Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 apr 2008 - Anul XIII, nr. 80 (3761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Compartimentul antisărăcie, pus să combată fenomenul, fără buget

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compartimentul Antisărăcie şi Prevenirea Marginalizării Sociale, înfiinţat acum doi ani în cadrul Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, trebuie să vină în sprijinul familiilor nevoiaşe cu copii, fără a avea însă un buget.

Cu toate acestea, oamenii săraci care vin la Protecţia Copilului pentru a cere un ajutor financiar sunt ajutaţi de specialiştii acestui compartiment să iasă din impas. Toate cererile sunt analizate, apoi specialistul din cadrul compartimentului antisărăcie solicită o anchetă socială de la Primăriile de unde aparţin persoanele în dificultate. De cele mai mult ori, este nevoie ca specialistul din cadrul Direcţiei să meargă personal acasă la familia respectivă, pentru a vedea exact care sunt problemele cu care se confruntă.

 

Suspiciuni, indiferenţă.

Oamenii care cer ajutor Protecţiei Copilului nu vor să-şi părăsească copiii, să-i dea statului, ci doar să fie ajutaţi pentru a depăşi un obstacol. Acolo unde este vorba de sănătatea copiilor, este mai dificil, pentru că acei părinţi depind de o sumă de bani pentru a-şi trimite copiii la un specialist sau pentru a face o operaţie copilului lor.

În anul 2007, aproape 40 de familii sărace, care s-au adresat Compartimentului Antisărăcie, au fost ajutate, fără ca acest compartimentez să aibă bani.

Soluţia a fost ca specialistul din cadrul compartimentului să bată din poartă-n poartă pentru a obţine sponsorizări.

Au fost cazuri în care un copil avea nevoie urgent de o proteză sau de medicamente, şi atunci specialiştii se luptau practic cu timpul. S-au dat telefoane pe la mai multe firme, pe la cunoştinţe, s-a mers personal la oameni influenţi din municipiu, pentru ca, în cel mai scurt timp, copilul să fie trimis la operaţie sau analize. Unele persoane au răspuns imediat solicitărilor, altele au fost suspicioase, au promis şi apoi au uitat ce au promis. Indiferenţa unor oameni cu bani i-a lăsat, de multe ori, cu un gust amar pe specialiştii din cadrul Protecţiei Copilului.

De multe ori, personalul Protecţiei Copilului pune mână de la mână, adună bani pe care, apoi, îi oferă familiilor aflate în dificultate.

 

Operaţii, proteze, analize gratuite.

Anul trecut, un băieţel de nouă ani a obţinut, cu ajutorul Compartimentului Antisărăcie, 1.000 de euro pentru o operaţie de transplant de cornee. Alţi doi copii au primit două aparate auditive, iar un minor din Fălticeni a primit prin acest compartiment 1.500 de lei pentru un tratament post operatoriu, după o un transplant cu celule stem.

Mulţi alţi copii care trăiesc în familii modeste au nevoie de analize la clinici specializate din ţară, iar părinţii lor solicită bani pentru deplasare şi plata analizelor. În aceste cazuri, persoana care se ocupă de „antisărăcie” îi îndrumă pe părinţi unde trebuie să se adreseze pentru a nu plăti analizele copiilor.

Mulţi oameni nevoiaşi vin şi îşi spun păsurile, crezând că cei de la Protecţia Copilului pot să le dea lemn pentru casă, mobilă, bani pentru medicamente, televizoare (rezultă din cererile oamenilor), de mult ori nefiind vorba strict de probleme ale copiilor, ci ale adulţilor, lipsiţi de un loc de muncă şi plini de datorii.

Sunt multe cazuri în care oamenii au nevoie de consiliere de îndrumare, de un sfat „unde să se adreseze?”, „cine poate să-i ajute”.

Acesta este şi scopul Compartimentului Antisărăcie şi Prevenirea Marginalizării Sociale, de a-i îndruma. „Ei ni se adresează nouă, neştiind că primăriile sunt cele care au obligaţia şi fondurile necesare pentru a-i sprijini”, ne-a spus directorul adjunct al Protecţiei Copilului, Ionel Ivan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Compartimentul antisărăcie, pus să combată fenomenul, fără buget.
 Vizualizări articol: 776 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Compartimentul antisărăcie, pus să combată fenomenul, fără buget5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Parohia lu tataia trimis de
( 4 apr 2008, 11:19:28
De unde bani pentru saraci ? Directorul trebuie sa construiasca o biserica, pe terenul directiei, pentrul fiul sau care....ati ghicit, este popa !
2.   Re trimis de
( 4 apr 2008, 11:23:07
Problema este alta . La noi in romania se practica cea mai mare bataie de joc asupra familiilor nevoiase . S-au infiintat posturi unde papa banii statului niste trantori care nu fac nimic decat sa caute sugestii , solutii etc . Avem legi care nimeni nu se respecta . Problema se poate rezolva foarte simplu . Creati locuri de munca pentru aceste familii ca sa nu mai cerseasca pe la usile trantorilor care consuma banul public degeaba , ban de care poate beneficia nevoiasul .

Locuri de munca fratilor , obligarea patronului sa angajeze prioritar persoane care fac parte din programul social ...si nu asa pur si simplu daca mi se scoala sa-l angajez sau nu , ci sub sanctiunea inchiderii afacerii . Si asa problema se va rezolva , si cu lemnele si cu caldura si .....

3.   Re trimis de
( 4 apr 2008, 11:26:09
Problema este alta . La noi in romania se practica cea mai mare bataie de joc asupra familiilor nevoiase . S-au infiintat posturi unde papa banii statului niste trantori care nu fac nimic decat sa caute sugestii , solutii etc . Avem legi care nimeni nu le respecta . Problema se poate rezolva foarte simplu . Creati locuri de munca pentru aceste familii ca sa nu mai cerseasca pe la usile trantorilor care consuma banul public degeaba , ban de care poate beneficia nevoiasul .

Locuri de munca fratilor , obligarea patronului sa angajeze prioritar persoane care fac parte din programul social ...si nu asa pur si simplu daca mi se scoala sa-l angajez sau nu , ci sub sanctiunea inchiderii afacerii . Si asa problema se va rezolva , si cu lemnele si cu caldura si .....

4.   Felix motanul trimis de
( 4 apr 2008, 11:37:48
De ce nu s-a spus in articol numele specialistului din acest compartiment:FELICITARI D-NEI RODICA ILISEI,
4.1  RE: Felix motanul trimis de
( 4 apr 2008, 13:43:58
nevasta lu politistu ?
5.   Nesimtire mare trimis de
( 4 apr 2008, 12:03:17
Daca dir. Ivan ar fi vrut sa ajute comp. antisaracie ar fi putut, dar a apreferat sa-l ajute pe fiul cel necajit a lui Straton adica popa. Cum? Donand 2% din impozitul pe profit fara stirea salariatilor. Este postul mare fratilor, opriti-va!
6.   Pentru comp.antisaracie trimis de
( 5 apr 2008, 00:28:31
Numai munind la constructia ce se va ridica in cinstea fiului marelui diretor Straton Gheorghe veti putea avea surse pentru eradicarea saraciei. Dragi enoriasi,ori ca-i post ori cai hartz ,voi trebuie sa munciti ,sa va vindeti munca in sclavie,sa fiti supusi si cu frica de Marele Sef de Trib pentru ca asai in tarisoara noastra ,ca prostimea ,de, o ia.. inainte.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei