Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 feb 2008 - Anul XIII, nr. 43 (3724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicat de presă

Nu vom înceta niciodată să-i ajutăm pe cei aflaţi la nevoie

Referitor la afirmaţiile prefectului de Suceava Orest Onofrei din care rezultă că „salariaţii cu venituri sub 10 milioane de lei vechi lunar nu beneficiază de nici o facilitate” îi readucem aminte că domnia sa reprezintă Guvernul României în teritoriu şi că politicile aplicate de Guvernele de dreapta în perioada 2004-2008 fac ca salariaţii cu veniturile sub 10 milioane de lei/ lunar să fie cei mai afectaţi de sărăcie. Astfel, în condiţiile în care factura la întreţinere depăşeşte 4 milioane lei lunar, factura la gaze s-a triplat în ultimii 4 ani, energia electrică s-a dublat, pâinea si alimentele s-au scumpit enorm de mult, au apărut taxe noi de salubritate, de sport, taxa auto, etc vă somăm să preluaţi spre rezolvare problemele cetăţenilor judeţului Suceava şi să vă bateţi pentru rezolvarea problemelor lor chiar cu Guvernul României făcând şi propuneri concrete, nu numai să fiţi reprezentantul în judeţ al celor care strâng impozite.

 

Referitor la subvenţiile pentru transportul local ne vedem nevoiţi să explicăm următoarele:

Consiliul Local Suceava direct şi indirect prin serviciul public de transport administrat de TPL subvenţionează, la propunerea consilierului PSD în AGA, transportul local prin:

1. Preţul de 10.000 lei vechi/călătorie care este subvenţionat cu 50% pentru toate categoriile sociale , faţă de costul real care este de 20.000 lei vechi/ călătorie.

2. Subvenţia prin abonamentul de 300.000 de lei vechi/lună care este subvenţionat cu încă 50 % faţă de costul real, dacă ar fi să calculăm 2 călătorii pe zi x 30 de zile, accesibil pentru toate categoriile sociale.

3. Subvenţia pentru toţi elevii şi studenţii de 40% însemnînd facilitatea de a plăti 180.000 lei vechi/luna pe abonament pentru toţi elevii şi studenţii.

4. Gratuitate pentru 500 de elevi şi studenţi nevoiaşi, pe bază de tabel transmis de asociaţiile studenţeşti în cazul studenţilor şi de către licee în cazul elevilor.

5. Gratuitate pentru 22.000 de pensionari care au pensia sub 10.000 lei/ lună la iniţiativa consilierilor PSD, Virginel Iordache şi Ovidiu Donţu.

Întrucât ultima facilitate a fost accesată doar de 10.000 de pensionari suceveni, PSD Suceava a identificat din subvenţia prognozată a nu fi accesată resurse de 3 miliarde de lei/ an, în cadrul aceluiaşi buget al Municipiului Suceava aprobat pentru 2008, prin care să mărească numărul de gratuităţi pentru elevi şi studenţi la cît vor aprecia ca necesar asociaţiile studenţeşti si liceele în limita bugetului de 5 miliarde de lei pe an. Consilierii PSD vor depune un proiect de hotărîre la Consiliul Local Suceava prin care să fie mărit numărul elevilor şi studenţilor care beneficiază de gratuitate, cu condiţia ca cei care vor accesa această facilitate să fie suceveni.

Apreciem că atacurile din presă referitoare la acest subiect sunt încă o încercare a puterii de drespta instalată în 2004 de a lua de la gura pensionarilor în general şi a celor suceveni în special.

Purtător de cuvânt al PSD Suceava
Ovidiu Liviu Donţu

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nu vom înceta niciodată să-i ajutăm pe cei aflaţi la nevoie.
 Vizualizări articol: 1122 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nu vom înceta niciodată să-i ajutăm pe cei aflaţi la nevoie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   None trimis de
(21 feb 2008, 13:22:38
5. Gratuitate pentru 22.000 de pensionari care au pensia sub 10.000 lei/ luna la initiativa consilierilor PSD, Virginel Iordache si Ovidiu Dontu.

poate 1.000 lei pe luna

2.   Pensionarii? trimis de
(21 feb 2008, 21:33:33
astia voteza iar elevii ba........este an electoral+pensionarii si asa aveau reduceri......
3.   Faliment si bun simt trimis de
(21 feb 2008, 22:36:52
daca primaria mai acorda multe astfel de subventii va da faliment transportul in comun, iar din cauya aglomeratiei din autobuyele pline cu pensionari si care cred ca au numai drepturi se va intampla vreun accident, ce sa le faci eu nu am dreptul sa ma grabesc la scoala chiar daca platesc abonamentul si nici nu am voie sa stau, dar bine ca ei isi cunosc doar drepturile nu si obligatiile de cetatean educat si trecut prin viata. Romania mai are o 100 de ani pana la libertate si democratie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Farfalle cu pui şi dovlecei 4 porţii – 40 minute 500g farfalle400g piept de pui2 dovlecei1 morcov1 lingură seminţe de mac100ml ulei1 căţel de usturoi50g parmezan1 leg. pătrunjel± sare, piper Pune pieptul de pui împreună cu morcovul,... Citeşte