Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 apr 2008 - Anul XIII, nr. 83 (3764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bani necuveniţi

Noi returnări ilegale de TVA către firma lui Omar Hayssam

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Paradis fiscal. SC Bucovina Enterprises SRL Vatra Dornei, firmă care a aparţinut teroristului Omar Hayssam, a beneficiat de numeroase facilităţi în perioada de glorie a sirianului, toate acestea sub ochii îngăduitori ai reprezentanţilor statului din judeţul Suceava. Aşa se face că în conturile firmelor lui Omar Hayssam au intrat zeci de miliarde de lei vechi, deşi potrivit legii nu ar fi trebuit să încaseze nici un leu.

După ce au confirmat recent returnări ilegale de TVA către SC Bucovina Enterprises SRL Vatra Dornei în valoare de 17 miliarde de lei vechi, inspectorii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava au mai descoperit încă trei cazuri similare.

În urma celor trei tranzacţii realizate doar pe hârtie, firma lui Omar Hayssam a depus documentaţie la DGFP Suceava prin care a solicitat returnări de TVA în valoare de peste 1,2 miliarde de lei vechi. Ca şi în precedentele situaţii, echipele de control care au verificat în 2003 dosarele depuse de reprezentanţii SC Bucovina Enterprises SRL Vatra Dornei au trecut cu vederea aspectele ilegale ale tranzacţiilor şi au acceptat rambursarea sumelor solicitate.

Mai exact, societatea din Vatra Dornei a cumpărat conducte de aducţiune de apă potabilă de la firmele Rastan Corporation SRL Bucureşti, respectiv Optil Exim Buzău.

Pentru produsele achiziţionate, firma lui Omar Hayssam a emis trei facturi fiscale, în valoare totală de 8 miliarde de lei vechi.

În realitate, tranzacţiile nu au avut loc niciodată, iar cele două firme care figurează drept furnizori nici măcar nu au activitate. În consecinţă, firma dorneană nu avea dreptul să deducă TVA-ul, aşa cum s-a întâmplat, ceea ce a dus la prejudicierea bugetului de stat cu peste 1,2 miliarde de lei vechi.

La această sumă se adaugă majorările şi întârzierile, fapt ce ridică la peste 3 miliarde de lei vechi prejudiciul la bugetul de stat.

 

11 returnări ilegale de TVA către SC Bucovina Enterprises SRL Vatra Dornei

Aceste sume se adaugă celor deja calculate pentru returnările ilegale de TVA acceptate de DGFP Suceava în perioada 2002-2004. Este vorba de 8 dosare, care i-au băgat în conturi lui Omar Hayssam suma de 17 miliarde de lei vechi, iar dacă se adaugă majorările şi penalizările prejudiciul adus bugetului de stat se ridică la peste 50 de miliarde de lei vechi.

Astfel, pe parcursul anilor 2002, 2003 şi 2004, SC Bucovina Enterprises SRL Vatra Dornei a beneficiat de 11 rambursări ilegale de TVA, bugetul de stat fiind prejudiciat în total cu aproape 55 de miliarde de lei vechi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi returnări ilegale de TVA către firma lui Omar Hayssam.
 Vizualizări articol: 1356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Noi returnări ilegale de TVA către firma lui Omar Hayssam5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PSD-BARONIADA trimis de
( 8 apr 2008, 12:45:25
DESIGUR CA A FOST PRIMIT IN SI A DAT BANI LA PARTID: RASPUNZATORI: NASTASE, MITREA, HREBENCIUC, COSMINCA, DAR SI BARONUL MIRZA GAVRIL. DIN CAUZA ACEASTA ACEST TRAIESTE DE AZI PE MIINE INTR-O TARA BOGATA. ACESTI BARONI SI MAFIOTI AI TARII MAI AU CURAJUL SA CERSEASCA VOTURILE NOASTRE, RUSINE IN OPOZITIE CU EI SI SA RASPUNDA PENAL, SI MATERIAL, LASATINEEEEeeeee......
2.   ?! trimis de
( 8 apr 2008, 14:46:18
ce va mai mira in aceasta tara de c..t????????? Ei promit, prostimea voteaza, afacerile merg mai departe!!!!!!!!!!!! ROMANI DESTEPTATI-VA!!!!!!!!!!!!! DEGEABA SUNTETI TREJI, DACA NU VA DESTEPTATI!!!!!!!!!!
3.   Se rezolva! trimis de
( 8 apr 2008, 16:56:48
Imediat dupa 1mai va veni Hayssam si-si va achita toate datoriile pana la ultimul banut! Acum nu poate ca taie niste berbecuti, dar fiti fara grija! Ridicolul absolut inca n-a fost atins?
4.   CINE E VINOVAT? trimis de
( 8 apr 2008, 19:22:46
VAD CA IN ARTICOL NU SE MAI SPUNE NIMIC DE CONTAS & CO!!
5.   ... trimis de
( 8 apr 2008, 19:26:02
dar nici de fartescu

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei