Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 feb 2008 - Anul XIII, nr. 27 (3708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava 620

Pregătiri pentru spectacolul asediului Cetăţii de Scaun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Cetatea de Scaun a Sucevei au început deja pregătirile pentru spectacolul asediului care se va desfăşura în data de 10 februarie a.c.

Spectacolul, care va fi cu siguranţă principalul punct de atracţie a publicului din programul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea celor 620 de ani de atestare documentară a Cetăţii Sucevei, va fi realizat de o trupă de 70 de cascadori profesionişti coordonaţi de cascadorul Vali Vasilescu.

Scenariul asediului Cetăţii de Scaun, realizat de Vali Vasilescu, s-a configurat pornind de la un eveniment istoric care a avut loc în anul 1476. Este vorba de primul asediu al Cetăţii Sucevei, din timpul domniei lui Ştefan cel Mare, întreprins de către armata otomană în fruntea căreia se afla sultanul Mahomed al II-lea (El Fatih, cuceritorul Constantinopolului).

Cetatea a rezistat asediului otoman şi nu a fost cucerită.

Scenele spectacolului, care vizualizează amintirile unui bătrân care le povesteşte nepoţilor despre războaiele purtate de Ştefan Vodă, se vor derula din momentul înfrângerii moldovenilor în bătălia de la Războieni, retragerea acestora şi vor culmina cu asediul Cetăţii Sucevei apărată de postelnicul Şendrea.

 

Poarta spartă cu berbecul

Până la sosirea cascadorilor, a cailor, a echipamentului şi a recuzitei (care va avea loc mâine) o echipă profesionistă a început deja pregătirea elementelor butaforice ale spectacolului.

În luptele în care cascadorii, împărţiţi în două tabere, apărători şi asediatori, se vor înfrunta sub zidurile cetăţii, o poartă butaforică va fi spartă de asediatori.

La această poartă lucrau ieri, în şanţul de apărare al cetăţii, membri echipei care pregăteşte  decorurile.

Spargerea porţii din lemn, pe porţiunea special decupată care va trebui să cedeze sub loviturile de berbec, constituie unul din elementele de spectaculozitate ale asediului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pregătiri pentru spectacolul asediului Cetăţii de Scaun.
 Vizualizări articol: 2115 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Pregătiri pentru spectacolul asediului Cetăţii de Scaun4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute cu conopidă 4 porţii - 60 minute 12 roşii1 conopidă mică2 cartofi1 linguriţă muştar100ml ulei± sare, piper Tăiaţi un “căpăcel” la partea de deasupra a roşiilor, goliţi-le de miez, presăraţi-le cu sare şi lăsaţi-le cu gura... Citeşte