Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 apr 2008 - Anul XIII, nr. 92 (3773)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Flagrant pentru depistarea tăierilor ilegale de pădure

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisariatul pentru Societatea Civilă (CSC), structură care reprezintă organizaţiile şi instituţiile non-guvernamentale, a anunţat că intenţionează să organizeze mai multe acţiuni pentru depistarea şi dezvăluirea tăierilor ilegale de lemn din pădurile din judeţul Suceava.

Anunţul a fost făcut de şeful Comisariatului, Grigore Prodan, care a declarat că această instituţie, în calitate de reprezentant al societăţii civile, intenţionează să demonstreze că pe lângă exploatările de masă lemnoasă legale, există activităţi de acest gen care se situează în afara legii.

Prodan a subliniat că aceste acţiuni vor viza în special pădurile revendicate de Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei (FBORB), în condiţiile în care în momentul de faţă există o ordonanţă prezidenţială care interzice orice exploatare de masă lemnoasă din pădurile revendicate de această organizaţie.

„Am primit un memoriu din partea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, în care ni s-au semnalat abuzurile din partea autorităţilor în încercarea Bisericii Ortodoxe din Bucovina de a reintra în posesia a 192.000 hectare de pădure. În aceste condiţii, am preluat problema semnalată şi, deşi am mers pe la mai multe uşi pentru a afla care este soluţia pentru retrocedarea acestei suprafeţe de pădure, am fost plimbaţi dintr-o parte în alta, fără a afla nimic concret”, a declarat Grigore Prodan, într-o conferinţă de presă în care l-a avut alături pe arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen.

 

CSC susţine retrocedarea pădurilor către Fondul Bisericesc Ortodox

Prodan a subliniat că instituţia pe care o conduce susţine, în mod oficial, demersurile FBORB de a reintra în posesia celor 192.000 de hectare şi, mai mult, a criticat refuzul instituţiilor statului, de a respecta anumite decizii ale instanţelor, care au fost emise în decursul întregului proces de soluţionare a cererii.

Grigore Prodan a făcut referire la o ordonanţă prezidenţială, care interzicea Direcţiei Silvice Suceava de a mai scoate la licitaţie masa lemnoasă din pădurile revendicate de FBORB.

„Cerem instituţiilor competente, şi este posibil şi Parchetului, să clarifice această problemă. Până atunci vrem să facem un flagrant pentru a demonstra că sunt şi tăieri ilegale de lemn din aceste păduri, că sunt bani negri care nu ştim unde ajung. Şi vrem să vedem dacă sunt astfel de cazuri, unde se duc banii, în campanii electorale sau unde?”, a mai spus şeful Comisariatului pentru Societatea Civilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flagrant pentru depistarea tăierilor ilegale de pădure.
 Vizualizări articol: 1553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flagrant pentru depistarea tăierilor ilegale de pădure0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   EwfE trimis de
(18 apr 2008, 12:08:55
Prodane mananci **** in post ! Ordonanta aia e anulata de mult! Pofta buna in continuare!

P.S. Sa vad cu ce accept intru tu in padure, poate se gaseste cineva care sa-ti rupa picioarele!
2.   Re trimis de
(18 apr 2008, 12:50:29
Ce nu stii unde ajung ? ....ce sa ajunga , banii ? , lemnul ? totul se rezuma la bordeiele si casele darapanate in care locuiesc saracii functionari ai romsilva sau itrsc , padurari , tehnicieni etc si nu in ultim rand la trabanturile din fata bordeelor . Prodane , lasa tu arhiepescopia si ia urma celorlalti jefuitori ai padurilor din judet ....sau sa inteleg ca astia te-au pus sa te tii de cioace . Tu stii ca Marza sia-a pus padurari din Cajvana in ocoale cheie de unde sa poata fura ? ei , daca nu stii , afli acuma . Ai circulat vreodata de la Paltinoasa si pana inspre Vatra Dornei ? ai vazut ca nu mai este padure ? au taiato popii ? ....nu cred , asa ca ciocu mic si fa treaba
2.1  RE: Re trimis de
(18 apr 2008, 18:48:33
Ca bine spui,mai Hood,tata!!
3.   Fb trimis de
(18 apr 2008, 15:32:41
dreptate ai ROBIN HOOD
4.   Se fura ca-n codru la Dragomirna! trimis de
(18 apr 2008, 20:13:47
Pe la Dragomirna se fura cu masinile cu carutile... fara probleme se trece bariera ,toti au chei multiplicate! Acolo se fac bani nu gluma!...cred ca toti sunt implicati in defrisari. Tiganii zic ca iau vreascuri dar sub ele, vreascuri dac esti atent, sunt copaci taiati de citeva zile...
5.   Cel mai mare jaf al padurilor trimis de
(18 apr 2008, 20:50:27
cine verifica taitorii de padure? nimeni de ce? se stie la nivel de sus,se castiga multi bani pe padurea noastra,cine verifica ocolul marginea sa vada ce se intampla cu frumoasele paduri BUCOVINENE,oare ce ar trebui sa facem?cine ne poate ajuta sa oprim macelul??????
6.   Padure fara uscaturi...... trimis de
(18 apr 2008, 20:52:40
Bine grait Robin Hood.Am citit si eu ca fetzele prea curate vor sa schimbe cristelnitza cu drujba.Poate nu le mai ajung milioanele pe care le iau de la amaratzii care au de coborat sub pamant vreo ruda!Sa te fereasca Cel de Sus sa ajungi la mana lor!Ca nu te iarta!
7.   Ptr.robin hood trimis de
(18 apr 2008, 20:54:52
ai nimerit-o la fix!99% din padurarii din cajvana sint neamurile lui mirza.si totzi fura legal,nu shtiu daca shtii cum functzioneaza licitatiile cu parcelele private,shi nu intzeleg de ce nu intervine nimeni.astia in 2-3 ani au facut zeci de mii de euro din nenorocitul lor de "salar"
8.   Prea tarziu ..ptr.robin hood trimis de
(18 apr 2008, 22:52:25
pentru cei de la rom silva e prea tarziu ,,iei sau inbogatit pana acuma ,,mergi prin padure ca prin parc,,ici colo cate un copac,,liziera la margine emai deasa sa nu se vada din drum in colo e destul de rara si acuma a venit randul popilor sa se pricopseasca. Si au cumparat toate utilajele necesare ,,tafuri , remorci , drujbe si sau pus pe taiat ce a mai ramas din biata padure. Veniti dom. Prodan la Voronet sa vedeti cum cara popii padurea decand lea dato fara sa tie cont de nimic. Dar sigur no sa veniti .........Tara nimanui,,,doar a hotilor,,,totul e bine la nivel inalt.........................
9.   XYZ trimis de
(19 apr 2008, 09:31:48
FRATILOR SA VEDETI CE SE PETRECE IN CODRII CIRLIBABEI, 0(ZERO) POPI.....,O SES,VENITI SA VEDETI CE FACE SEFUL DE OCOL!!!!
10.   TARE trimis de
(19 apr 2008, 09:33:24
LA ULTIMA LICITATIE ,ORGANIZATA DE D.S. SUCEAVA, FIRMELE LUI FLUTUR ..AU ADJUDECAT TOATA MASA LEMNOASA!!!!
11.   Degeaba trimis de
(19 apr 2008, 10:22:18
ce flagrant? daca au chemat ziaristii sa se laude asta nu-i flagrant ********* . net

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei