Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 feb 2008 - Anul XIII, nr. 27 (3708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bătaie de joc

Cabinete notariale, extinse pe spaţii verzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Legea e lege doar pentru unii. Strada Trandafirilor, din spatele Tribunalului Suceava, ar putea să se denumească de pe acum strada Notarilor, după ce singurele spaţii verzi, pe care se plantau trandafiri, umbriţi de arbori ornamentali, vor dispărea, pentru ca notarii să îşi extindă birourile cu zeci de metri.

Principalii vinovaţi sunt consilierii locali suceveni, care au votat fără să gândească, un proiect cu zeci de extinderi de balcoane, între care a fost strecurat şi cel de concesionare fără licitaţie publică a unei suprafeţe de 65,70 mp din buricul târgului, pentru extinderea a două cabinete notariale.

Vinovaţi sunt şi cei din serviciul patrimoniu al Primăriei Suceava, care au întocmit proiectul şi nu au avut nimic de obiectat în privinţa faptului că imensa suprafaţă concesionată fără licitaţie publică reprezintă de fapt spaţiul verde din faţa unui bloc întreg şi că prin realizarea acestei extinderi se strică întreaga structură estetică a zonei.

 

Liber la distrugerea spaţiilor verzi pe întreaga stradă

Strada Trandafirilor, care face legătura între principala arteră de circulaţie a Sucevei – strada Şefan cel Mare, şi strada Mihai Viteazu (între Magazinul Bucovina şi Colegiul Naţional Petru Rareş), are pe o parte o serie de blocuri, la parterul cărora au fost amenajate multe cabinete notariale, iar pe partea cealaltă, Parcul de la Tribunal şi Biserica monument Naşterea Maicii Domnului.

Decizia consilierilor locali, de a concesiona, fără licitaţie publică, suprafaţa de  65,70 mp pentru extinderea a două cabinete notariale nu doar semnează moartea spaţiilor verzi de la parterul blocului unde aceştia îşi desfăşoară activitatea, ci a tuturor spaţiilor verzi de pe acea stradă, pentru că precedentul e deja creat şi toţi ceilalţi notari se vor considera îndreptăţiţi să ceară să li se acorde aceleaşi drepturi.

 

Nepăsare faţă de lege

Pe lângă dispariţia tuturor arborilor ornamentali ce străjuiesc strada respectivă şi a rondourilor cu flori, care îi atrăgeau pe suceveni la plimbare pe strada Trandafirilor, cel mai grav lucru este încălcarea, cu bună ştiinţă, a unei legi care este în vigoare.

Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 114, din 17 octombrie 2007, referitoare la protejarea spaţiilor verzi, „schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi şi/sau prevăzute ca atare în documentaţiile de urbanism, reducerea suprafeţelor acestora ori strămutarea lor este interzisă, indiferent de regimul juridic al acestora”.

Chiar şi în certificatul de urbanism eliberat celor doi notari publici, pentru extinderea cabinetelor proprii, este precizat clar faptul că terenul respectiv este spaţiu verde, aflat în proprietatea statului – domeniu privat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cabinete notariale, extinse pe spaţii verzi.
 Vizualizări articol: 1546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Cabinete notariale, extinse pe spaţii verzi4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dovada trimis de
( 2 feb 2008, 12:26:16
vedeti voi aceasta este dovada cum unii se imbogatesc , fiind ajutati de cineva din conducere , si apoi cum sa fii multumit?
2.   !!! trimis de
( 2 feb 2008, 12:42:41
Mi-e greata
3.   Foarte greata trimis de
( 2 feb 2008, 12:48:57
de ce a bagat lungu si zarojan dosarul in sedinta de consiliu?

are la prlipca spatiu verde

pentru suceveni nu este nevoie
4.   Criminalilor trimis de
( 2 feb 2008, 14:07:19
ne luati aerul si asa poluat...va vine randul sa platiti...la vot
5.   Ar fi bine daca s-ar intmpla doar acolo trimis de
( 2 feb 2008, 15:25:55
dar de farmacua care se afla peste drum de bucovina care se extinde tot pe spatiul verde?nu le pasa de oras alesilor nostri ci doar de buzunarul propriu.
5.1  RE: Ar fi bine daca s-ar intmpla doar acolo trimis de
( 2 feb 2008, 18:00:16
pardon:farmacia
6.   De ce murdareste imaginea pnl ? trimis de
( 2 feb 2008, 19:35:50
Hai sa inventariem toate dughenele construite pe spatiile verzi de pe langa blocuri , in parcuri , pe trotuare. sa aratam adevarata fata a acestui primar spagar pe care nu-l intereseaza problemele oamenilor. ce mediu , ce spatii verzi , ce urbanistica ,rahat, banul si interesele proprii. farmacia acea mi se pare o sfidare totala a sucevenilor si a legii. hai sa facem poze si sa le trimitem la tariceanu, sa vada si el, de ce se pierd alegerile la suceava. votati-l pe ecologistul lungu i. !!!
7.   Sa imi s*** p*** trimis de
( 2 feb 2008, 20:07:32
lungu, cel mai mare spagar impreuna cu floristeanu. 2 hoti ordinari
8.   Oras de kkat trimis de
( 2 feb 2008, 21:30:01
Romania e o tara de **** si Suceava face parte din ea...din pacate toti traim in rahat pana in gat...
9.   Vomit vomit trimis de
( 2 feb 2008, 21:39:52
vomit vomit vomit.....pe nesimtitii astia
10.   Greta totala trimis de
( 3 feb 2008, 10:07:16
e groaznic ce se inatampla peste tot nu numai in suceava...interesel proprii primeaza indiferent de cata paguba se produce ...
11.   Revoltator trimis de
( 3 feb 2008, 12:32:47
Aleea Trandafirilor a fost cea mai frumoasa strada din oras pe vremea raposatilor.

Acum nici macar trotuarul nu sunt in stare sa-l repare si sa puna niste cosuri de gunoi.

Despre spatii verzi ce sa mai spunem?

Ne vom lua revansa la alegeri.
12.   Acum stiu trimis de
( 3 feb 2008, 19:37:51
Ce vreti mai mult ...acum stiu si vinovatul...LUNGU care tocmai a tradat PNL-ul care l-a facut primar... o sa rada toate spatiile verzi ca tre sa le dea la fostii comunisti din pdl spatii in centru si in oras si unde sa le dea?.. in parcuri si in alte locuri unde sunt spatii cu put
13.   CONTINUARE trimis de
( 3 feb 2008, 19:39:57
cu putina iarba verde care mai exista...o sa fim sufocati de clicile ce vor aparea o sa vedeti..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute cu conopidă 4 porţii - 60 minute 12 roşii1 conopidă mică2 cartofi1 linguriţă muştar100ml ulei± sare, piper Tăiaţi un “căpăcel” la partea de deasupra a roşiilor, goliţi-le de miez, presăraţi-le cu sare şi lăsaţi-le cu gura... Citeşte