Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mar 2008 - Anul XIII, nr. 60 (3741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Prima tranşă

53,9 milioane de lei pentru învăţământul sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a anunţat că învăţământul sucevean va primi, într-o primă fază, nu mai puţin de 53,9 milioane de lei (539 miliarde de lei vechi). El a explicat că această sumă reprezintă doar o parte din fondurile pe care unităţile de învăţământ sucevene le vor primi în cursul anului 2008 pentru reabilitare şi modernizare.

Adomniţei a precizat că, până în prezent, Ministerul Educaţiei a alocat 7,17 milioane de lei, bani care au fost folosiţi pentru plata restanţelor avute la firmele care au executat lucrările de reabilitare a unor şcoli sucevene în cursul anului trecut. Ministrul Educaţiei a declarat că este posibil ca peste o săptămână, Guvernul României să aprobe alocarea unei sume de 41,6 milioane de lei pentru învăţământul sucevean, fonduri care vor ajunge atât la administraţiile locale, cât şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Nu în ultimul rând, el a spus că la aceste sume se vor mai adăuga alte 7,1 milioane de lei, pe care Ministerul Educaţiei le va aloca instituţiilor subordonate direct, respectiv Inspectoratul Şcolar Judeţean, palatele copiilor, cluburile sportive şcolare şi Casa Corpului Didactic.

Cristian Adomniţei a mai adăugat că îşi doreşte ca în cursul acestui an să fie demarate lucrările de construcţie a celor două campusuri şcolare în Vicovu de Sus şi la Liceul cu Program Sportiv, precum şi a celor două şcoli de arte şi meserii, una la Centrul Şcolar „Sf. Andrei” din Gura Humorului şi una la Dorna Candrenilor.

El a spus că doar la Vicovu de Sus mai trebuie să se organizeze licitaţia pentru desemnarea constructorului, pentru celelalte trei obiective de investiţii fiind stabilită deja firma care va executa lucrările.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 53,9 milioane de lei pentru învăţământul sucevean.
 Vizualizări articol: 1170 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
53,9 milioane de lei pentru învăţământul sucevean1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pentru ce atatia bani? trimis de
(12 mar 2008, 13:41:00
Mereu au fost fonduri si s/au cheltuit bani dar multi numai pe fatadele cladirilor...nu se pot spune multe dar nimeni nu verifica unde si ce se intampla.

La urma urmei si pe banii mei si nu vreau adica lasa sa se dea fonduri ca fiecare ciuguleste cate ceva nu?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă crocantă 8 porţii - 60 minute 300g biscuiţi amaretto150g unt2 ouă150g fulgi de cereale500g brânză de vaci50g stafide2 linguri zahăr Zdrobiţi biscuiţii până când obţineţi pesmet. Topiţi untul şi amestecaţi-l cu pesmetul... Citeşte