Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 apr 2008 - Anul XIII, nr. 83 (3764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Spitalul Municipal Rădăuţi

„Cadou austriac” de Ziua Mondială a Sănătăţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De Ziua Mondială a Sănătăţii, 7 Aprilie, rădăuţenii au primit un dar deosebit. Mai precis, de ieri, Spitalul Municipal Rădăuţi a fost dotat cu un ecograf portabil cu soft-ul aferent, căruia i s-au adăugat un aparat nou de măsurare a tensiunii, a ritmului cardiac şi un monitor de supraveghere a funcţiilor vitale.

Această aparatură medicală de ultimă generaţie a fost donată de către primarul oraşului Viena, dr. Michael Häupl, şi de investitorul austriac Gerald Schweighofer.

La festivitatea prilejuită de deschiderea oficială a noii secţii de urgenţă din spitalul rădăuţean, alături de primarul vienez şi de omul de afaceri Gerald Schweighofer, au participat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, prefectul Orest Onofrei, primarul municipiului Rădăuţi, Mihai Frunză, directorul Holzindustrie Schweighofer, Nechifor Tofan, omul de afaceri rădăuţean Costel Babiuc şi reprezentanţi din administraţia locală şi judeţeană.

 

Aport la modernizarea Spitalului Municipal Rădăuţi

Municipalitatea vieneză, împreună cu firmele austriece Holzindustrie Schweighofer şi EGGER Holzwerkstofe, care au construit o platformă industrială în apropierea municipiului Rădăuţi, participă activ la procesul de modernizare a Spitalului Municipal Rădăuţi.

După suportarea costurilor renovării secţiei de urgenţă de către omul de afaceri Gerald Schweighofer, municipalitatea vieneză a donat 50 de aparate de testare şi analize, cât şi echipamente destinate examinărilor medicale. Firma EGGER va prelua costurile de renovare a două săli de operaţie, începând din toamna acestui an.

Trebuie menţionat că oamenii de afaceri austrieci Gerald Schweighofer şi Michael Egger demonstrează prin aceste iniţiative că nu privesc municipiul Rădăuţi doar ca pe o locaţie economică, ci şi faptul că sunt pregătiţi să-şi asume şi responsabilităţi sociale. În acelaşi timp nu trebuie omis aportul omului de afaceri rădăuţean Costel Babiuc, care s-a implicat direct în aceste iniţiative, acesta fiind cel care a coordonat întreaga activitate de renovare, asigurând şi echipamentul personalului medical din cadrul secţiei de urgenţe.

 

Întâmpinat cu pâine şi sare

Întâmpinat cu pâine şi sare, la intrarea în spital, primarul Vienei a vizionat mai întâi sălile de operaţie în şantier, apoi partea renovată a spitalului, unde s-a oprit pentru a marca oficial donaţia.

Directorul medical al Spitalului Rădăuţi, dr. Doru Iliescu, a subliniat că „noi n-am visat niciodată că o personalitate de talia primarului Vienei ne va face onoarea să ne viziteze şi să ne doneze cu generozitate aparatură medicală. Suntem obligaţi să vă fim recunoscători şi să îmbunătăţim calitatea actului medical pentru pacienţii pe care-i îngrijim. Din când în când se poate să avem şi un pacient austriac, aşa cum s-a întâmplat chiar ieri, când am îngrijit un pacient angajat al firmei Schweighofer”.

Managerul Spitalului, Dorin Robu, a punctat că această donaţie se face chiar de Ziua Mondială a Sănătăţii.

„Nu contează limba pe care o vorbim sau locul unde ne-am născut, în această zi fiecare dintre noi trebuie să ne gândim la bunul cel mai de preţ cu care ne-am născut - sănătatea”.

Spitalul Rădăuţi a intrat în atenţia austriecilor anul trecut, când, muşcat fiind de un câine comunitar din Rădăuţi, Gerald Schweighofer a ajuns la urgenţe. Văzând starea în care se află Spitalul, s-a hotărât că ar putea fi de ajutor oamenilor din zonă modernizând Compartimentul de primire urgenţe.

 

Acţiuni cu impact social, în fiecare an

La conferinţa de presă organizată ieri după-amiază la Hotelul The Geralds, o altă investiţie austriacă în municipiu, omul de afaceri Gerald Schweighofer a afirmat că a decis ca în fiecare an să iniţieze câte o acţiune cu impact social la Rădăuţi, modernizările de la Spitalul Municipal fiind doar o etapă din planurile sale.

 

„Este foarte important pentru noi să ştim că Spitalul de la Rădăuţi va funcţiona conform unor standarde decente”

Primarul oraşului Viena, dr. Michael Häupl, şi-a exprimat bucuria că se află pentru prima oară în Bucovina, „un ţinut care este legat istoric de Austria”.

Dr. Häupl s-a arătat deosebit de încântat de faptul că există multe investiţii austriece în Bucovina.

„Istoria nu trebuie dată la o parte, nu trebuie uitată, iar faptul că relaţiile dintre Bucovina şi Austria la această dată sunt atât de bune au de a face cu aceste relaţii care se regăsesc în istorie. La baza acestei case comune, care este Comunitatea Europeană, stau relaţiile economice, dar nu numai. Mă bucur că asist la o serie de investiţii şi investitori austrieci care au pus bazele unor firme foarte serioase aici, în Bucovina”.

Primarul vienez i-a mulţumit lui Gerald Schweighofer pentru implicarea şi în segmentul social, nu numai în cel ce vizează latura economică.

„Este foarte important pentru noi să ştim că Spitalul de la Rădăuţi va funcţiona conform unor standarde decente. Vreau să mulţumesc de asemenea domnului prefect, domnului preşedinte al Consiliului Judeţean şi în special domnului primar al municipiului Rădăuţi pentru prietenia de care au dat dovadă, pentru felul în care am fost primiţi şi pentru modul în care continuă aceste vechi relaţii din istorie”, a declarat dr. Häupl.

În afară de investiţia în fabrica de cherestea, Schweighofer intenţionează să dezvolte proiecte de energie alternativă cu biomasă, proiect prin care, din luna septembrie, să se producă aşa numita „energie verde” - energie electrică pentru tot oraşul Rădăuţi.

 

Michael Häupl i-a oferit lui Mihai Frunză sigiliul oraşului Viena

Tot în cursul zilei de ieri, dr. Michael Häupl i-a oferit primarului Mihai Frunză sigiliul oraşului Viena.

Dr. Häupl a subliniat că, atunci când primarul Rădăuţiului va trebui să vină la Viena, va putea dialoga cu acesta nu numai pe teme culturale, dar şi de dezvoltare economică – chestiuni legate de reţeaua de apă sau încălzire, şi vor putea să împărtăşească din experienţa dobândită.

Primarul Mihai Frunză a subliniat că este onorat de prezenţa primarului Vienei, care, în acelaşi timp, este şi guvernator de land federal.

„La Rădăuţi s-a creat mediul prielnic pentru investiţiile străine. Datorită domnului Gerald Schweighofer s-a construit, în timp record, un modern hotel în Rădăuţi. Îi mulţumesc domnului Schweighofer pentru că a ajutat şi sponsorizat Aşezământul Sf. Ierah Leontie de la Rădăuţi şi Căminul de persoane vârstnice. Împreună cu Egger, firma Schweighofer va oferi peste 1000 de locuri de muncă. Important e că s-a creat o comunicare foarte bună între aceste firme şi administraţia publică locală”.

Primarul Frunză a precizat că, în baza sigiliului oraşului Viena care i-a fost înmânat de primarul Häupl, poate avea acces oricând la Primăria capitalei Austriei.

 

„Suntem pe un drum bun”

După salutul şi urările de bun venit din partea administraţiei judeţene, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, a precizat că vizita demnitarului austriac demonstrează că „suntem pe un drum bun” şi că e convins de faptul că România este privită cu alţi ochi în străinătate, dovadă fiind chiar vizita primarului vienez.

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a arătat că „deşi noi nu vorbim limba germană, s-a demonstrat că totuşi vorbim aceeaşi limbă”.

Onofrei a mai precizat că scepticismul unora cu privire la investiţiile austriece a fost infirmat de prezenţa şi dezvoltarea celor două firme la Rădăuţi, firme care au „adus multe locuri de muncă” şi au „schimbat în bine viaţa rădăuţenilor”.

Prefectul a punctat şi pe tema construirii hotelului The Geralds în municipiu, hotel care a acoperit una dintre necesităţile municipiului, dar şi a zonei turistice Bucovina.

Frunză a evidenţiat relaţiile foarte bune dintre administraţia locală şi investitorii austrieci, cât şi cele 1500 de locuri de muncă create de firmele Schweighofer şi Egger.

Trebuie precizat că Spitalul Municipal din Rădăuţi deserveşte aproximativ 150 de mii de oameni din municipiu şi din zonă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Cadou austriac” de Ziua Mondială a Sănătăţii.
 Vizualizări articol: 1770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
„Cadou austriac” de Ziua Mondială a Sănătăţii4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Exemplu... trimis de
( 8 apr 2008, 11:39:47
Austriecii au facut si acum 100 de ani, austriecii fac si acumhappy ...Si la noi sunt bani insa putini romani au hotararea si perseverenta de care dau dovada acesti austriecihappy
1.1  RE: Exemplu... trimis de
( 8 apr 2008, 11:47:10
Sa-mi fie iertat ce spun, insa cred ca ne-ar prinde tare bine inca vreo 10-20 de ani sub conducere austriaca.
1.2  RE: Exemplu... trimis de
( 8 apr 2008, 13:39:37
Daca, prin absurd, flamanzii astia din PD-Laturi ajung la putere, tot ce au facut austriecii in Bucovina, in maxim 2 ani dispare. Ar fi mare pacat. Asa ca, oameni buni, ochii mari cat cepele si prin vot sa starpim sleahta fara Dumnezeu a trompetistilor plini de "succesuri" basesciene trambitate de impelitatul Flutur. Bombalailor.
1.3  RE: Exemplu... trimis de
( 8 apr 2008, 15:30:54
Nu va lasati manipulati de presa asta de ****. Nu vedeti ca s-a scris mai mult despre politicienii nostri decit despre adevaratul subiect al acestui articol? Politicienii sunt intr-o disperata campanie de imagine si pomana austriecilor a picat la fix pentru ca cei in cauza sa iasa iar in fata. Rusine!
2.   Nedumerire trimis de
( 8 apr 2008, 13:54:36
Pai daca austriecii au venit la spitalul municipal Radauti ce cautau acolo si politicienii ??

Astia sa baga mereu in seama. Care-i ameritul lor aici ? Sau au venit si ei la o bucata de colac?
2.1  RE: Nedumerire trimis de
( 9 apr 2008, 10:14:43
api tu nu stii ca acuma in campanie dai bine in orice poza:))
3.   Tepuieli trimis de
( 8 apr 2008, 14:31:42
Gigel tata, politiceni au un mare merit , acela ca au dus tara aceasta in faliment total, furind cu nesimtire si inbogatindu-se cu nerusinare pe spinarea milioanelor de oameni care traiesc de pe o zi pe alta.
4.   De nimk trimis de
( 8 apr 2008, 18:13:59
Mari investitii intradevar,ma refer la fabrici,dar stie cineva ce salarii de nimik se primesc.Un lagar de concentrare cu oameni care castiga 8 milioane si stau toata ziua cu frica sefilor si sunt de rasul muncitorilor straini care-i dispretuiesc si-si bat joc de ei ptr cat castiga.

Investitiile si donatiile astea de prin judet sunt nervii,sudoarea,umilinta si praful inghitit de angajatii egger si schweighoffer.

De politicieni nu mai zic nimic,pur si simplu mie scarba de ei si mie rusine de rusinea care nu o au incat sa se prezinte ca niste fanfaroni la evenimente din astea.
5.   Pupincurismul ca profesie trimis de
( 8 apr 2008, 18:28:19
Acest luigi baraboul incearca sa ne socheze din nou dupa obisnuitu-i obicei cu o nemaintalnita stare de orgasm pupincuristic la adresa MARILOR nostri politicieni si oameni de afaceri.

Nu stiu de ce i se permite sa scrie in acest ziar dejectiile minusculului sau creier,probabil si ziarul este de aceiasi categorie ca si luigi.

Ce vreau de fapt sa spun este ca trebuia sa se concentreze pe primarul Vienei care ne-a onorat cu asa o vizita si sa ne dea mai multe detalii despre acest fapt ca de restu mentionati,si de gerld care l-a muscat un caine,eu nu mai vreau sa aud.

Mi-e greata!
6.   Re-pupincurismul ca profesie trimis de
( 8 apr 2008, 21:14:42
Dar despre sarmanul Olarean care a asteptat ore intregi in parcare la Spital nu spune nimeni?!!!!! Si suparat a plecat oferind ascultatorilor radauteni a doua zi comentarii JALNICE pe postul de CACA.....!!!!!!
6.1  RE: Re-pupincurismul ca profesie trimis de
( 9 apr 2008, 10:25:13
OLAREAN NU VA AJUNGE NICIODATA PRIMAR.VA FI VOTAT DOAR DE FAMILIE SI PROSTII DUSI DE NAS!CEI INCULTI VOR VOTA PE EL!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei