Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 apr 2008 - Anul XIII, nr. 92 (3773)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„L-aş prefera de 1000 de ori pe domnul Hrenciuc în locul domnului Carcalete”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Cristian Adomniţei, a declarat că şeful IŞJ Suceava a primit un mandat politic clar din partea PD-L şi nu se dă în lături să-l ducă la îndeplinire.

Ministrul Adomniţei a mai vorbit despre subiectele la bacalaureat, recent publicate pe Internet, şi despre schimbările în sistemul educaţional aduse prin introducerea tezei cu subiect unic. De asemenea, Cristian Adomniţei a făcut o trecere în revistă a principalelor investiţii din şcoli şi a sumelor de bani alocate instituţiilor de învăţământ sucevene.



În elaborarea subiectelor la bacalaureat s-a ţinut cont de propunerile elevilor şi părinţilor

 

Sindicatele din învăţământ au fost nemulţumite de variantele subiectelor la bacalaureat. Astăzi (nr. 11 aprilie), subiectele s-au afişat pe Internet. În ce proporţie au fost ele modificate? S-a ţinut cont de propunerile sindicatelor, elevilor şi părinţilor?

 

Conform metodologiei, până pe 31 martie subiectele au fost puse în discuţie publică, astfel încât profesorii, părinţii, copiii şi cei interesaţi puteau să le consulte şi să exprime opinii. Au fost două opinii singulare, ale Federaţiei Educaţiei Naţionale şi ale unei asociaţii de părinţi, dar care din punctul meu de vedere, şi o spun fără nici un fel de ezitare, sunt partizane politic.

Este vorba despre singurul sindicat al profesorilor care nu a participat sub nici un fel la discuţia pe pachetul de legi.

În loc să-şi prezinte interesele membrilor lor de sindicat, au reprezentat interese politice şi acum iarăşi au ieşit cu declaraţii despre acest subiect.

În acelaşi timp, în schimb, noi nu am primit de la domniile lor nici o propunere de îmbunătăţire, ci doar declaraţii goale. Ei doar acuză, dar din punctul meu de vedere s-au descalificat din ochii ministerului, cât şi ai publicului şi dascălilor.

Evident că s-a ţinut cont de propunerile venite din teritoriu. Nu aş putea să vă dau un procent, e foarte greu să-l cuantifici, dar toate variantele de subiecte au fost cercetate de către profesori, inspectorii şcolari şi au fost asumate toate propunerile de îmbunătăţire.

În acelaşi timp, vă spun că nu putem inventa un sistem care să scutească copiii de învăţat, sau să inventăm un bacalaureat, sau orice altă formă de examinare, prin care să dăm doar subiecte uşoare, poate, poate, vor lua toţi zece. Nu este firesc să facem acest lucru.

 

Subiecte de nivel mediu la bacalaureat

 

Cum apreciaţi subiectele?

Este o regulă a întocmirii subiectului. Primul punct este unul uşor, al doilea punct este mediu, iar al treilea punct este mai dificil, care face diferenţierea între copiii care ştiu de zece şi cei care nu ştiu. Dar dacă rezolvi doar primele două puncte trebuie, fără prea mult efort, să iei o notă onorabilă. Evident, cei care au învăţat foarte mult merită să ia zece, în condiţiile în care rezolvă subiectul numărul 3.

De aceea, de fiecare dată, trebuie să declar aceste lucruri, pentru că toată lumea ia în discuţie doar subiectul numărul 3, pentru a arăta cât de grea a fost proba, dar nimeni nu ia ca şi exemple subiectele 1 şi 2, care sunt uşoare şi nici măcar nu necesită o pregătire anterioară foarte mare.

 

Tezele cu subiect unic, introduse după principiul european

Vorbind de favorizarea elevilor, să discutăm puţin despre tezele cu subiect unic. Sunt voci care susţin că elevii pot fi mult mai uşor favorizaţi prin aceste teze?

 

Nu! Vă spun, iarăşi au fost câteva voci şi numai cele permanente, criticii de serviciu, care nu aduc nimic constructiv în loc. Am schimbat principiul evaluării punctuale doar la finalul clasei a opta, cu principiul european al evaluării continue, care trebuie să destreseze elevul. Am întâlnit mame care mi-au spus că au copii care la teze cu subiect unic din primul semestru a luat 3.50. S-a întâmplat exact ceea ce bănuiam noi. Mamele au primit un semnal de alarmă mai din timp despre starea şcolară a copiilor. Subiectele nu mai sunt făcute de profesorii de la clasă şi toţi copiii aveau aceleaşi subiecte. E o radiografie clară a fiecărui copil, a fiecărei clase sau şcoli din România.

Acea mamă a primit un semnal de alarmă şi ştie ce are de făcut pentru a recupera deficienţa copilului ei. Dar dacă lua 3.50 la testarea naţională şi era singurul examen? Dacă nu făceai bine, toată cariera educaţională se ducea pe panta şcolii de arte şi meserii, despre care eu am o părere foarte proastă şi consider că ar trebui să fie eliminată din şcoala românească. Trebuie schimbată această formă de educaţie, pentru că nu produce calitate, ci doar costă.

Practic, lumea a pus în discuţie unele aspecte, dar nimeni nu a vorbit de fundament. Aceste teze dau şanse copiilor.

 

Adomniţei îl regretă pe fostul şef al IŞJ Lucian Lungu

Inspectorul general Petru Carcalete este acuzat de unii lideri politici locali că politizează instituţia şi şcoala. Au ajuns şi la dumneavoastră astfel de semnale?

 

Sigur că da! Le-am văzut eu, cu ochii mei, şi nu numai în această perioadă de examene de directori. Domnul Carcalete, cu funcţia-i importantă în partidul domniei sale, a avut, îndrăznesc să spun, nu am să folosesc cuvântul nesimţire, ci o atitudine total nepotrivită.

Când eşti angajat al sistemului, cu o funcţie importantă şi când vorbeşti despre ministrul care te reprezintă, despre ceea ce face el şi despre vizitele lui, nu ai etic voie să te comporţi în neconcordanţă cu sistemul. Dacă nu-ţi place ce face sistemul eşti liber să pleci.

Evident că domnul Carcalete nu alege acest lucru. Eu nu am să mă feresc sub nici o formă să spun că sunt foarte trist din cauza atitudinii dumnealui. Putea măcar să mimeze o anumită obiectivitate în exercitarea funcţiei.

De fapt, MEdCT are două procese pe fond cu domnul Carcalete. Eu am încredere că ministerul va prezenta justiţiei suficiente dovezi care să arate cât de neperformant este ca manager, într-un caz, şi cât de grav a greşit în celălalt caz, ca şi angajat al MEdCT.

Domnul Carcalete are un mandat politic clar din partea partidului domniei sale şi nu se dă în lături pentru a-l duce la îndeplinire.

 

„Mi-aş fi dorit ca domnul Lungu să rămână inspector general”

Cum apreciaţi schimbarea repetată a conducerii IŞJ? A creat anumite perturbări la nivelul sistemului?

Nu a fost schimbare repetată. Nu vreau să dăm o tentă negativă. A fost o încercare extraordinar de puternică de a da avânt educaţiei în judeţul Suceava. Eu, ca sucevean, sufăr. Nu este plăcut să vii la tine acasă şi să ai situaţia de facto pe care o regăsim. Mie îmi displace profund. Eu mi-aş fi dorit să fie domnul Lucian Lungu în continuare, dar eu am încredere în justiţie şi ea va demonstra că ministerul nu a greşit când a ales ca domnul Lungu să conducă, interimar, învăţământul judeţean. Am convingerea că dascălii suceveni, după ce nu se vor mai teme să vorbească liber, vor spune mult mai multe.

 

Este vorba şi despre domnul Daniel Hrenciuc. Şi dumnealui a revenit la IŞJ, acţionând ministerul în instanţă, după ce a fost demis.

Domnul Hrenciuc este totuşi un om diferit de domnul Carcalete. La dumnealui sunt alte discuţii şi l-aş prefera de 1000 de ori pe domnul Hrenciuc în locul domnului Carcalete.

 

Facultate de medicină la Suceava

În legătură cu investiţiile din judeţ, şi banii alocaţi în ultima perioadă. Ce se va mai face, ce planuri mai aveţi?

Acum câteva săptămâni s-au dat foarte mulţi bani. Sunt peste 400 de milioane de lei noi. Sunt câteva lucruri care îmi încântă sufletul. Este vorba despre Aula Liceului „Ştefan cel Mare” pentru care s-au dat 300 de mii de lei, sala de sport a aceluiaşi liceu, pe care trebuie să o construim, iar pe cea veche să o reabilităm. Sala nouă costă aproximativ şapte milioane de lei noi. Am dat deja primele două milioane de lei pentru proiectare şi începerea execuţiei. Cu siguranţă, liceul va primi şi restul de bani.

Nu e vorba doar despre „Ştefan cel Mare”. Este şi Colegiul „Mihai Eminescu”, care are şi o grădiniţă în structura sa, una foarte bine amplasată, pe Mărăşeşti, şi foarte solicitată. Acolo sunt doar patru grupe, dar cererea e mult mai mare. Am aprobat 18 miliarde de lei vechi. Sunt două corpuri de clădire acolo. Unul vechi, care trebuie consolidat, şi unul mai nou, şi mai trebuie construit încă un corp. Am dat bani pentru construirea corpului vechi şi reabilitarea celuilalt. Sunt foarte multe şcoli şi grădiniţe care au primit bani.

 

Investiţii la Universitate

Nu mai avem fabrici în Suceava care să creeze o viaţă economică. Sunt doar marile hypermarketuri care nu produc bani, ci consumă bani. Nu e o mare încântare.

Ce face Suceava în următorii ani? Singurul răspuns este cel legat de Universitatea Suceava. Astăzi, la Suceava, sunt 14 mii de studenţi. Este condusă foarte bine de domnul Graur. Cele 30 de hectare primite pentru a dezvolta campusul 2 sunt din punctul meu de vedere soluţia pentru municipiul Suceava. Imaginaţi-vă municipiul Suceava nu cu 14 mii de studenţi, ci cu 30 de mii de studenţi. Câtă viaţă tânără, câtă energie şi câte investiţii! Vin copii şi din alte judeţe. Banii produşi de părinţii lor în alte judeţe se consumă în Suceava. Ne-am obişnuit cu gândul că doar Iaşi este oraş universitar şi în umbra lui trăim.

Intenţia Universităţii Suceava de a deschide o facultate de medicină aici mi se pare extraordinar de bună, eficientă şi viabilă economic. În Moldova avem o singură universitate de medicină, aferentă la opt judeţe, iar în Ardeal, la 16 judeţe, avem trei universităţi de medicină şi trei facultăţi şi o universitate privată la Arad. Este loc în Moldova şi Suceava trebuie să intre în această piaţă. Toată lumea ar avea de câştigat. Aşa cred eu că poate să câştige pe termen mediu şi lung municipiul Suceava. Eu nu cred că Bazarul trebuie să fie vreodată visul acestui oraş de dezvoltare. El trebuie să fie legat de Universitatea Suceava, de investiţiile high-tech care se fac la Suceava. Avem o facultate de automatizări foarte bună care se poate dezvolta. Putem dezvolta un al doilea pol de inginerie IT în Moldova, după Iaşi.

 

O facultate de medicină la Suceava este un plan pe termen scurt? S-au purtat discuţii în legătură cu acest lucru?

Este un plan pe termen mediu. Pot să vă spun că planurile domnului rector mă atrag şi îl voi sprijini ca ele să capete finalitate.

 

"Competenţa de bun pedagog este prea puţin relevantă când vorbeşti de postura de ministru"

Cum s-a descurcat şi cum se descurcă un inginer în fruntea Ministerului Educaţiei?

Este o întrebare la care mie îmi este foarte uşor să răspund. Să ştiţi că eu nu am venit din sistem, nu am ideile preconcepute pe care le are cineva din sistem. Eu am avantajul că, neavând experienţă de dascăl, fiecare pas care a privit procesul de învăţare-predare l-am făcut cu foarte multă atenţie. Până acum nu au fost greşeli. Am întrebat de şapte ori, am verificat şi am tăiat o dată, dar când am tăiat am fost ferm şi nu am cedat presiunilor.

Eu nu mă întorc în sistemul de educaţie, nu mi-e teamă de vreo răzbunare a sistemului asupra mea şi a trebuit ca sistemul să se muleze după stilul şi energia pe care eu am avut-o. Nu vă imaginaţi că împreună cu secretarii de stat şi directorii generali ne adunăm în birou şi eu le predam.

Competenţa de bun pedagog este prea puţin relevantă când vorbeşti de postura de ministru. Ministrul face planuri pe termen lung şi trebuie să le ducă la bun sfârşit.

 

Investiţii spectaculoase în şcoli

Care sunt realizările din ultimul an?

S-au schimbat foarte multe lucruri faţă de acum un an. Am livrat un pachet de legi, iar miniştrii profesori universitari Hîrdău, Miclea, Ecaterina Andronescu şi Alexandru Athanasiu nu au făcut acest lucru. Ei au avut doar bune intenţii pe care nu le-au dus niciodată la sfârşit. Salariile profesorilor au crescut mult. Investiţiile în şcoli au fost spectaculoase. Bugetul de cheltuieli de capital în 2004 al Ministerului Educaţiei era de 31 de milioane de euro, bani cu care se reparau şi construiau şcoli, grădiniţe şi universităţi. În 2007, 1,28 miliarde euro sunt cheltuieli de capital, faţă de 31 de milioane de euro, şi 6 miliarde de euro buget.

Am început programul de limba română în afara ţării.

Toţi banii MEdCT sunt prinşi în capitole de cheltuieli şi cu licitaţiile pornite. La sfârşitul lunii aprilie avem licitaţia pentru informatizarea învăţământului românesc. Mai cumpărăm 1000 de microbuze şi până în toamnă ele trebuie livrate, şi la sfârşitul acestui an nu mai trebuie să existe comună în România care să aibă nevoie de microbuz şi să nu aibă. Lucrăm la un proiect cu marile companii de telefoane din România, care prevede alocarea unui laptop liceenilor din clasele a XI-a şi a XII-a şi profesorilor de liceu. Asta înseamnă aproximativ 500 de mii de beneficiari. E un program scump, încercăm să implicăm parteneri privaţi.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „L-aş prefera de 1000 de ori pe domnul Hrenciuc în locul domnului Carcalete”.
 Vizualizări articol: 4524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„L-aş prefera de 1000 de ori pe domnul Hrenciuc în locul domnului Carcalete”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Perfecta draptate trimis de
(18 apr 2008, 12:07:27
Este cu adevarat motivata indignarea dlui ministru.Carcalete a fost,este si...desigur va fi un neadaptat al sistemului de invatamant.Un manager la Gr Sc 1 Radauti jenant si vizibil inabil,un infumurat promovat la ISJ fara scru****si fara educatia institutionala necesara in functie,un subordonat care in numele PNL-ului a schimbat peste 150 de directori pe baza unei strategii unice,tipul isi imagineaza ca numai singur are dreptate si ca numai ceea ce singur afirma are valoare unica.A vrut sa dovedeasca ca are dreptate.A impus inspectoarei Hacman sa o angajeze pe sora-sa, cunoscuta avocata TUDOR sa-l reprezinte in demersurile judiciare pe care le-a intrepris.si a dat realitatii stranii un contur vizibil inadecavat.A transformat o institutie ca ISJ intr-o unitate de tip TERMOPAN fara personalitate, istovita, impotenta in aproape intreaga sa structura.Intr-un sector in care competenta este litera de lege.Speram ca justitia va decide drept.
2.   Justitie? trimis de
(18 apr 2008, 12:58:09
D-l ministru este indignat degeaba, daca-i permite lui carcalete sa tina la ISJ persoane precum inspectoarele de romana care, sub motivul organizarii la Suceava a Olimpiadei de Limba Romana, aduna bani de la toti profesorii de specialitate (dar in unele scoli directorii au adunat bani de la toata lumea, indiferent de specialitate) si, ca si cum nu ar fi fost suficient, le recomanda profesorilor sa mai aduca si ceva produse (sucuri, apa minerala, prajiturele, ca tot vine Pastele). Oare d-l carcalete dar si ceilalti doi adjuncti stiu de cati bani se face vorbire? Aflati numarul profesorilor de limba romana, inmultiti cu 40 de lei (obligatoriu), apoi adunati banii cu care trebuie sa cotizeze fiecare scoala care are elevi la olimpiada (si nu numai), incepand cu 150-200 de lei fiecare si aflati despre ce suma finala este vorba. La un calcul simplu ar rezulta cam 40-50.000 de lei noi. La suma asta, sigur stiu si sefii cate ceva, dar si la ei vine Pastele, care trebuie sarbatorit pe undeva...
3.   M u i s t i de liberali trimis de
(18 apr 2008, 13:00:12
mor liberali de oftica si nu stiu ce minciuni sa mai spuna , sa speram ca justitia isi va spune cuvantul
4.   Moare PNL.... trimis de
(18 apr 2008, 13:34:59
au vazut cat de tari sunt cei de la PD-L si acum Domnul Ministru nu mai are ce face si scoate niste vorbe care el nici nu stie despre ce e vorba....PNL e dus la vale...e pe ultima suta de metri....si le e ciuda ca PD-L conduce totul....Domnul Carcalete este un domn deosebit, domnul ministru il prefera mai mult pe Lungu deoarece domnul Lungu e cu PNL....de aceea il uraste pe domnul Carcalete pt ca e cu PD-L....Partiful nu are nici o treaba cu invatamantul...Domnul Carcalete nici nu a discutat despre politica atunci cand o fost vorba de partid, dar Domnul ministru nu gandeste ce face....e inca tanar...asa ca mai bine ar tace ...:
5.   Domnule Ministru: trimis de
(18 apr 2008, 13:36:08
Nu voi ataca nici un inspector, nici o lege. DAR, as dori sa mi se raspunda la o intrebare: De ce NOTELE de la TEZELE UNICE intra in calcul ODATA ca nota la teza, si A DOUA OARA ca note de EXAMEN ? CONSIDERATI CORECTA dubla impunere a acestor note ? Nu vedeti ca in loc sa "de-stresseze" elevii, mai tare ii streseaza ? Un accident al unei note mici la o teza DE CE influenteaza SI MEDIA GENERALA, SI EXAMENUL ? Nu considerati ca ar trebui stabilit un nou mod de calcul al MEDIEI DE DEPARTAJARE ? Unul CORECT, prin care, TEZA UNICA sa aiba valoare doar de teza ? Nu este corect ca un elev sa fie PEDEPSIT DE DOUA ORI, sau GRATIFICAT DE DOUA ORI pentru ACEEIASI LUCRARE !
6.   Indignare trimis de
(18 apr 2008, 15:10:23
Sub umbrela PD-L-ului domnul inspector general o tine in brate pe o doamna directoare de la o scoala din Campulung,doamna care are dosar la parchet pentru ca a dat afara nejustificat un om,doamna care se cearta si pune presiune pe cadrele din scoala sa accepte plata a 20.000 RON despagubiri pentru acel om dat afara abuziv si care ar trebui platit acum din buzunarul directoarei.Mai lasati campania si uitati-va cum arata scoala respectiva,ce mizerie este in acea scoala si ce stare de tensiune este intre cadre si directoare.Daca doamna directoare face campanie candidatului la primarie din partea PD-L atunci probabil ca troc,ea este lasata sa-si faca de cap in acea institutie.Invatamantul a ajuns o chestiune politica si nu e bine.
7.   Pt toti cei dau comentarii trimis de
(18 apr 2008, 16:38:54
voi nici nu stiti pe ce lume va aflati si dati comentarii....nici nu stiti despre ce e vorba aici dar fiecare isi baga nasu....Domnul Ministru si el e traumatizat nu stie ce vorbeste, el vede ca PNL e varza si nu mai are ce face si se leaga de Domnul Carcalete degeaba....asa ca nu mai luati in seama articolul asta
8.   Comentariu trimis de
(18 apr 2008, 16:46:06
il preferi pe Lungu pt ca e PNL -ist ca si tine ministrule, numai politica va intereseaza dar ca sa faceti ceva in invatamantul romanesc nu va intereseaza.......asta e Romania in care traim....hoti peste hoti
9.   Schimbare trimis de
(18 apr 2008, 16:46:19
Se apropie din nou marea chimbare la isj_

Domnul Lungu va fi din nou general? MINISTRUL CRED CA A ANTICIPAT VESTEA DIN PARTEA JUSTIRIEI OARBE.
9.1  RE: Schimbare trimis de
(18 apr 2008, 18:57:42
Eu cred ca Lungu nu mai vine nici daca-i zice partidul ca e TEMA ACASA. A fost improscat cu mult prea mult ccaccat ca sa mai suporte mafia din ISJ fara a putea face mare lucru.
10.   Dddd trimis de
(18 apr 2008, 16:47:24
Pai cum sa mai fie profesori in tara daca astia isi bat joc de ei? Normal ca acum toti fraierii predau la scoli, succes invatamintului sucevean (scuze, mai sunt si persoane care merita sa predea dar sunt putini)
11.   Constructorul trimis de
(18 apr 2008, 20:38:46
sef de santier ajuns ministru invatamintului....sa te tavalesti de ris. pnlistii isi vad groapa sapata. adica sint deja in ea si dau din gura cit le-a mai ramas de dat. vorbeste constructorul despre scoala ha,ha. se tem dom'le de pdl ca de moarte si au si de ce. astia sint bine in sondaje si au sa cistige. eu votez cu Flutur si cu ai lui ca merita. au oameni tot unul si unul, degeaba sint birfiti. pai, romanul pnlist birfeste pe cei care au succes adica pe pdlisti. succes PDL in alegeri. sinteti buni si meritati sa fiti la conducere ca sa le dati la celor de acum peste cap...adica peste fata. hai noroc!
12.   Prohod trimis de
(18 apr 2008, 22:26:14
PNL-ul este mort si asteapta Pastele pentru a fi ingropat!

Sa speram ca un sobor de preoti va avea timpul necesar sa le cante prohodul si sa-i mantuiasca pe toti cei care au avut parte din partea acestui partid de o usoara spalare de creier. Asa ministru de cult si de inteligent nu a putut reprezenta decat un asemenea partid de ccaccat.

Sa mearga cu totii la Inviere dar la miezul noptii sa-si cante in loc de "Hristos a Inviat", PNL-ul a decedat!!! Ati avut si ati pierdut macar putina demnitate de oameni asa zis, inteligenti ar trebui sa stie sa piarda. RUSINE, RUSINE, RUSINE si mai si aminteste acest "domn" ministru ca este sucevean, face judetul si istoria neamului romanesc de ras, de rasul ccurrului efectiv.
13.   Asteptare....dreptate....rahat trimis de
(18 apr 2008, 22:37:53
nu vedeti ridicolul a tot ceea ce zice acest "ministru" al caramizilor si cimentului, asteapta justitia sa faca dreptate, ce dreptate sa faca? El nu poate decat sa spere, ca mortul, PNL-ul se poate intoarce de la groapa, nu exista asa ceva, un partid plin de incompetenti, de la ministri, ministri secretari de stat, etc. care nu stiu decat sa arunce cu ccaccat in adevarate valori, frustrati fiind de nimicimea lor. Fata acestui ratat din BCA {blocuri celulare autoclavizate}, acestui nimic nu poate sa reprezinte invatamantul romanesc, vai de copiii nostri!!! Lungu inapoi la ISJ, de ce? Pentru ca nu are caracter, orgoliu, nimic, zero, nul! Toate la un loc PNL!!!!! vai de capul lor dar din pacate si de zilele noastre cu asa conducatori.
14.   Teza unica trimis de
(18 apr 2008, 22:41:31
Ca parinte, dezaprob total initiativa ministrului invatamantului de a introduce teza unica. A vrut sa vina cu ceva nou cand a luat sefia ministerului, dar nu stie nimic despre scoala, despre elevi, despre stresul la care este supus copilul.Copilul meu, in loc sa dea un singur examen la sfarsitul clasei a 8-a, da examen de doua ori pe an si asta atat intr-a 7-a cat si intr-a 8-a. Domnul ministru nu are copii, dupa cate stiu, deci nu are cum intelege nici parintii nici elevii. Iar la teza unica una este nota in catalog si alta nota care se ia in considerare la intrarea la liceu. Nu-i bataie de joc de noi? Poate ca lucrurile se vor schimba in bine pentru copii si scoala daca vine alt guvern.
15.   Sinucidere trimis de
(18 apr 2008, 22:43:56
Propun ca toti membrii "marelui" partid PNL sa-si faca sepuku.

Cred ca o actiune de sinucidere in masa la adresa membrilor acestui rahat de partid ar fi binevenita. S-ar rezolva o gramada de probleme! Lumea si-ar vedea de treaba fara sa fie f.....ta la cap de incapabili care nu stiu sa lege doua cuvinte si li se limba plimba-n gura. Nu am gresit, atata scoala au cei care conduc la cel mai nivel Ministeul Invatamantului in Romania, asa stiu ei sa se exprime, ca doar ei este culti, cu justitia in bat, si cu ccaccatul in c.r ca li se ia maul, au ajuns la final. ADIO!!!!!
16.   UE trimis de
(18 apr 2008, 22:58:27
lasand politica la o parte, ii pun ministrului o singura intrebare:

Cate stele are steagul Uniunii Europene?

:):)Prietenii stiu de ce...
17.   Mai rau trimis de
(18 apr 2008, 23:44:32
sa vedeti ce fac inspectorii PNL in Bucuresti, in sectorul 6, cum dupa ce au organizat in graba o premiere a copiilor olimpici (ceea ce n-a facut niciodata inspectoratul) lasata cu campanie electorala, cu aparitia lui orban, a candidatului pt primarie, ne interzic acum sa participam la serbarea organizata de primarie ( ca in fiecare an) pt premierea cadrelor didactice si a copiilor.SUNTEM INDIGNATE! AU AJUNS SA BAGE PUMNUL IN GURA CADRELOR DIDACTICE IAR INSPECTORII PNL AU PARTICIPAT ACUM LA UN CONCURS TOT ASA ORGANIZAT IN GRABA SI BINEINTELES CA AU LUAT TOTI CONCURSUL
18.   PENTRU SILVICULTORUL trimis de
(19 apr 2008, 08:34:13
AI DREPTATE SILVICULTORULE SA-L INTREBI DE STELUTELE DE PE STEAGUL UE. ESTE CEL MAI POTRIVIT MOMENT ACUM PENTRU CA DEJA VEDE...STELE VERZI CACI ESTE IN AER CU TOT CU PARTIDUL LUI. SA-I FACEM CUNOSTINTA CU NISTE COPII DE GRADINITA CARE SA-L INVETE NITICA STIINTA DE CARTE.
19.   Anunt !! trimis de
(20 apr 2008, 18:28:09
E clar ! Dupa Paste, la inceputul lunii mai, mai precis dupa 5 mai (zi in care Cacalete va pierde procesul de la Curtea de Apel Suceava,cu Ministerul) va avea loc inlocuirea acestuia. Mesajul e clar, pentru a nu fi o gluma, ministrul anunta schimbarea lui KK.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei