Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mar 2008 - Anul XIII, nr. 60 (3741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Umanitar

Mai are nevoie de 250 de euro pentru a merge din nou

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Adolescentul Ciprian Ioan Roman, din Vadul Moldovei, mai are nevoie de 250 de euro pentru a merge din nou. El este internat la Clinica de Ortopedie Traumatologie din Spitalul Colentina Bucureşti din 7 ianuarie, unde a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale.

„Fiind o deplasare din naştere a şoldului, reducerea sa în poziţia anatomică şi aplicarea unei proteze totale de şold necesită realizarea operaţiei în doi timpi. În primul timp s-a descoperit paleocotilul în care s-a montat piesa acetabulară, urmând ca în al doilea timp să se facă coborârea capului femoral şi acoperirea sa cu piesa femorală a protezei”, a explicat doctorul Andrei Firică, şeful Clinicii de Ortopedie Traumatologie din Spitalul Colentina.

Tot el a completat: „toate costurile piesei acetabulare şi osteosinteză cu placa specială pentru fixarea femurului scurtat necesită încă 250 de euro”.

Aceste date medicale au fost scrise pe recomandarea pe care ne-a trimis-o la redacţie profesorul doctor Andrei Firică, la rugămintea familiei lui Ciprian, adolescentul în vârstă de 17 ani, internat în clinica bucureşteană pentru tratarea unei luxaţii congenitale de şold, urmare a unei malformaţii neuro-cerebrale.

 

De nouă săptămâni în spital

Mama lui Ciprian, Nina-Mihaela Sandu Tatarciuc, ne-a spus că a achitat, deja, 6.000 de lei pentru prima operaţie.

„În urma mai multor investigaţii tomografice, s-a luat hotărârea ca pe 14 februarie să i se facă lui Ciprian o primă intervenţie chirurgicală. De atunci, Ciprian se află cu extensie de şapte kilograme la piciorul stâng operat. Cea de-a doua intervenţie va avea loc pe 12 martie. A doua parte a protezei costă 7.000, la care se adaugă şi placa specială cu şuruburi pentru fixarea femurului scurtat, care necesită un cost suplimentar de 250 de euro”, ne-a povestit mama lui Ciprian.

Femeia a mai precizat că după ce povestea lui Ciprian a fost publicată în Monitorul de Suceava, Primăria Vadu Moldovei i-a acordat, pe 22 decembrie, anul trecut, 3.200 de euro, pentru ca Ciprian să se interneze în clinica bucureşteană. Nina Tatarciuc ne-a povestit că a cheltuit foarte mulţi bani pe medicamente, vitamine, pentru că nu i s-a eliberat nici o reţetă gratuită, pe motiv că fiul ei este internat în spital.

„A fost nevoie şi de şase unităţi de sânge, întrucât se pierde foarte mult în asemenea operaţii. Medicii au făcut eforturi mari pentru a-l pune pe picioare pe Ciprian, deoarece sunt intervenţii chirurgicale foarte grele, dar simt că nu mai am resurse financiare pentru a pune capăt acestui chin prin care trece de nouă săptămâni Ciprian. Şi-a pus atâtea speranţe şi, acum, la sfârşit, nu mai avem bani pentru placa specială cu şuruburi pentru fixarea femurului scurtat”, a mai spus mama băiatului.

 

Suferinţă încă de la naştere

Ioan – Ciprian Roman nu poate să meargă şi este paralizat pe partea dreaptă, din cauza unui vaccin care i-a fost administrat greşit în copilărie.

La vârsta de şase luni, copilului i s-a făcut vaccinul DTP (diftero-tetano-pertusis), care i-ar fi afectat un nerv. Ciprian s-a născut prematur, la şase luni şi jumătate (având o greutate de doar 900 de grame) astfel că, înainte de a i se administra vaccinul, ar fi fost obligatoriu să i se facă un control amănunţit. Acest lucru nu s-a întâmplat. Mai mult, copilul era să-şi piardă viaţa, dacă mama sa, Nina-Mihaela, nu ajungea cu el de urgenţă la spital.

Nina - Mihaela Sandu Tatarciuc ne-a povestit că fiul ei a fost operat prima oară la trei ani şi jumătate, de hidrocefalie. Cu toate că are grad de handicap grav cu însoţitor, Ciprian a absolvit clasa a VIII-a, la o clasă normală, fiind un elev silitor. Este înscris, acum, la Colegiul Agricol Fălticeni, secţia contabilitate, cursuri fără frecvenţă.

Cei care vor să-l ajute pe Ciprian pot să depună sume de bani în contul deschis la Banca Transilvania - Sucursala Suceava – Agenţia Fălticeni; Cont în lei: RO98BTRL03401201H59902xx şi în euro: RO73BTRL03404201H59902xx. Ciprian poate fi găsit şi la numerele de telefon 0230/536630 sau 0740/771908.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai are nevoie de 250 de euro pentru a merge din nou.
 Vizualizări articol: 1406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mai are nevoie de 250 de euro pentru a merge din nou5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă crocantă 8 porţii - 60 minute 300g biscuiţi amaretto150g unt2 ouă150g fulgi de cereale500g brânză de vaci50g stafide2 linguri zahăr Zdrobiţi biscuiţii până când obţineţi pesmet. Topiţi untul şi amestecaţi-l cu pesmetul... Citeşte