE PRESTIGIULUI ROMANIEI!
16.   Codul Penal! trimis de
( 5 iul 2008, 17:39:49
Ar trebui modificat Codul Penal. Ar trebui reintrodusa pedeapsa cu moartea. Pentru astfel de fapte, ca violuri repetate, talharii repetate si omoruri deosebit de grave!

parlamentarii nostri ar trebui sa se sesizeze!

Sa fie si la noi justitita ca in SUA!
16.1  RE: Codul Penal! trimis de
( 6 iul 2008, 12:48:27
Boule, in SUA se fac frecvent demonstratii ale grupurilor neonaziste si flutura aia zvasticile prin orase.

Pacat de peretii aia murdariti.
17.   `mandria alba` trimis de
( 5 iul 2008, 18:33:05
probabil copii au vazut de prea multe ori American History X si s-au mixat in cap...sau poate nu au avut negrii la care sa le scrie white power...
17.1  RE: `mandria alba` trimis de
( 5 iul 2008, 18:35:03
copiii(scuze)...
17.2  RE: `mandria alba` trimis de
( 6 iul 2008, 12:28:19
Bine ba...dupa cum zici tu, daca copiii astia au vazut de multe ori American History X si totusi inca mai fac astfel de lucruri ca in cazul de fata, inseamna ca acei copiii sunt inapoiati mintal pt ca nu si-au putut da seama ca filmul asta are defapt un mesaj pozitiv, adica sa spunem NU urei de rasa!
18.   Comunitatea evreiasca !? trimis de
( 5 iul 2008, 19:23:59
``Am mai ramas trei evrei �n oras si nici de astia nu au loc unii?", s-a �ntrebat Marcel Simon.``Asta e secretar ,ceilalti doi tre sa fie presedinte si vicepresedinte.Toata lumea in ziua de azi isi face cate o comunitate sau alta forma de asociere doar sa mai mulga niste bani de pe undeva.
18.1  RE: Comunitatea evreiasca !? trimis de
( 5 iul 2008, 20:08:55
Conteaza, totusi.... Intelesul este ca au mai ramas trei evrei in bloc, sau ca metafora. In text, se precizeaza ca sunt peste 70 de evrei in Suceava. Oricum, comunitatea evreiasca nu primeste nici un ban de la autoritatile romanesti. Se cunoaste totusi faptul ca evreii se ajuta intre ei, ca nu exista la ei analfabeti si nici oameni in nevoie parasiti. Daca NU CONTEAZA era un gram mai cumsecade, gindea nu cu ura si prejudecati. Evreii care au trait in Suceava au contribuit mult la binele orasului (medici, economisti, ongineri, tehnicieni,functionari, muncitori calificati, profesori, chiar scriitori dintre care unul este acum candidat la Nobel). Iar cei care vin din Israel ca turisti contribuie economic si propagandistic tot Sucevei.
18.2  RE: Comunitatea evreiasca !? trimis de
( 6 iul 2008, 12:57:29
Zi-ne ba si de cei care fac afaceri cu statul, care au tot felul de firme capusa, care fura cat nu pot duce.

Aproape toti cei care au scris pana acum aici practica un dublu standard jenant. Acei avortoni trebuie pusi la munca in folosul comunitatii. Am o idee: sa stearga toate grafittiurile de pe pereti.

Apropos, de ce cand un gunoi a pictat pe soclul statuii lui Stefan cel Mare "Eminem" nu s-a autosesizat nimeni, niciun **** cu ochi care fute buha in presa locala nu a scris nimic, niciun dobitocul care era prefect in perioada aia nu a zbierat, cum o face drojditorul asta acuma si alte chestiuni asemanatoare?
18.3  RE: Comunitatea evreiasca !? trimis de
( 6 iul 2008, 13:36:17
Pai Eminem nu reprezinta un pericol pentru poporul roman, nici nu a omorat pe nimeni. In schimb nazistii au facut asa ceva.
18.4  RE: Comunitatea evreiasca !? trimis de
( 6 iul 2008, 14:54:53
Dar nu a spus nimeni ca evreii au monopolul durerii. Apropo expresia monopolul durerii dovedeste ca esti cam sadic. Roaga-ti rudele sa nu te mai bata asa de des. Mai iesi pe afara. Cat despre comunisti si crimele lor , amesteci rahatul turcesc cu ****urile locale. Nu au a face una cu alta. Dar poate in logica ta sadica.
18.5  RE: Comunitatea evreiasca !? trimis de
( 6 iul 2008, 16:20:11
Ete fleosc. Batut esti tu si numai in cap. Cine a adus comunismul in Rom�nia? Cine l-a promovat si cine il promoveaza in continuare?

Zicerea urmatoare din perioada interbelica iti spune ceva? Nu toti comunistii sunt evrei, dar toti evreii sunt comunisti.

PS Sintagma cu monopolul durerii si evreii a rostit-o prima data chiar cel al carui nume il folosesti. Deci esti batut numai in cap si a doua oara.
18.6  RE: Comunitatea evreiasca !? trimis de
( 6 iul 2008, 17:03:32
Pai du-te atunci si deseneaza secere si ciocane pe blocuri, vezi daca iti face cineva ceva. Nimeni nu are sa face nimic. Stii de ce? Pentru ca milioane de romani au fost membri de partid si ai alte cateva milioane care plang dupa regimul respectiv. Din fericire, nu plange nimeni dupa nazisti sau dupa legionari. Iar dumneata te dovedesti a fi antisemit cand spui ca toti evreii au fost comunisti. Te pomenesti ca ai luat toate arhivele la scotocit din 1921 pana in 1989 sa vezi cati evreii erau membri de partid.
18.7  RE: Comunitatea evreiasca !? trimis de
( 6 iul 2008, 17:41:06
Indemnul tau adresat mie sa desenez peretii da masura intregii tale acceptiuni asupra subiectului. Esti prost cetatene si comunist pe deasupra, adica esti comunist de prost si nu de hot ca altii.
18.8  RE: Comunitatea evreiasca !? trimis de
( 6 iul 2008, 19:01:18
Stii ca pentru a intra in Partidul Comunist se dadea un examen foarte serios de admitere. Adica chiar si hot daca vroiai sa devii, trebuia sa faci dovada ca te pricepi la asa ceva. Spre deosebire de miscarea legionara unde erau primite toate scursurile sau NDSAP unde trebuia sa fii doar blond cu cohi albastri si ascultator.
18.9  RE: Comunitatea evreiasca !? trimis de
( 6 iul 2008, 21:01:22
"miscarea legionara unde erau primite toate scursurile " - cu asta ti-ai dat cu firma in cap. Baiatu sau fetita mai ai de citit mult si serios in zona asta, insa ceva mai serios decat Roller, Oisteanu (Oizenstern), Tismaneanu (Tisminetki), toti corelegionari cu astia de zbiara toata ziua "jale, urgie, pogrom". Deja dai dovada de o limita vizibila. Prefer sa inchei aici ca nu are nici un rost sa mai continui.

PS renunta la pseudonimul Mircea Badea, ca nu ai nici pe departe nimic in comun cu el si adopta si tu unul de tipul Max Bujie sau Printzesa Stelutza ca esti vraiste.
18.10  RE: Comunitatea evreiasca !? trimis de
( 6 iul 2008, 23:34:40
nu am spus nicio clipa ca la comunisti nu erau scursuri, dar nu veni cu povesti din cartier gen Antonescu e sfant, legionarii sunt baiati buni, iar tu ii apari ca un bun patriot ce esti. Judeci cu jumatati de masura.
19.   Fuck evrei trimis de
( 5 iul 2008, 19:36:54
pardon nu evrei ..ci jidanilaughing)
19.1  RE: Fuck evrei trimis de
( 5 iul 2008, 20:12:34
Daca trebuia sa dovedesti ca in judetul Suceava exista retardati, ai reusit! Si daca te-ar intreba cineva daca mai sti si altceva in engleza, ti-ai inghiti ignoranta impreuna cu propria-ti otrava imbecila.
19.2  RE: Fuck evrei trimis de
( 5 iul 2008, 20:56:45
du-te naibii de filosoful**** mele
19.3  RE: Fuck evrei trimis de
( 5 iul 2008, 21:02:42
Ce ti-au facut dumitale evreii? Te-au compromis in Europa? Au violat si furat in Italia sau Spania? Au furat lemne din padure si te-au amenintat cu moartea? Au mancat lebedele din Austria? Au furat de prin magazine sau din buzunare? Au falsificat bani sau carnete de sofer? Te-au talharit in holul blocului? Ti-au furat gainile din batatura? Au violat-o pe sora-ta? Macar te-a injurat careva?! Pai, vezi? Gindeste-te mai bine la oamenii de valoare carea u adus glorie lumii si Romaniei.
20.   X trimis de
( 5 iul 2008, 20:06:01
Sunteti niste dobitoci.Va bagati in seama unde nu va fierbe oala...pareri umile.
21.   X trimis de
( 5 iul 2008, 20:33:24
In drumul spre cetate(pe la bradet) e plin de cruci rasturnate si hail satanuri pe fiecare banca sau tomberon posibila, si vreo doua cruci intoarse cu fundul in jos prin cimitir. Ieri am vazut. Faceti o plimbare, si veti vedea.
22.   FII IADULUI trimis de
( 5 iul 2008, 21:45:47
Privim cu neputinta la aceasta intreaga generatie plina de satanism de droguri de crime si violuri de toate ticalosiile posibile si imposibile si ne intrebam pe drept cuvant:UNDE ESTE DUMNEZEU IN VIATA LOR SI A PARINTILOR LOR ? Este o prapastie atat de mare intre asemenea fiinte si Marele Creator incat,din fii ai Domnului facuti dupa chipul si asemanarea Sa, AU DEVENIT NISTE "LOOSERI",NISTE FII AI IADULUI ! COME BACKUL ESTE FOARTE NECESAT ALTFEL TOTUL ESTE PIERDUT !
22.1  RE: FII IADULUI trimis de
( 6 iul 2008, 17:56:10
you suck...big time, dude.
23.   Bravooo!!!!!! trimis de
( 6 iul 2008, 03:20:10
si sa le uram numa'i de bine la acesti indivizi care au curajul sa infrunte marea jidanime care s'a intins pe tot globul ca o raie.
24.   Pentru BEN DAVID trimis de
( 6 iul 2008, 07:32:46
bine ca nu esti un felationist ca minjii astia
25.   Da ce la evrei aici trimis de
( 6 iul 2008, 08:07:17
auzi ce tot ridicat in slavi pe evrei, poporul care in secret se inchina la idoli, nu este adevarat nu a existat Holocaust, e doar in mintea unora, si evreii se stie li se spune jadani, si pana la urma zvastica inseamna noroc, asa e trecut ca simbol inainte de Hiter, pentru ca nemtii i au trmis pe ovrei la munca in lagare de munca se faca asa multa galagie, evreilor munciti, nu furati
25.1  RE: Da ce la evrei aici trimis de
( 6 iul 2008, 08:17:21
Esti un caz patologic clasic. Acesta e norocul nostru, sa vina un bolnav ca tine si sa ne compromita in ochii lumii civilizate.
26.   W trimis de
( 6 iul 2008, 11:36:47
R E T A R D A T I , nu merita atentie la fel si H O M O pleava societatii umane, I G N O R A T IIIIIIII
26.1  RE: W trimis de
( 6 iul 2008, 18:00:37
mda, nici tu nu meriti atentie...stai jos in banca ta daca n-ai nimic de zis.
27.   ... trimis de
( 6 iul 2008, 16:27:23
Idendificati, prinsi si apoi fortati sa presteze munca in folosul comunitatii. Sa stranga gunoaiele din parcuri. Altceva... nu au ce sa le faca deoarece probabil ca sunt minori fara discernamant.

A doua alternativa... o bataie buna la fund ca sa le vina mintea la cap, dar asta nu se poate, pentru ca au si ei drepturi.
28.   ----------ovreii trimis de
( 6 iul 2008, 19:37:08
nu am vazut nici un comentariu al temidei
29.   Mah alex trimis de
( 6 iul 2008, 22:43:41
"A doua alternativa... o bataie buna la fund ca sa le vina mintea la cap, dar asta nu se poate, pentru ca au si ei drepturi."...pot presupune ca daca respectivii vor primi o bataie la fund asa cum tu sugerezi ...s`ar putea sa li se para foarte incitant demersul in sine ..si sa li se ridice putinul potential de care probabil ca dispun si sa ti`l indese tie in cutia limbii....oricum si intentia ta e oarecum benevola....:)))
29.1  RE: Mah alex trimis de
( 7 iul 2008, 00:06:46
Adevarat... poti presupune. Doar atat.
30.   De ce oare? trimis de
( 6 iul 2008, 22:47:12
de ce oare am vaga senzatie ca cei care posteaza pe acest forum sunt doar niste inepti..?....poate ca fac si eu parte din aceeasi categorie sau poate ca inca ma mai mir de prostia altuia....creanga zicea....."Si eu sunt prost dar cand ma uit in jur prind curaj..."
31.   Uhm. trimis de
( 7 iul 2008, 01:17:18
Am vazut si eu astazi dimineata toate bancile si toate cosurile de gunoi m�zg�lite, ba cu cruci intoarse ba cu scrisuri de preaslavire a lui satan, sa fie oare aceeasi faptasi? Si totusi cumde nu au scris direct pe biserica de l�nga cimitirul "Pacea", pentru ca acolo nu am vazut absolut nimic, sa le fie oare frica de �ntuneric (pentru ca am fost odata pe acolo seara si sincer era o bezna si o atmosfera de-si taia respiratia), o vai, chiar ei, slujitorii satanei (si probabil mici nazikids), au teama "de-ntunerec"? mai, mai.
31.1  RE: Uhm. trimis de
( 7 iul 2008, 01:20:43
si...am auzit ca faptasii au fost prinsi, este adevarat?
32.   QWKY trimis de
( 7 iul 2008, 10:38:50
G U N O I , & P L E A V A

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei