Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mar 2008 - Anul XIII, nr. 68 (3749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sămânţă de scandal

Un fost consilier local, în conflict cu 32 de familii din Marginea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultimatum. 32 de familii din Marginea sunt ameninţate de un fost consilier local al comunei că vor fi lăsate fără căldură şi fără electricitate.

Scandalul a pornit din perioada când Dumitru Grigorean a îndeplinit funcţia de consilier local, în mandatul 1992-1996. Atunci, acesta a cumpărat 29 de ari de teren, suprafaţă pentru care i s-a reconstituit dreptul de proprietate unei persoane din Marginea.

Actualul primar al comunei, Dumitru Lungu, crede că această împroprietărire s-a făcut în mod abuziv.

„Au fost întocmite documente de intabulare în fals şi astfel s-a reconstituit dreptul de proprietate. Cum se putea ca persoana care a revendicat terenul să fie vecin cu drumul naţional şi nu cu blocurile, aşa cum era firesc. Din punctul meu de vedere, totul este eronat şi vădit tendenţios”, a declarat primarul din Marginea.

Cert este că după ce a devenit proprietar pe suprafaţa de 29 de ari, Dumitru Grigorean a început războiul cu locatarii din cele două blocuri aflate pe terenul dobândit în 1995.

 

„Să vă demolaţi centrala, că vin personal şi o demolez cu utilajele”

Ultimul episod al acestui război s-a înregistrat în urmă cu câteva săptămâni. Într-un avertisment transmis celor 32 de familii, fostul consilier local din Marginea le cere imperativ să demoleze clădirea care adăposteşte centrala termică şi punctul trafo pentru alimentarea cu energie electrică a celor două blocuri construite în 1978.

„Începând cu data de 1 Martie, aveţi termen de 90 de zile, adică 3 luni, să vă demolaţi centrala să eliberaţi terenul şi să nu mai parcaţi maşini, de asemeni nu mai aruncaţi gunoaie; Mai explicit să vă demolaţi centrala că vin personal şi o demolez cu utilajele”, se arată în avertismentul trimis de Dumitru Grigorean.

 

Revoltă în rândul locatarilor

Familiile care locuiesc în cele două blocuri din centrul comunei Marginea sunt revoltate de ceea ce se petrece. Oamenii spun că au cumpărat locuinţele în mod cinstit şi nu-şi explică modul în care s-a reconstituit dreptul de proprietate pe terenul respectiv. În acest moment, cele 32 de familii au înaintat acţiuni în instanţă şi speră să aibă câştig de cauză.

„Acum ne cere să demolăm clădirea unde se află centrala termică şi punctul trafo. Dacă mâine va veni şi ne va cere chirie pe terenul unde sunt construite blocurile, sau, mai rău, să le demolăm, ce ne facem?”, s-au întrebat locatarii din cele două blocuri.

Miza reală a demersului iniţiat de fostul consilier local este valoarea de piaţă a terenului pe care a pus mâna în 1995. Acum, un ar de teren în centrul comunei Marginea se vinde cu 2.000-3.000 de euro, aşa încât este lesne de înţeles de ce Dumitru Grigorean trage cu dinţii pentru a avea liber terenul.

De altfel, fostul consilier local a avut o discuţie cu reprezentanţii Primăriei Marginea pentru a ajunge la o înţelegere.

„Ne-a cerut la schimb o suprafaţă de 3 ori mai mare pentru a nu mai avea pretenţii asupra acelui teren. Nu am fost de acord, iar singura soluţie este ca titlul de proprietate, actul de intabulare şi actul de vânzare-cumpărare să fie anulate în instanţă”, a declarat primarul din Marginea.

Dumitru Grigorean nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere, fostul consilier local din Marginea fiind stabilit de mai multă vreme într-un alt judeţ.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un fost consilier local, în conflict cu 32 de familii din Marginea.
 Vizualizări articol: 747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un fost consilier local, în conflict cu 32 de familii din Marginea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mda trimis de
(21 mar 2008, 14:17:20
32 la 1...loto ce mai...
2.   Fara vina trimis de
(21 mar 2008, 19:38:16
Fostul consilier nu are nici o vina. Daca a ajuns proprietar fara a avea dreptul,vinovati sint cei care l-au pus in posesie,care i-au eliberat titlu de proprietate.

Ce treaba are calitatea de fost consilier cu cea de actual proprietar? Ziarist de 2 bani.
3.   Coruptii din marginea trimis de
(22 mar 2008, 10:50:09
da domnilor dragi an com marginea sau facut si se fac multe marsavii de tipul asta pentru ca domnii consilieri cand se vad pe postu de cosilier primar sau orce alt lingau pe la primarie se orientiaza prima data sasi taie lui felia si de restu nui mai interesiaza uita ca e ales de cetateni acolo an folosul cetatenilor si comit coruptii dupa care ajung oameni sasi dea an cap unu la altu ori sa se judece prin tribunle,,,rusine sa va fie ,ecscrocilor!!!!!!!!!
4.   Prostii, dom'le, prostii! trimis de
(23 mar 2008, 13:54:06
Asa ceva mi-ar conveni si mie sa fac! In timp ce am o functie cu " pretentii", imi permit sa abuzez...ca, de, sunt consilier, ce mai! Iar despre actele pe care, zice dom' Grigorean, scrie clar ca terenul ii apartine, nu prea trebuiesc "bagate in seama". Asa pot falsifica si eu vreo doua-trei hartzoage cu ajutorul cuiva ( vreunui notar) si gata! Maine-poimaine ma trezesc proprietarul intregii Romanii! Numai la noi in tzara se mai poate intampla asa ceva! PROSTII, DOMNULE GRIGOREAN! PROSTII!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de berbecuţ 1 berbecuţ de cel puţin 25 – 30kgsare grunjoasă3 linguri piper măcinat (alb, negru, roşu)10 căţei pisaţi de usturoi 100g boia în amestec dulce-iute3 linguri seminţe pisate de coriandru  După tăiere, curăţaţi berbecuţul de... Citeşte