Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 feb 2008 - Anul XIII, nr. 43 (3724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din neglijenţă

Două gemene în vârstă de doi ani, intoxicate cu monoxid de carbon

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două surori gemene de doar doi anişori au ajuns, la sfârşitul săptămânii trecute, la Spitalul Municipal Fălticeni, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Una dintre minore prezenta şi arsuri în zona feţei.

Toată această nenorocire s-a întâmplat din cauza neglijenţei părinţilor (care trăiesc în concubinaj) şi a bunicii paterne, care ar fi trebuit să aibă grijă de cele două surori.

Pentru că sunt cunoscuţi consumatori de băuturi alcoolice, părinţii le-au lăsat pe fetiţe deseori nesupravegheate, flămânde, dezbrăcate, neîngrijite.

 

Găsite în stare de inconştienţă

Vinerea trecută, fetele au fost lăsate singure în casă, cu plita de la sobă fierbinte. Jucându-se, fetele au aruncat o haină pe plită, care s-a topit şi a scos un fum înecăcios. Când s-a întors acasă, mama le-a găsit pe fetiţe aproape inconştiente. Femeia le-a dus la spital în stare gravă.

„Un cadru medical din Spitalului Municipal Fălticeni – secţia pediatrie - ne-a informat despre acest caz. Cele două fetiţe se află în situaţii de risc şi trebuie intervenit de urgenţă pentru a nu se repeta nenorocirea”, ne-a spus purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Nicoleta Lenţa.

 

Părinţii, incapabili să-şi crească fetiţele

Din declaraţiile vecinilor a rezultat că minorele au fost lăsate în repetate rânduri nesupravegheate în casă, neîngrijite.

Pentru că nu există rude până la gradul IV care să dorească sau să poată îngriji cele două fetiţe, s-a propus plasamentul acestora în regim de urgenţă la asistent maternal profesionist, măsură acceptată de părinţii minorelor.

„Reamintim pe această cale că sprijinul comunităţii locale în depistarea şi rezolvarea în timp util a diferitelor probleme care pun în dificultate dezvoltarea fizică şi psihică a copiilor este foarte important. Acest sprijin nu se reduce doar la personalul din cadrul primăriilor, ci şi la vecini şi cunoştinţe care pot semnala existenţa acestor situaţii. Cea mai bună metodă de a sprijini un copil este de a ajuta familia să poată avea grijă de el”, a mai completat Nicoleta Lenţa .

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două gemene în vârstă de doi ani, intoxicate cu monoxid de carbon.
 Vizualizări articol: 632 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Două gemene în vârstă de doi ani, intoxicate cu monoxid de carbon2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Desteptarea doamna lenta!!!!1 trimis de
(21 feb 2008, 11:36:12
sa sprijini o familie de alcoolici sa aiba grija de doi copii de doi ani mi se pare o ineptie din gura purtatoarei de cuvant aDGASSPC.Cu ce sa-i sprijini,cu mai multa votca,pt ca orice ajutor dat la oastfel de familie se transforma in grade alcoolice,sicunosc mai multe cazuri,nu bat campii.Dati-le osansa acestor micute sa traiasca intr-o familie,fie ea si de asistenti maternali pt.ca stiu multe astfel de familii,sunt oameni deosebiti capabili sa creascasi sa iubeasca copiii straini ,ca pe proprii lor copii.ALCOOLICII AR TREBUI CASTRATI!!!!!
2.   Fara comentarii trimis de
(21 feb 2008, 12:31:53
Daniela , sincer , cu mana pe inima , cate clase ai ? DOUA GEMENE ! cine te-a facut ziarista ? invata limba romana si dupa aceea apuca-te de scris !
2.1  RE: Fara comentarii trimis de
(21 feb 2008, 13:11:24
Mai desteptule mai !!! Tu de trei sau patru gemeni ai auzit?
2.2  RE: Fara comentarii trimis de
(21 feb 2008, 14:53:16
trei gemeni-tripleti,patru gemeni-cvadrupleti
2.3  RE: Fara comentarii trimis de
(21 feb 2008, 18:59:34
Bingo Profu'! Ideea e ca jurnalism face oricine in tara asta... Dar cata vreme cititorii nici ei nu prea observa sau chiar nu stiu, dar se baga in seama (vezi YO YO), leafa merge, noi cu "drag" cititm:)!
2.4  RE: Fara comentarii trimis de
(22 feb 2008, 10:38:13
ok ! asa e !
3.   INTREBARE trimis de
(21 feb 2008, 12:51:42
Cam cat cheltuie statul pe luna/an cu un copil aflat la un asistent maternal? Dar in 18 ani? Si astfel de parinti ce fac in continuare? Alti copii, bineinteles. Care, la randul lor sunt luati de stat...E o solutie?
3.1  RE: INTREBARE trimis de
(21 feb 2008, 14:50:45
solutia cum a mai spus cinevae castrarea alcoolicilor.Cred totusi ca statul cheltuie mult mai mult cu cei care ar trebui sa emita legi pentru prevenirea acestor situatii decat pentru asistenta maternala.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Farfalle cu pui şi dovlecei 4 porţii – 40 minute 500g farfalle400g piept de pui2 dovlecei1 morcov1 lingură seminţe de mac100ml ulei1 căţel de usturoi50g parmezan1 leg. pătrunjel± sare, piper Pune pieptul de pui împreună cu morcovul,... Citeşte