Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2008 - Anul XIII, nr. 48 (3729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acuzaţii

Fostul poliţist de frontieră acuzat de ultraj susţine că este victima unor abuzuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acuzat că l-a luat la bătaie, la sfârşitul săptămânii trecute, în faţa Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, pe unul dintre ofiţerii care l-au anchetat şi din cauza căruia şi-a pierdut serviciul, fostul poliţist de frontieră Gabriel Chira spune că nu a fost vorba de nici un ultraj, urmând să demonstreze acest lucru în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Totuşi, Chira recunoaşte că i-a cerut socoteală ofiţerului care pretinde că a fost bătut, comisarul şef Ioan Finaga, pentru modul în care acesta a efectuat cercetarea prealabilă în cazul său.

În luna iulie a anului trecut, Gabriel Chira a fost destituit din Poliţia de Frontieră, după ce, susţin foştii şefi ai acestuia, a fost prins la ieşirea din serviciu cu o cantitate mare de alcool luată din magazinele duty – free aflate în incinta Punctului de Trecere a Frontierei Siret.

Chira susţine că demiterea sa a fost abuzivă, întrucât Finaga şi ceilalţi ofiţeri implicaţi în ancheta disciplinară nu l-au lăsat să aducă probe în apărarea sa.

Fostul inspector în cadrul Poliţiei de Frontieră acuză şi faptul că, deşi şefii săi l-au dat pe mâna procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Serviciul Teritorial Suceava, pentru contrabandă, comanda IJPF nu a suspendat ancheta disciplinară până la stabilirea vinovăţiei sau nevinovăţiei sale de către anchetatori.

Gabriel Chira spune că în actele care au stat la baza destituirii sale s-au făcut numeroase abuzuri şi că deţine un arsenal întreg de probe care să dovedească acest lucru.

De altfel, toate abuzurile reclamate de Chira fac obiectul unei plângeri penale depuse de fostul poliţist de frontieră la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, procurorii urmând să stabilească dacă acesta are sau nu dreptate.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul poliţist de frontieră acuzat de ultraj susţine că este victima unor abuzuri.
 Vizualizări articol: 1853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Fostul poliţist de frontieră acuzat de ultraj susţine că este victima unor abuzuri5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sgsg trimis de
(27 feb 2008, 13:25:35
azi fara comentarii?

2.   Ia trimis de
(27 feb 2008, 14:12:10
e o magarie ce i-au facut. nu se face asta unui coleg. si nici fapta nu e de asa mare natura. probabil au avut altceva de impatrit si a fost "turnat" sa jure cu mana pe biblie colegii lui ca ei sunt curati.......
2.1  RE: Ia trimis de
(27 feb 2008, 14:28:42
Nu e deloc o magarie.El nu avea dreptul sa cumpere acele bunuri din shop,mi se pare normal sa i se fi intocmit dosar penal pt contrabanda...mai ales ca este functionar public cu statut special.Daca o persoana oarecare era oprita de d-l Chira la pod...fiti siguri ca nu era iertata acea persoana...
3.   Ia trimis de
(27 feb 2008, 14:54:42
daca ai sti tu mai copile cate cumparaturi se fac in duty-free ....de catre cine pentru cine..........si nu mai da pe nimeni afara.
4.   Politzisti fraieri trimis de
(27 feb 2008, 17:41:44
va barfiti in presa spre deliciul tuturor. Ce fraieri ...
5.   ALINUTA SADICUTA trimis de
(27 feb 2008, 18:10:28
ALINUTA ESTI CUMVA POLITISTA?
6.   Bunicului scandinav trimis de
(27 feb 2008, 18:57:57
Stai prost cu distractiile daca numai politia de frontiera ti le procura.E adevarat, politzistii sunt fraieri. Cu adevarat destepti sunt cei cu bani da` nu/i stie nimeni.Deci barfiti/va politzisti sa rada t\rgul si mafiotii ...
7.   Ptf.siret trimis de
(27 feb 2008, 19:50:38
dosar fabricat!dar cei care trec prin vama cu masinile burdusite pe banda consulara ori la ukraineni isi vantura legitimatiile ca sunt "colega",cand vor avea dosare?nu ai spate,nu te baga frate!
8.   Fost politist de frontiera de kkt - kst trimis de
(28 feb 2008, 22:49:08
Papagali, naivi, tembeli sunt cei ce-l plang pa sulea spataru, c-a fost eliminat din sistem. Pe el ar trebui sa-l urmeze cel putin 45 % din fostii lui colegi, pusi pe capatuiala, ca si el, care doar trebuia sa-l urmeze pe tacsu. Cum va explicati ca un parlit de bugetar(un subofiter semianalfabet si putin securist) ar fi reusit sa ridice ditamai casoaia?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Spată de miel cu piure de usturoi 4 porţii, 50 minute   1 spată de miel dezosată 5 căpăţâni mari de usturoi 30g unt 150g spanac 1 lingură ulei de măsline ± sare, piper Spălaţi spanacul, scurgeţi-l de apă şi tăiaţi-l în fâşii subţiri. Tăiaţi... Citeşte