Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 apr 2008 - Anul XIII, nr. 83 (3764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Bănuieli

Ovidiu Donţu miroase deturnare de fonduri pentru apa din Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PSD la primăria municipiului Suceava, Ovidiu Donţu, îşi menţine afirmaţiile potrivit cărora apa pe care o beau locuitorii cartierului Burdujeni nu provine 100% din sursa Berchişeşti, aşa cum a anunţat primarul Ion Lungu, ci este un amestec cu apă din sursa de suprafaţă Mihoveni.

Mai mult, Donţu crede că în cazul investiţiei de la Burdujeni, pentru care s-au cheltuit 70 de miliarde de lei vechi, se poate vorbi chiar de deturnare de fonduri.

El a prezentat în sprijinul afirmaţiilor sale facsimile din arhiva şedinţelor de Consiliu Local cu proiectele de hotărâre care se referă la aducţiunea de apă de Berchişeşti în cartierul Burdujeni.

„Eu, în calitate de consilier, din banul cetăţeanului am aprobat 70 de miliarde de lei pentru a se aduce apă din sursa Berchişeşti în Burdujeni. Dacă ni se spunea că apa este combinată cu apă de Mihoveni, trebuie să vedem câţi dintre consilierii locali şi-ar mai fi dat votul. Iată de ce ceea ce s-a întâmplat îmbracă forma unei deturnări de fonduri”, a spus Donţu, care a adăugat că va analiza toate proiectele de hotărâre de Consiliu Local referitoare la alimentarea cu apă a cartierului Burdujeni pentru a lua o hotărâre „despre elementele penale din acest caz”.

 

Donţu susţine că Lungu încearcă să abată atenţia opiniei publice

Donţu a reacţionat la comentariile făcute de primarul Lungu pe marginea modului în care au fost recoltate probele de apă din Burdujeni în baza cărora au fost emise buletinele de analiză incriminatoare.

Faptul că Lungu a spus despre suceveanul care a dus probele la analiză că a luat apa după ce s-a spălat pe picioare a fost catalogat de Donţu ca o acţiune menită să abată atenţia opiniei publice de la problema reală.

„Domnule primar, vorbim de conductivitatea electrică a apei şi doar dacă s-ar fi spălat un extraterestru mai puteam discuta despre modificarea acestui indicator. Dacă cineva care nu este cu picioarele pe pământ, aflat într-o altă galaxie, s-ar fi desprins de lumea reală, cum sunteţi dumneavoastră, domnule primar, în ultimul timp, ar fi putut să afirme că spălatul pe picioare multiplică sursa apei. Eu vă doresc succes în încercarea de a abate atenţia opiniei publice, dar realitatea este cea pe care o susţin eu”, a mai spus Donţu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ovidiu Donţu miroase deturnare de fonduri pentru apa din Burdujeni.
 Vizualizări articol: 1389 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ovidiu Donţu miroase deturnare de fonduri pentru apa din Burdujeni1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Iar trimis de
( 8 apr 2008, 11:11:03
Iar ai inceput? Nu mai ai altceva de facut? De exemplu treaba la CCI unde esti inca sef? Activitatea ta de consilier local cam in ce consta?

Iti propun cel mai simplu si corect mod de a te / ne lamuri odata in problema asta a apei. Mergi ( cu public independent dpdv politic, eventual si cu presa ) si ia probe de apa din Obcini, Centru si Burdujeni. In prezenta observatorilor trimite prin curier rapid toate cele 3 probe de apa la un laborator independent ( din afara judetului Suceava ). Conditia de baza ar fi ca probele de apa sa fie "la vedere" tot timpul, incepand cu momentul preluarii si terminand cu preluarea coletului de catre curier.

Ma ofer sa fac parte din "juriul" care sa fie prezent la aceasta actiune. Spuneti doar cand si unde va incepe.

Despre comentatorii care stiu doar sa injure si sa faca urat... Nu ii mai bagati in seama; cand le raspundeti ii atatati si mai tare. Lasati-i in pace, sa vedem daca stiu si altceva sau doar sa inj
2.   Continuare trimis de
( 8 apr 2008, 11:15:14
... sau doar sa injure.

Atat prin folosirea de cuvinte grele, cat si prin acuzatii nefondate, trebuie sa stiti ca faceti rau candidatului pe care il sprijiniti sau simpatizati.

Din pacate lupta electorala in Romania devine din ce in ce mai violenta. Sa fie oare din cauza ca incepand cu acest an Romania va primi cele mai consistente fonduri UE pentru sprijinirea sectoarelor de stat si privat? Vreti sa fiti cei care impart? Sau sa aveti o pila? Va anunt ca aceste fonduri vor fi foarte bine controlate, a. i. aproape orice tentativa de "tepuire" va fi aspru pedepsita prin recuperarea fondurilor si ani grei de inchisoare pentru faptuitori.
3.   Deturnare trimis de
( 8 apr 2008, 11:47:01
D-le Dontu, dumneata nu stii sa faci uz cum trebuie de vocabularul limbii romane si folosesti termenii dupa cum crezi matale ca fac efectu' mai mare. Cand mergi la streptease, in clubul (stii matale care) si pui banii la chilotzeii prostituatei, in loc sa iei mancare in casa, nu e deturnare de fonduri? Sau funduri, in fine....ca tot platetsi intrarea 5 lei la streptease. nu nega ca venim cu dovezi, sic!
3.1  RE: Deturnare trimis de
( 8 apr 2008, 14:22:53
N-am treaba cu politica si nu-l cunosc pe dl Dontu.

Cum isi permite acest "justitiar" sa-l comenteze pe dl. Dontu? Ce-l beep pe el grija ce face omul in particular DUPA orele de servici si cu banii lui ? Pai justitiarul de unde stie ca Dontu a fost la streaptease? Din cauza unor hahalere ca justitiarul ar trebui sa ne punem toti cenusa pe cap?

justitiarul lui peste !!! tu de dreptul la viata intima ai auzit ?

justitiarule !!! SA ARUNCE CU PIATRA CEL CE NU ARE PACATE !!!
4.   Ipocritul de Dontu trimis de
( 8 apr 2008, 12:03:22
Magarule, cum indraznesti. Pe seama prostriei pensionarilor neajutorati iti faci tu campanie? Sunt multi si prosti si usor de dus cu zaharelul? Nu-i mai atzata impotriva lui lungu ca nu le castigi voturile cu asta: nu le dai mancare, medicamente si bani. Nu esti in stare sa ai grija de familie ta daramite de o droaie de pensionari. Ai sa intri in istorie ca unul care se caca peste ce face altul, ca atata stii. Nu ai cu ce lua mintea prostilor de pensionari fiindca esti fara realizari, nici macar diploma nu ai reusit sa ti-o iei ratatule si tu indraznesti sa-l critici pe unul care tace si face, nesimtitule. Daca te vad pe strada cu fatza ai de broasca buboasa iti arunc cu vitriol intre ochi si slava certului, toata ziua treci pe langa mine.
5.   Campanie trimis de
( 8 apr 2008, 12:23:23
Deturnare sau nu, daca ati baut din apa si daca sunteti cinstiti recunoasteti ca nu are gust ca cea din Obcini. E si in interesul locuitorilor din Burdujeni sa stie calitatea apei. Restul e ....... campanie
6.   Daca are dreptate? trimis de
( 8 apr 2008, 13:01:32
Domnilor,noi cei care locuim in Burdujeni,stim cel mai bine: Apa are gust de ou clocit!! Domnule Lungu...de ce mintiti populatia? Ne credeti prosti?....Suceveanul s-a desteptat,domnule primar!!
7.   PACALEALA CEA MARE marca LUNGU trimis de
( 8 apr 2008, 14:29:02
Si cu apa in cartierul Burdujeni , cum ramane ?

Cea mai mare prosteala , amestecata cu vechea sursa ..

Veniti la blocul turn 59 de pe Calea Unirii si luati probe ...

Lasati sa curga si jumatate de ora si rezultatul aceiasi apa dubioasa ca inainte , dar NU 100 % de Berchisesti !

De ce in ziua in care a fost intrerupata apa , o parte din carteir NU avea apa , iar alta era in continuare alimentata cu apa de la Dragomirna ????

Lungu o sa primesti ceea ce meriti la viitoarele alegeri , asa apa , asa voturi ...

Lungule ai sa fii PACALITUL principal pe 1 iunie sau 15 !

8.   Pacaleala inaintea alegerilor trimis de
( 8 apr 2008, 15:04:55
E clar pentru toata lumea : apa in Burdujeni nu prea are legatura cu apa de Berchisesti (diferenta e foarte mare) .

Degeaba GL, Justitiarul si mai ales PENSIONARUL isi cauta de treaba : fiti rationali si nu va mai autopropuneti in juriu .
8.1  RE: Pacaleala inaintea alegerilor trimis de
( 8 apr 2008, 15:27:12
Ti-e frica de ceva? Nu esti de parere ca o astfel de prelevare de probe ar rezolva odata pentru totdeauna aceste afirmatii? Eu vreau sa vad daca sunt sau nu sustinute de fapte. Vorbe stim toti sa scoatem pe goarna, la dovezi si la lucruri palpabile ne cam incurcam...
9.   Sa se ia masuri.. trimis de
( 8 apr 2008, 15:59:05
ar trebui si asa... dar sa se duca mostre de oamenii simpli nu de cei cu interes... si in mai multe locuri... ca si cei care fac analiza apei poate au anumite interese... poate au de castigat daca ii sufla in bors lui Lungu... este o adevarata mafie domnilor. nu locuiesc in Burdujeni dar locuieste fratele meu.. am incercat si eu apa... este mai buna, dar totusi... nu-i ca in George Enescu sau Obcini... cred ca Dontu are dreptate.. Sincer!
10.   Primar trimis de
( 8 apr 2008, 19:15:53
SA BEIE BOUL DE PRIMAR APA DE BERCHISESTI IN BURDUJENI
10.1  RE: Primar trimis de
( 8 apr 2008, 23:43:03
TRAP SI TU INAPOI LA SCOALA !!! INCEARCA SA VORBESTI SI SA SCRII CORECT IN LIMBA ROMANA !!! Pentru inceput vezi formele verbului "A BEA". Puteai si tu sa scrii CORECT :"sa BEA...". COMENTARII ???
11.   :> trimis de
( 9 apr 2008, 10:23:35
nush daca macar 2 care sau plans de apa asta ii din burdujeni... doar daca sa mutat sediul psd acolo

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei