Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 apr 2008 - Anul XIII, nr. 83 (3764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Onoare

Primarul de Suceava a primit acces la Primăria Viena

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oraşul Suceava a fost vizitat, luni, de primarul Vienei, dr. Michael Häupl, care s-a întâlnit cu conducerea municipiului şi judeţului, respectiv cu primarul Ion Lungu, preşedintele Consiliului Judeţean, Gavril Mîrza, şi prefectul Orest Onofrei.

Gazdele i-au spus oaspetelui austriac că municipiul Suceava a fost condus timp de 23 ani de un primar austriac, Franz Ritter von Des Loges, iar guvernarea locală din acea perioadă reprezintă un model de administrarea a oraşului inclusiv pentru această perioadă.

Oficialităţile prezente la întâlnire, atât partea română cât şi cea austriacă, au convenit ca pe parcursul zilei să discute probleme punctuale privind eventualele colaborări, în cadrul celorlalte întâlniri din program.

În finalul întâlnirii, primarul Vienei, dr. Michael Häupl, le-a oferit prefectului şi preşedintelui Consiliului Judeţean medalia de aur a oraşului Viena, iar primarului municipiului Suceava sigiliul primăriei oraşului Viena.

Primarul de Suceava, Ion Lungu, s-a declarat onorat de darul primit, cu atât mai mult cu cât, conform acestuia, sigiliul îi conferă acces în Primăria Viena.

 

Viena, cea mai mare comună a Austriei

Primăria Viena şi dr. Häupl sunt de mai mulţi ani promotorii unor evenimente organizate în România. De exemplu, Balul vienez la Bucureşti are loc anual sub patronajul primarului vienez, iar Zilele Vienei la Bucureşti, manifestări culturale, economice şi urbanistice, sunt organizate şi realizate de Primăria Viena cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti şi al Centrului de Proiecte Culturale – ArCuB. Viena, cu o populaţie de 1,6 milioane de locuitori, este cea mai mare comună a Austriei, sediu a câtorva zeci de organizaţii internaţionale. Cele mai multe dintre ele aparţin Organizaţiei Naţiunilor Unite. Alături de New York şi Geneva, este al treilea sediu al ONU, găzduind şi suborganizaţii ale acesteia ca UNIDO, IAEO şi centrala OPEC.

Prin birourile din străinătate, Viena a reuşit să creeze o reţea deasă de contacte şi legături cu oraşele din centrul şi Estul Europei în diferite domenii, cum ar fi politică, administraţie, mass-media, mediu înconjurător, economie, cultură şi siguranţă.

Scopul este acela de a oferi vecinilor ajutor pentru a şti cum să se ajute ei înşişi, de a intensifica relaţiile de colaborare într-o Europă a cetăţenilor şi regiunilor, în special relaţiile dintre comunităţi locale, de a  promova în acest fel integrarea europeană şi, de asemenea, de a da posibilitatea tuturor părţilor de a profita de pe urma acestor relaţii.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul de Suceava a primit acces la Primăria Viena.
 Vizualizări articol: 1317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul de Suceava a primit acces la Primăria Viena0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Interesant... trimis de
( 8 apr 2008, 11:37:24
Dupa cum se poate observa in prima fotografie, sub masa, in partea lui ion Lungu este amplasata o plasa de cadou ...Ma cam indoiesc ca primarul Vienei a venit cu "pesches" pe la Ion Lungu...Insa Lungu obisnuit dupa practica locala a bagat ce i-a picat la indemna si cred ca era pregatiti sa-i ofere primarului Vienei ... Ma Lungule la ei nu-i ca la noilaughing) ...Ma bucur ca a venit acest primat in vizita la Suceava ca poate ii explica si lui Lungu cum trebuie sa arate un oras europeanwinking ... ps: o idee buna ar fi aceea de a-l invita la Viena pe batranul din Prelipca ca poate acolo o sa-i intre ceva folositor in cap si cu ocazia asta aplica si la noi la Suceava ...
1.1  RE: Interesant... trimis de
( 9 apr 2008, 10:26:42
probabil era o amintire cu orasul suceava ... nush ce te miri asa .... el ia oferit sigiliul si lungu un suveniri dont know tare invidiosi mai sunteti
2.   Viseee! trimis de
( 8 apr 2008, 12:59:24
In primul rand, siligiliul i-ar fi bun lui lungu sa-l puna la gura. Procedand astfel, ar vorbi mai putin si ar gandi mai mult, pentru administrarea comunitatii. "Bratianul" din prelipca nu are nimic de a face cu primarul din Viena. Sa se bucure de acest eveniment, pentru ca pentru altul nu mai are ocazia. Demnitatea lui Michael H�upl este diametral opusa cu cea a lui lungu, care ne-a demonstrat in cei patru ani ca este al Sucevei.
3.   Viseee! trimis de
( 8 apr 2008, 13:01:14
In primul rand, siligiliul i-ar fi bun lui lungu sa-l puna la gura. Procedand astfel, ar vorbi mai putin si ar gandi mai mult, pentru administrarea comunitatii. "Bratianul" din prelipca nu are nimic de a face cu primarul din Viena. Sa se bucure de acest eveniment, pentru ca pentru altul nu mai are ocazia. Demnitatea lui Michael H�upl este diametral opusa cu cea a lui lungu, care ne-a demonstrat in cei patru ani ca este ciocoiul nou al Sucevei.
3.1  RE: Viseee! trimis de
( 9 apr 2008, 09:58:46
Ar trebui sa punem mana de la mana,si sa importam un primar din Austria....si un premier din Japonia....un guvern tot de-acolo si un presedinte din Canada sau State sau....Norvegia,doamna Udrea???
4.   Diferenta trimis de
( 9 apr 2008, 10:39:25
ce degajat e vinezu!!si al nostru parca e pom de craciun!!mai trebuia un batik de gospodina tricolor si era coool!!!FRUMUSAL NR 1!!
4.1  RE: Diferenta trimis de
( 9 apr 2008, 10:40:18
VIENEZUL!!AM VRUT SA SPUN.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei