Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 feb 2008 - Anul XIII, nr. 27 (3708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie ciudată

O nouă autogară se va ivi în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii locali din Suceava au oferit, în cadrul şedinţei ordinare de joi, 31 ianuarie, un nou spectacol al ipocriziei. După ce mai bine de 15 minute au criticat vehement cererea depusă de o societate din Iaşi de a realiza o nouă autogară în centrul municipiului Suceava, votul aleşilor locali a fost unul pozitiv.

Astfel, sucevenii s-au pricopsit cu o a doua autogară amplasată, ca nuca în perete, pe strada Ion Creangă, în spatele actualei autogări, zonă în care se creează zilnic un furnicar sufocant de oameni, autobuze şi microbuze.

Tonul pe care au debutat discuţiile în cadrul şedinţei Consiliului Local Suceava de joi, pe marginea cererii formulate de societatea INTERTRANSCOM SRL Iaşi de a avea propria autogară, în imediata apropiere a uneia deja existente, părea să conducă spre un vot negativ al deliberativului sucevean.

Cel mai tranşant în ceea ce priveşte „cererea inoportună” a societăţii ieşene a fost consilierul local PNL, Gheorghe Jitaru, care a declarat că „zona respectivă nu permite realizarea unei alte autogări, mai ales că şi actuala autogară ar trebui mutată din centrul oraşului”.

Acesta a propus conducerii Primăriei Suceava să aibă în vedere realizarea unei parcări sub sau supraterane în zona Ion Creangă – Petru Rareş – Vasile Alecsandri, în cazul în care se va reuşi strămutarea actualei autogări. La fel de vehement s-a arătat şi consilierul independent Radu Vătafu, care a argumentat că „din punct de vedere urbanistic şi al traficului, acest proiect ar omorî practic zona”.

Mai mult decât atât, acesta a susţinut că nu puţini dintre cetăţenii care locuiesc pe strada Ion Creangă s-au arătat îngrijoraţi de realizarea noii autogări, ce ar presupune o mai mare aglomerare a zonei.

 

Numai doi consilieri au votat împotriva acestui proiect

Primarul Ion Lungu a afirmat că nu este de acord cu realizarea acestei autogări, dar că s-a greşit în şedinţa Consiliului Local din luna decembrie, când s-a dat un acord de principiu pentru realizarea acestui proiect, „fapt care a făcut ca aceşti oameni să cheltuiască bani pentru a obţine alte avize de la Bucureşti”.

„Cei mai diplomaţi” s-au dovedit a fi consilierii PNL, care, prin vocea lui Mihai Aurel Steiciuc, au subliniat că realizarea autogării este „inoportună”, dar „cetăţenii, cu siguranţă, din comoditate, ar prefera să aibă autogară în centru”.

Consilierii locali PSD au ţinut, în schimb, partea reprezentantului firmei INTERTRANSCOM SRL Iaşi, prezent la şedinţă, consilierul Cornel Caşu acuzându-şi colegii că adoptă o atitudine de inchizitori cu un investitor care vrea să vină la Suceava.

În final, votul a fost în favoarea realizării acestei autogări, 12 consilieri votând pentru, opt abţinându-se, iar doi votând împotrivă. Majoritatea consilierilor care s-au abţinut în momentul votului, pe parcursul discuţiilor au protestat zgomotos împotriva proiectului, chiar dacă nu s-au înscris la cuvânt. Probabil, au ales această poziţie neutră pentru a nu stârni nemulţumirea cetăţenilor, posibili votanţi, care consideră utilă realizarea acestei autogări.

INTERTRANSCOM SRL Iaşi va realiza astfel o autogară pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi, într-o curte care permite, cu greu, staţionarea a trei microbuze.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă autogară se va ivi în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 944 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
O nouă autogară se va ivi în centrul Sucevei3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Psd ... trimis de
( 2 feb 2008, 11:12:44
cica psd a fost cei care au ajutat sa se faca autogara ... deci in luna iunie nu ii vom vota ce nesimtire. jos cu psd
1.1  RE: Psd ... trimis de
( 3 feb 2008, 14:17:33
am o singura vorba pt voi....sa dea TIFOSU in VOI si LEPRA ca numai sa bagati in buzunar stiti, jegosilor
2.   Jos lungu trimis de
( 2 feb 2008, 12:03:32
Pai ce credeti ca se face asa una doua, primarul nostru mult iubit a mai luat o spaga si asa se va face o noua autogara pt cei din iasi. JOS LUNGU, NESIMTITULE, SPER SA NU MAI FII VOTAT!!!!
3.   ??????????? trimis de
( 2 feb 2008, 12:26:10
Si daca pleaca jigodia la PD-L, la fluturas in partid il mai votati? nu?
4.   Au trimis de
( 2 feb 2008, 12:51:13
tare e de treaba lungu ptr. buzunarul lui isi face omul plinul caci nu stie daca mai apuca un mandat
5.   ??????? trimis de
( 2 feb 2008, 16:25:31
Sincer sa fiu n-am inteles mare lucru din articol...ba liberalii sunt contra ( vezi atitudinea lui Gh. Jitaru) , ba au fost pentru prin Steiciuc , ba PSD-istii vor investitori, ba vor aglomeratie ????!!!! Una peste alta se vede ca a inceput campania de defaimare a celui mai bun primar al Sucevei de pana acum ( cu toate scaderile lui...), numai adversarii politici sau analfabetii n-au citit singurul lucru clar in textul articolului "Primarul Ion Lungu a afirmat ca nu este de acord cu realizarea acestei autogari " !!! Nu va fie frica , Lungu nu pica !
6.   Infamie trimis de
( 2 feb 2008, 18:55:47
Cel care asustinut aceasta autogara a fost PRIMARUL,care s/a facut ca nu o vrea dar care adaugat ca oamenii trebuie ajutati pentru ca au cheltuit bani cu obtinerea avizelor.Am redat textual din cuvintul primarului Ion LUNGU, am fost in sala de Consiliu. Oare s/o fi referit si la SPAGA pe care a luat/o el
6.1  RE: Infamie trimis de
( 2 feb 2008, 19:00:57
Am auzit si eu acest lucru dar se pare ca cel care afacut trafic de influenta a fost NICU BARBA. ce zice-ti de asta. Piticu dracului . O face pe cavalerul dreptatii si el se tine de mina cu IONica spaga mica. De fapt astaspun si studentii
7.   Nu pica primarul Lungu, ca n-are de ce! trimis de
( 2 feb 2008, 22:04:43
Nu poate primarul singur sa vrea sau sa nu vrea! Indiferent de ce vrea d-sa sau nu vrea, vin cei 23 de alesi locali si voteaza fiecare dupa cum il taie capul.Cred ca e cel mai slab consiliu local de dupa revolutie si pacat ca a avut parte de el, cel mai bun, de fapt singurul primar bun de dupa 1989.
7.1  RE: Nu pica primarul Lungu, ca n-are de ce! trimis de
( 3 feb 2008, 11:59:39
La un articol precedent era un comentariu al lui Condom care spunea asa:"Daca parintii tai aveau bani de prezervative, nu comentai aiurea pe aici". Tu esti constienta de ceea ce ai scris? Sau esti constienta cat de penibila esti cu acest comentariu ieftin? Ei fi si tu o superpupin...ista? Sa te vad dupa alegeri daca mai ai curajul sa scoti ...at din gura. Sau iti vei schimba nick-ul si vei incepe sa pupi urmatorul primar.

"LE ROI EST MORT. VIVE LE ROI" !!!
7.2  RE: Nu pica primarul Lungu, ca n-are de ce! trimis de
( 3 feb 2008, 17:55:51
aviz curvelor care ii sugeti gratis madularul lui Lungu ( ex: Madalina)...da-ti rujul jos..ca ramin urme..
8.   TurmaCuBouInFrunte trimis de
( 2 feb 2008, 22:42:53
Cu siguranta nu va mai fi votat d-nul TrantaMare.

Sunt curios de angajatii care-i va avea,in cazul in care va fi o alta autogara.De asemenea sunt curios daca si-au mai schimbat atitudinea cei deja existenti,fiind cei mai jenanti, penibili si nesimtiti oameni care i-am vazut in asemena functii. (vorbesc din experienta)
9.   Va desfid trimis de
( 3 feb 2008, 09:43:29
http://www.este-interzisa-postarea-de-linkuri
10.   Va desfid trimis de
( 3 feb 2008, 09:44:46
http://www.este-interzisa-postarea-de-linkuri
11.   Minte multa,,,,, trimis de
( 3 feb 2008, 13:51:24
autogara ne trebuie noua oameniilor de rand.Este una si e vai de mama ei arata ca dupa razboi.ar fi bine sa o dimulati si sa faceti ceva estetic si frumos.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute cu conopidă 4 porţii - 60 minute 12 roşii1 conopidă mică2 cartofi1 linguriţă muştar100ml ulei± sare, piper Tăiaţi un “căpăcel” la partea de deasupra a roşiilor, goliţi-le de miez, presăraţi-le cu sare şi lăsaţi-le cu gura... Citeşte