Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 apr 2008 - Anul XIII, nr. 92 (3773)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Arhiepiscopia distribuie broşuri cu istoria Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parohiile ortodoxe din judeţul Suceava vor distribui credincioşilor broşuri cu istoria Fondului Bisericesc Ortodox Român al Bucovina (FBORB), fundaţie care a revendicat 192.000 de hectare de pădure.

Iniţiativa a aparţinut Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, care a tipărit câteva mii de broşuri, sub semnătura arhiepiscopului ÎPS Pimen, şi care conţin informaţii despre demersurile FBORB de a intra în posesia suprafeţelor de pădure revendicate.

„Broşurile au fost împărţite la toate parohiile din judeţ, ele urmând a fi distribuite gratuit credincioşilor, pentru a afla informaţii despre încercările noastre de a intra în posesia acestor păduri, care au fost în proprietatea Fondului”, a declarat arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen.

În broşura „Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei – istorie şi actualitate”, ÎPS Pimen prezintă întreaga „poveste” a averilor bisericii din Bucovina, începând din anul 1775, de la ocuparea părţii de Nord a Bucovinei de către Austria, şi până la acţiunile din prezent în vederea obţinerii pădurilor.

ÎPS Pimen susţine că „Fondul Bisericesc a fost proprietar şi nu administrator al bunurilor, al proprietăţilor sale: aceasta se înţelege şi din legea privind lucrările de îngrijire a pădurilor”.

Mai mult, în broşură se arată că după desfiinţarea Fondului Bisericesc, în anul 1949, statul român s-a intabulat ca proprietar, însă pe fişa tabulară s-a menţionat că „proprietar anterior: Fondul Bisericesc Ortodox al Bucovinei”.

 

„Pădurile Fondului sunt exploatate pentru finanţarea campaniilor electorale”

De asemenea, ÎPS Pimen mai spune: „cauza refuzului şi a tergiversării proprietăţilor Fondului Bisericesc nu este alta decât prelungirea timpului în vederea exploatării pădurii Fondului spre folosul politicienilor, pădurile Fondului constituind o bună sursă financiară pentru campaniile electorale şi îmbogăţirea celor care cumpără şi vând lemn spre paguba vistieriei Statului”.

După prezentarea acestei broşuri, ÎPS Pimen a subliniat că în condiţiile în care cele 192.000 hectare de teren vor ajunge în proprietatea FBORB, veniturile obţinute în urma exploatării pădurilor vor fi gestionate şi distribuite împreună cu reprezentanţi ai ministerelor, în funcţie de necesităţile judeţului Suceava.

„Veniturile vor fi folosite pentru rezolvarea unor probleme sociale ale judeţului. Iar banii nu vor fi împărţiţi doar de biserică, ci împreună cu reprezentanţii statului”, a declarat arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arhiepiscopia distribuie broşuri cu istoria Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina.
 Vizualizări articol: 752 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Arhiepiscopia distribuie broşuri cu istoria Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Posibilitate trimis de
(18 apr 2008, 12:18:03
Este posibil ca sfintiile lor sa doreasca inlocuirea masinilor Passat cu Audi Q7, necesare drumurilor din muntii pe care ii au deja in proprietate.Si,cum enoriasii nu mai au nici ei bani,ar fi o solutie.
2.   Vind purcel ingrasat... trimis de
(18 apr 2008, 13:04:32
...de ca. 60 - 70 de kile.Oferta de pasti sau mai bine zis de dupa pasti.Astept raspuns si rog seriozitate.
2.1  RE: Vind purcel ingrasat... trimis de
(18 apr 2008, 15:11:56
contacteza-ma sau lasa o adresa de imeil

3.   SI EU CAUT PARTENERA... trimis de
(18 apr 2008, 13:27:11
...de preferinta cu ceva mostenire in padurile respective cu optiune de intabulare.Aspectul fizic respectiv virsta cit mai inaintate ca sa dea ortu popii cit mai repede pt. a ma putea folosi de respectiva padure in mod util si eficient!
4.   Intrebare pentru preoti trimis de
(18 apr 2008, 13:39:59
Domnilor preoti, mai este valabila astazi vorba sfantului apostol Petru: "aur si argint nu avem dar ce avem iti dam: in numele lui Isus scoalate si umbla"? Sau avem aur si argint iar credinta zero. Cand a spus Domnul Isus Bisericii Sale sa stranga multe averi pe pamant? Aveti mare grija!!
5.   Bor trimis de
(18 apr 2008, 14:32:44
au ajuns si preotii ca si fratii lor protestanti si neoprotestanti . Bani si masini pe capul lor cat incape , iar restul , da-i in p... masii ca oricum este prosti ( scuze pt dezacord) .Ar mai lipsi sa se propovaduiasca si lipsa invataturii si ...
6.   Ptpreoti trimis de
(18 apr 2008, 15:24:59
popalaul de fediuc de la radauti ar aranja padurile de tot in cateva saptamani
7.   Ptp trimis de
(18 apr 2008, 16:15:43
stiti de cate ori merge popa fediuc si aghiotantul lui tot un popa ilas in germania dupa masini si cate masini au personale de ultima generatie si biserici personale si cimitir privat au in radauti cumpara case de la oameni necajiti si apoi le revand la niste preturi exorbitante Credinta in DUMNEZEU nu mi o poate lua nimeni dar credinta in popi..............
8.   Pentru Agarici trimis de
(19 apr 2008, 08:17:44
Esti prost informat. Pimen are un RAV 4 cu nr B XX BKL. Ce coincidentza sa vezi. Becali are tot B XX BKL ! Cemica-i lumea asta . . .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei