Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 feb 2008 - Anul XIII, nr. 27 (3708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Protest pe şine

Greva spontană a ceferiştilor suceveni a durat trei ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Au îngheţat pe şine. Nici un tren care trebuia să plece ieri din staţiile CFR aflate în judeţul Suceava sau care se afla pe traseu spre o destinaţie anume nu s-a mai mişcat după ora 7.00. Cei peste 1.000 de salariaţi din sistemul feroviar sucevean au întrerupt activitatea la scurt timp după colegii lor de la Bucureşti. Aşa se face că nici un tren nu s-a mai mişcat, iar călătorii care aveau bilete pentru diferite destinaţii au fost nevoiţi să aştepte în gări cu speranţa că ceferiştii vor reveni la sentimente mai bune.

Protestul spontan al angajaţilor de la calea ferată i-a nemulţumit profund pe călătorii care veniseră în gări cu gândul de a ajunge în alte locaţii.

În Gara Burdujeni, nici unul dintre călători nu ştia prea multe despre grevă.

„Am luat bilet spre Cluj încă de miercuri, de la Agenţia de Voiaj CFR. Am întrebat la informaţii ce se petrece şi când se va suspenda greva, dar mi s-a spus că pot sta aici şi o săptămână. Mai stau un pic în gară şi apoi voi încerca să găsesc o altă soluţie”, a spus Maria Fedorovici.

La fel de nedumerit era şi Dumitru Covaliu. Deşi fost ceferist, bărbatul nu era de acord cu greva spontană.

„Puteau găsi o altă modalitate. Chiar dacă au dreptate, nu este corect ca atâta lume să sufere din cauza lor”, a declarat Covaliu.

Deşi greva de ieri a fost anunţată încă de joi, lucrătorii de la calea ferată au susţinut că totul s-a petrecut spontan.

„Este un protest spontan. Va dura până la finalul negocierilor”, a precizat Constantin Picler, unul dintre conductorii trenului Suceava Nord - Bucureşti Nord, blocat ieri dimineaţă pe şine din cauza grevei.

 

Întârzieri de peste 50 de minute după reluarea activităţii

Greva spontană a feroviarilor a durat până în jurul orei 10.00. Imediat ce s-a anunţat că reprezentanţii Guvernului au acceptat să intre din nou la negocieri cu sindicaliştii, protestatarii au reluat activitatea.

Din Gara Suceava Nord, primul tren care s-a pus în mişcare a fost rapidul 652, care avea ca destinaţie Bucureşti Nord. Dacă acest tren a plecat cu o întârziere de aproape 3 ore, cele care au sosit la Suceava din alte direcţii au sosit cu decalaje de peste 50 de minute în plus faţă de orarul stabilit.

Cu toate că greva ceferiştilor nu lăsa prea multe speranţe pentru reluarea rapidă a activităţii, în principala autogară din municipiul Suceava nu s-a înregistrat o creştere a numărului de solicitări pentru plecări către alte oraşe ale ţării.

„Trafic normal până acum (n.r. - la ora 9.30). Aşteptăm să vedem ce va fi în continuare”, a spus una dintre casierele din Autogara Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Greva spontană a ceferiştilor suceveni a durat trei ore.
 Vizualizări articol: 627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Greva spontană a ceferiştilor suceveni a durat trei ore5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nici asa nu-i asa!! trimis de
( 2 feb 2008, 11:27:15
Oricit am fi de acord cu cererile salariatilor din CFR totusi ieri a fost bataie de joc fata de alti oameni mai necajiti decit ei.
2.   Greva trimis de
( 2 feb 2008, 13:03:45
de ce cei fara salariu sa le faca confortu celor cu salariu
3.   SA LE FIE RUSINE trimis de
( 2 feb 2008, 16:25:43
Sunt niste spagari,pe trenul Suceava Bucuresti asta vara Marcean a luat 800 lei de la un elev clasa XI care venise la rude in Veresti,si+a cumparat bilet elevul cu reducere dar la tara i-a cazut poza de pe carnet si Marcean junior i-a impus banii pentru un bilet intrg daca nu il da jos la prima.Copilul speriat a dat toti banii care-ii avea la el si nu a primit niciun tichet.Sa spuna Marcean ca nu e adevarat ca vin sa depun marturie.Eram in compartiment cu acel baiat si toti am vrut sa depunem pl�ngere.Mai vreti salarii mari?????
3.1  RE: SA LE FIE RUSINE trimis de
( 4 feb 2008, 09:15:46
Bai boule vezi ca nu toti cei de la CFR sunt nasi. Nu ii baga pe toti in aceeasi oala. Mai sunt care fac naveta si lucreaza noaptea ca sa-ti faca tie cald la fundu ala a tau mare de vadana pentru niste salarii derzorii
4.   Nesimtire trimis de
( 3 feb 2008, 08:09:37
BAI nesimtitilor.Dupa ce ca va platesc toata pensia deo luna pt un drum la Bucuresti mai vreti salarii mari.O sa va dea si la toamna o sa cumparati un kg de carne cu 5ooooo lei.
4.1  RE: Nesimtire trimis de
( 4 feb 2008, 09:17:36
Valabil si pentru tine nenorocitule. Stai acasa daca ai juns sa iei pensie ce-ti trebuie Bucuresti vrei sa mori pe drum.
5.   AFARAAAAAAAAAAAA !!! trimis de
( 3 feb 2008, 11:00:29
Jegosii astia de ceferisti ar trebui dati afara si angajati oameni de calitate cu bun simt. Ce mai vor si astia? Vor ca femeia de servici sa aiba salariul cat al lui Basescu? Dati-i afara !!! Ar trebui sa ne aliem impotriva lor si sa le dam ceea ce merita.
5.1  RE: AFARAAAAAAAAAAAA !!! trimis de
( 4 feb 2008, 09:18:26
Sa te ia dracu si pe tine handicapatule
6.   Prosti trimis de
( 4 feb 2008, 11:03:11
bai sunteto toti prosti ,cfr are dreptate au crescut alimentele ,intretinerea asa ar trebui toti sa iesim in strada si sa ne cerem drepturi de viata.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute cu conopidă 4 porţii - 60 minute 12 roşii1 conopidă mică2 cartofi1 linguriţă muştar100ml ulei± sare, piper Tăiaţi un “căpăcel” la partea de deasupra a roşiilor, goliţi-le de miez, presăraţi-le cu sare şi lăsaţi-le cu gura... Citeşte