Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 apr 2008 - Anul XIII, nr. 92 (3773)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Moarte pe şosea

Doi morţi, după un cumplit accident rutier la Pătrăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cumplit accident de circulaţie ieri dimineaţă pe DN 2, în dreptul comunei Pătrăuţi. Un autoturism Dacia 1310, în care se aflau cinci persoane, a fost izbit violent de un microbuz Ford, totul petrecându-se la ieşirea din comună, spre DN 2.

O femeie de 38 de ani şi un bărbat de 67 de ani, pasageri în Dacie, au murit imediat după accident, în timp ce ceilalţi trei pasageri au ajuns cu multiple leziuni la Spitalul Judeţean Suceava. Una dintre victime este în stare foarte gravă.

 

A luat moartea la ocazie

Tragedia s-a petrecut la câteva minute după ora 8.00. La volanul unei Dacii, Vasile Jureschi, împreună cu soţia Maria, a plecat spre Suceava. Pe drum, la ocazie, au mai luat în maşină trei persoane din comună. Mariana Hatnean şi nepotul acesteia Lucian Petriuc, plus încă un bărbat, Benone Iovu, aveau şi ei treaba în Suceava.

Drumul celor cinci s-a oprit brusc peste doar câteva minute. Ajuns la ieşirea la drumul naţional, şoferul a dat dovadă de imprudenţă maximă. Deşi un tractor încerca şi el să iasă pe DN2, şoferul a intrat pe lângă acesta şi a virat la stânga, înspre Suceava. Cu vizibilitate aproape de zero din cauza tractorului, şoferul a fost lovit din lateral stânga de un microbuz Ford Club Wagon, care venea de la Suceava. Microbuzul a făcut praf autoturismul Dacia, proiectându-l în afara carosabilului.

La câteva minute după accident, imaginea de la faţa locului era una de coşmar. Femeia din spate, Mariana Hatnean, zăcea la câţiva metri de maşină, fără suflare, sub ochii rudelor ajunse deja la faţa locului. Ceilalţi patru pasageri ai maşinii au fost duşi de urgenţă la spital. Pentru Vasile Jureschi, în vârstă de 68 de ani, şoferul Daciei, nu s-a putut face nimic. La aproximativ 40 de minute de la accident, acesta a decedat, traumatismele de la cap fiindu-i fatale. Benone Iovu, pasager în spate, era şi el în stare gravă, în timp ce soţia şoferului, care se afla pe scaunul din faţă, şi Lucian Petriuc, un tânăr de 17 ani care mergea la şcoală, aveau leziuni mai uşoare.

 

Salvaţi de maşină

În autoturismul Ford se aflau şoferul şi încă trei bărbaţi. Toţi mergeau de la Suceava spre Iacobeşti, unde lucrează la un gater. Şoferul, Gheorghe Cozmiuc, nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a declarat că nu avea viteză. Acesta a subliniat că dacă ar fi avut viteză tragedia ar fi fost şi mai mare, maşina pe care o conducea, de origine americană, fiind un adevărat colos în comparaţie cu Dacia.

„Am văzut-o cum vine dinspre Pătrăuţi, eram pe bancheta din spate şi am băgat imediat mâinile şi picioarele înainte, ca să nu mă lovesc. Şoferul nostru nu avea viteză, a evitat impactul frontal, însă mai mult nu a putut face. Noi am scăpat fără răni, am avut noroc de maşina asta tare”, ne-a declarat Dan Vasileniuc, unul dintre pasagerii din Ford.

De precizat că nici unul dintre cei patru bărbaţi aflaţi în Ford nu a suferit leziuni care să necesite internarea.

„Din primele cercetări, accidentul s-a produs deoarece şoferul Daciei a ieşit de pe DJ 208 V în intersecţia cu DN 2 fără a se asigura. Continuăm cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul”, ne-a declarat inspectorul Florin Poenari, din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi morţi, după un cumplit accident rutier la Pătrăuţi.
 Vizualizări articol: 1941 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Doi morţi, după un cumplit accident rutier la Pătrăuţi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nik de comentat trimis de
(18 apr 2008, 11:12:47
asta e urmarea permiselor luate pe bani.....
2.   Or trimis de
(18 apr 2008, 12:15:33
lume mergeti cu trenul ca e mai sigur

2.1  RE: Or trimis de
(18 apr 2008, 14:13:30
mergi tu cu trenul de la patrauti la suceava ...daca ai cum..
3.   Ti-ai gasit sa comentezi trimis de
(18 apr 2008, 12:17:51
s-a gasit tot boul sa aibe net si sa comenteze.. soferul avea 68 de ani , ma cam indoiesc ca a luat permisul pe bani
4.   O crapat un iresponsabil trimis de
(18 apr 2008, 12:40:07
pacat de pasagerii nevinovati.

cum D-zeu om de 68 de ani dai dovada de asa o prostie si iesi fara sa te asiguri pe un drum foarte circulat????????????????????
4.1  RE: O crapat un iresponsabil trimis de
(18 apr 2008, 14:07:30
de obicei astia in varsta nu se asigura deloc,skimba benzile fara sa se uite in retrovizoare,etc. personal intalnesc situatii de genul asta in trafic ,zilnic !
5.   Ce sa notezi? trimis de
(18 apr 2008, 13:22:11
cum poti sa dai calificative unui articol care descrie o tragedie? este un articol documentat despre un teribil accident.
6.   Bre paiu...le bre !!! trimis de
(18 apr 2008, 15:23:07
Totusi... cati ani avea soferul 67 sau 68? La inceputul articolului ai spus ca avea 67 iar la sfarsit avea 68. Hotaraste-te..."ziaristule" !!!
7.   DA trimis de
(18 apr 2008, 15:31:53
D-ZEU SA -I IERTE!
8.   Pacta trimis de
(18 apr 2008, 15:48:06
Bine ca nu a dat un motociclist peste el,sa moara nevinovat si sa spuna toti cocalarii ca avea viteza prea mare.daca mor cei vinovati nu ar fi o problema...dar omoara si pe altii
9.   Dadada trimis de
(18 apr 2008, 16:24:38
Este adevarat ca cei in virsta se cred cei mai soferi, nu ca cei tineri de pe taxi, maxi taxi, autobuze si chiar masini bengoase, cei de pe tiruri, masini mari se cred mai prejos. Si io personal am intilnit cazuri, nu numai ca nu semnalizeaza si nu se asigura, mai ales daca sunt pe la ei pe la tara (de acolo nu este o aceiasi legislatie ci una particularizata pt taranoaia) dar si merg pe 2 benzi in acelasi timp si cu 30 / ora ca de na ei sunt soferi. Daca il atentionezi ca gafeaza te mai si injura. Azi voiam sa ies intr-on intersectie semnalizind stinga si unu cu o masina mare a venit in dreapta mea (incorect pentru ca aceia era banda pentru viraj dreapta) a semnalizat stinga si sa bagat astfel incit eu sa nu mai vad nimic si el sa intre primul in intersectie , bineinteles ca tot el cu cucu mare ca de ce gresit? NIMIC b.ou.le decit ca ai permis de " profesionist" (c-ul, d-ul, e-ul etc ) si conduci ditai mai masina ca un p.ro.st ce esti fara reguli,ele sunt facute sa le incalci tu
10.   3 morti trimis de
(18 apr 2008, 16:47:52
Florine,documenteaza-te mai bine,imediat la spital a murit si al treilea pasager.
11.   Dddd trimis de
(18 apr 2008, 16:50:30
apoi da tu nu vrei sa scrie chiar pefect, a avut omu subiect de ziar? a avut. Scrie numele lui sus acolo la articol? scrie, restul ce mai conteaza. Oicum astia de la monitoru scriu numai sa se afle in treaba, ca nu mai urmaresc interesele publice ci baniii
12.   4 morti si un ranit trimis de
(18 apr 2008, 18:25:44
nu mai comentati voi pe cei de la monitoru...oricum...a fost vina mosului din dacie care se baga k prostu in intersectie fara sa se asigure macar oleak...oricum...mosu' avea probleme mintale si nu il ducea capu...din cate stiu...acum 4-5 luni a iesit din inchisoare...a facut multe accidente.........sincere condoleante familiilor indoliate...si...pt toti cei ce citesc...acum sunt 4 morti...a mai ramas doar Lucian Petriuc, baiatul de 17 ani in viata si e destul de bine...
13.   La pensie trimis de
(18 apr 2008, 20:15:02
eu unu sut de parere ca pensenionarilor sa li se retraga si permisul de conducere
14.   Incredibil trimis de
(18 apr 2008, 21:10:56
fara cuvinte
15.   Sincere condoleanta trimis de
(18 apr 2008, 21:48:27
uite asa te urci la ocazie si ajungi la cimitir.pacat ca pe langa cei care sunt vinovati mor si oameni nevinovati........condoleante
16.   Asta este trimis de
(18 apr 2008, 22:01:05
cam asta este situatia domnilor... adevarul este ca la iesire din Patrauti se iese cam greu din intersectie... normal ar fi sa se faca un fel de pasaj in stil autostrada...

Daca ar sta un echipaj de politie pe tronsonul Suceava-Siret cred ca s-ar speria tovarasii militieni. Se merge cu viteza excesiva...
17.   Nasol trimis de
(18 apr 2008, 22:24:08
sunt "taximetristii" astia ilegali, majoritatea 60+, care opresc motorul in vale la Darmanesti, sa mai economiseasca niste gaz, si tot felul de alte petale...niste adevarate bombe pe roti! si baga cate 5-6 oameni in masinile lor de epoca...la care I.T.P. -ul e cel mai erotic vis pe care l-au avut vreodata...MILITZIENII!!!STARP ACESTOR PIRATZI TRECUTZI INSEAMNA PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE!!! NU PRADUIREA SOFERILOR!!!

18.   Pacat trimis de
(18 apr 2008, 23:20:24
D-zeu sa-i ierte si sa-i odihneasca!
19.   :( trimis de
(19 apr 2008, 00:30:53
cum dumnezeu SF puteti sa lasati com aste nu va gaditi deloc la familiile lor cum puteti lasa titlurile ala ( a mai crapat un iresponsabil)ma ziarijtilor informativa corect si dupa aceaa vorbiti da pe voi nu va intereseaza banii atat aveti in minte si dak nu stiati nu e site ingeti sa va votam e o tregedie si nu trebuie votata condoleante familiilor si ink ceva nu sunt nici 2 morti nici 4 ci 3
20.   ADEVARUL trimis de
(19 apr 2008, 00:56:55
Azi am fost la LUCIAN la spital,singurul pasager ramas in viata,este marcat foarte tare prin trauma care a trecut.ziarele scriu baliverne.intr-adevar mosul de la volan avea probleme psihice,mi-a zis copilul lucru asta,pt ca il stia din auzite din sat,dar nu a dat importanta acestui lucru.este un baiat foarte bun la scoala,sunt fericit ca a ramas in viata.DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA pe ceilalti patru.
21.   :( trimis de
(19 apr 2008, 01:10:16
intelegeti sunt 3 morti numai 3 nu 4
22.   Piaza rea trimis de
(19 apr 2008, 08:25:04
Sunt si tineri care fac acccidente cu duiumul si sunt si virsnici care fac aceleasi greseli tineresti.

Totul tine de precautie, atentie si de concentrare!

Poti sa fii neatent si sa scapi sau poti sa o merlesti rau de tot cum s-a intamplat si in cazul asta. Sa-mi spuna mie unul de pe forum care are carnet de peste 10 ani ca in toti acesti ani nu a facut macar o "imprudenta".

Eu numai cand ma uit in jurul meu vad zeci de soferi imprudenti, ba forteaza culoarea semaforului, ba incalca linia continua, ba fac o depasire imprudenta, ba nu pastreaza distanat fata de cel din fata, nu acorda prioritate la trecerea de pietoni etc. etc. Asta ca sa nu mai vorbim de alcool, oboseala si altele!

Dumnezeu sa-i ierte !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei