Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mar 2008 - Anul XIII, nr. 60 (3741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inopinat

Ministrul Adomniţei, într-o vizită fulger în cinci şcoli sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prezent ieri la Suceava, ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, nu a ratat ocazia de a face şi o vizită inopinată în câteva dintre şcolile din municipiul reşedinţă de judeţ.

Acesta a vizitat ieri cinci instituţii de învăţământ preuniversitar şi Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava. Potrivit ministrului Adomniţei, vizita nu s-a dorit a fi un control, acesta fiind prezent în şcoli doar pentru a lua cunoştinţă de problemele cu care acestea se confruntă.

Prima instituţie de învăţământ vizitată a fost Şcoala Generală nr. 10 din Burdujeni. „Aici este o criză a spaţiului de învăţământ. Şcoala este situată într-un cartier populat şi nu pot fi onorate toate cererile”, a spus ministrul Cristian Adomniţei.

Următoarea vizită a ministrului a fost la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, şi la grădiniţa cu program normal şi prelungit aflată în subordonarea acestei instituţii.

Şi aici Adomniţei a constatat aceeaşi problemă, şi anume insuficienţa spaţiului de învăţământ. „Sunt necesare 18 miliarde de lei vechi pentru reabilitarea şi crearea de spaţii noi în această instituţie”, a spus Adomniţei.

 

Bani pentru sala de sport de la Colegiul Alimentar

De la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Cristian Adomniţei a trecut pe la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară. „În sala de sport de la această şcoală nu s-a mai făcut de ani buni nici o investiţie şi are nevoie de reabilitare totală”, a precizat Adomniţei. Potrivit ministrului Cristian Adomniţei, pardoseala sălii este foarte veche, îmbâcsită de praf şi prezintă pericol pentru sănătatea cadrelor didactice şi a elevilor. Ministrul a cerut conducerii şcolii să facă un studiu pentru a vedea care sunt fondurile necesare pentru reabilitarea sălii.

O altă instituţie de învăţământ preuniversitar vizitată a fost Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, unde ministrul Adomniţei a avut ocazia să participe la aniversarea unui cadru didactic al şcolii. În ceea ce priveşte investiţiile de aici, Adomniţei a precizat că „şcoala mai are nevoie de şase miliarde de lei vechi pentru a finaliza lucrările de modernizare a căminului de elevi”.

Ultima şcoală vizitată de Adomniţei a fost Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”. „La Ştefan este nevoie de 2,5 miliarde de lei pentru aulă şi, bineînţeles, bani pentru începerea lucrărilor la sala de sport”, a spus Cristian Adomniţei.

De la Colegiul „Ştefan cel Mare”, Cristian Adomniţei a plecat la Universitatea „Ştefan cel Mare”, unde a constatat că lucrările la Corpul E nu au fost terminate, din vina constructorului, deşi termenul limită de execuţie era 1 martie 2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Adomniţei, într-o vizită fulger în cinci şcoli sucevene.
 Vizualizări articol: 1942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Ministrul Adomniţei, într-o vizită fulger în cinci şcoli sucevene4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vax albina trimis de
(12 mar 2008, 13:42:37
Si ce a vazut ministrul Adomnitei in scolile pe care le-a vizitat?El are habac ce invatamant se face?
1.1  RE: Vax albina trimis de
(12 mar 2008, 20:59:11


A fost barosanu si pe la colegiul falimentar s-o vada pe craitza ce mare a ajuns?
2.   Dupa plata si munca!... trimis de
(12 mar 2008, 14:31:37
Eu daca as fi profesor n-as face nimic dupa cum sunt platiti...
3.   Bani pt. cate ore de munca? trimis de
(12 mar 2008, 14:50:06
VREM 8 ORE DE MUNCA PENTRU PROFESORI . NU VREM SA NE CHINUIM NOI ACASA CU COPII SA FACEM TEME. SA LE FACA EI LA SCOALA IN CELE 8 ORE.
3.1  RE: Bani pt. cate ore de munca? trimis de
(12 mar 2008, 15:37:09
uite asa ai sa mori de inima rea!ce sa iti fac daca ai baut cerneala in loc sa inveti sa scrii cu ea!!!

te oftici?
3.2  RE: Bani pt. cate ore de munca? trimis de
(12 mar 2008, 20:57:00


GUVERNANTI...DA-TI 30 DE MILIOANE SALARIUL PROFESORILOR SI VOR STA SI 8 ORE LA SCOALA...PARINTI... NU MAI DATI PLICURI LA INVATATOARE SI PUNGUTE CU CAFEA "MOCCA" LA PROFI ADUSA DIN ITALIA PE UNDE FACETI FOAMEA...VOI I-ATI OBISNUIT CU ATENTIILE.
4.   Daca?? trimis de
(12 mar 2008, 17:12:33
bai fratilor o sa bage bani in scolile astea (ca in toata Romania se face la fel!!!) de nu o sa fie adevarat.....si la profesori salriii 0 un zero cat scolile de mari....si stiti ce va fi...va zic eu: o sa ramana scolile goale cu toate aceste renovari sau hai sa le numesc upgrade-uri si nici urma de profesori...ca acum vorba aia ...nu se mai inghesuie lumea sa vina in invatamant ....ptr. ce? pentru 6 mil si aia impozitati .... eu nu zic sa nu bage bani in scoli si nici sa le faca la profesori salrii de 2 mii de euro dar macar suficient sa iti ramana si tie un ban !!! suntem in scolile din Romania si asta ne ocupa tot timpul...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă crocantă 8 porţii - 60 minute 300g biscuiţi amaretto150g unt2 ouă150g fulgi de cereale500g brânză de vaci50g stafide2 linguri zahăr Zdrobiţi biscuiţii până când obţineţi pesmet. Topiţi untul şi amestecaţi-l cu pesmetul... Citeşte