Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mar 2008 - Anul XIII, nr. 60 (3741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Lozinci, tălăngi, trompete şi lapte pe jos, la protestul fermierilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Crescătorii de vaci din Moldova au protestat zgomotos ieri, la Vatra Dornei, împotriva procesatorilor, care, în opinia lor, le oferă un preţ derizoriu pe lapte.

Fermieri din Suceava, Neamţ, Botoşani, Iaşi şi Bacău, reuniţi în cadrul Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, s-au adunat în oraşul staţiune, locaţie aleasă pentru că unul din marii procesatori din zonă îşi are sediul în municipiu.

 

Numărul protestatarilor, destul de mic

Deşi la protest a fost anunţată prezenţa a aproximativ 300 de crescători de vaci, până la urmă mai puţin de 200 de persoane au fost prezente la acţiune. La ora 11.30, fermierii, însoţiţi de liderii lor, s-au pus în mişcare din zona stadionului din municipiul Vatra Dornei. După ce au parcurs aproximativ un kilometru, până în faţa sediului unuia dintre marii procesatori (protestul oamenilor nu a vizat strict respectiva unitate, ci toate marile companii din domeniu), fermierii au trecut la protest. Au făcut zgomot cu tobe, fluiere, trompete şi tălăngi şi au afişat pancarte prin care îşi arătau nemulţumirile.

„Laptele vacilor noastre = îmbogăţirea voastră” sau „Lapte la fermă 8000 de lei, lapte în supermarket 50.000 de lei” – acestea erau mesajele fermierilor către procesatori.

O damingeană cu lapte a fost aruncată pe jos, dorindu-se atragerea atenţiei asupra valorii derizorii la care a ajuns laptele pentru cei care muncesc să-l producă.

 

Cer un preţ dublu pe lapte

„În zilele următoare, în prezenţa ministrului agriculturii, va fi organizată o întâlnire la care va participa o delegaţie din partea noastră şi una din partea procesatorilor, unde sperăm să obţinem o creştere a preţului pe kilogramul de lapte”, ne-a declarat inginerul Doru Gurău, preşedintele Asociaţiei Fermierilor Crescători de Vaci de Lapte Bucovina Suceava.

Marea nemulţumire a crescătorilor de vaci din Moldova este legată de diferenţa mult prea mare între preţul pe care ei îl primesc pe lapte şi preţul cu care acesta ajunge la vânzare. Doru Gurău a exemplificat că crescătorii primesc în medie 0,8 lei pe litrul de lapte, în timp ce acesta ajunge în magazine la un preţ de cel puţin trei ori mai mare.

„Cerem ca pe laptele conform să primim 1,5 lei, în timp ce micii crescători, care nu pot produce lapte conform, să aibă şi ei parte de un preţ decent, de 1 leu la litru”, a concluzionat Doru Gurău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lozinci, tălăngi, trompete şi lapte pe jos, la protestul fermierilor.
 Vizualizări articol: 2038 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Lozinci, tălăngi, trompete şi lapte pe jos, la protestul fermierilor3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   In sfarsit trimis de
(12 mar 2008, 12:03:42
In sfarsit s-a trezit lumea .

2.   Felicitari trimis de
(12 mar 2008, 14:07:42
Noi , cei din zona asta , greu ne mai urnim sa spunem lucrurilor pe nume . Cand ne cerem drepturile , apar destui care sa arunce cu pietre , din pacate . Daca actiunea la nivel national va fi un succes ( SI VA FI ! ) , sunt sigur ca , deasemenea vor aparea oportunisti care-si vor insusi meritele .
3.   Se poate aduce lapte din import trimis de
(12 mar 2008, 21:17:46
nimeni nu are nevoie de laptele vostru taranoi prosti. pretul este in functie de piata dar voi sunteti comunisti si nu pricepeti economia de piata.

in Italia in 1976 se dadeau subsidii la taranoi sa-si taie vacile deaorece pretul laptelui scazuse spre zero... tot taranoi prosti sunteti iar banditul bor nu va explica mare lucru despre viata reala
4.   MINISTER trimis de
(12 mar 2008, 21:35:01
Mezinu Mihai Romica este bun de ministru,se aseamana cu dobitocul de Remes Traian Decebal si are tot trei elemente in compozitia numelui la fel cu numarul de neuroni.
5.   Dobitoc este fiul lui tat'u il betiv trimis de
(12 mar 2008, 22:59:21
H adica hospital adica spitalul de boli psihice de unde scrii rumane

te supara adevarul taranoi prost/ du-te la banditul bor sa-ti dea agheazama sa bei si uite asa vei invata legilalatia Uniunii Europene privind subsidile in agricultura precum si mersul pietei libere in functie de cerere si oferta

Cand Remes venea in judetul Suceava in vizita toti taranoii primitivi si prosti il pupau in fund acum da-ti cu piatra ipocritilor rrumani
6.   Pt mezinu m........ trimis de
(13 mar 2008, 03:02:44
mare dobitoc,dar poate esti unul din cei ce o sug si nu ai nevoie de lapte! cei de care-ti bati joc si-i numesti taranoi sunt singurii ce muncesc ,platesc impozite corect. tot tragi cu economia de piata,"taranoiul"nu e informat,iar cei ce trebuie sa faca acest lucru il mint! Iar tu mezine treci pe la o manastire ca acolo au branza ce-ti place,autohtona,statuta..
7.   Pentru mezinu trimis de
(13 mar 2008, 10:06:58
Bai berbecule,tu daca ai supt de la taicatu,nu ai nevoie de lapte dar altii au si cumpara din magazin lapte albastru dupa ce i-au scos smintina.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă crocantă 8 porţii - 60 minute 300g biscuiţi amaretto150g unt2 ouă150g fulgi de cereale500g brânză de vaci50g stafide2 linguri zahăr Zdrobiţi biscuiţii până când obţineţi pesmet. Topiţi untul şi amestecaţi-l cu pesmetul... Citeşte