Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 ian 2008 - Anul XIII, nr. 23 (3704)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistici

Sucevenii, predispuşi la boli grave

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

32,5% din sucevenii care şi-au făcut analizele gratuite, anul trecut, în cadrul programului demarat de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, sunt predispuşi la boli grave, precum cele de inimă, cancer, osteoporoză, diabet, accident vascular cerebral.

Concluzia se desprinde dintr-o statistică întocmită de Casa de Asigurări de Sănătate şi dată publicităţii ieri, de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Anda Sălăgean.

Potrivit sursei citate, în intervalul iulie – decembrie 2007, în cadrul Programului naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei, un număr de 172.929 persoane au fost examinate de medicii de familie, dintre care 144.766 asigurate şi 28.163 neasigurate.

Din totalul acestora, 56.316 au fost depistate cu risc de îmbolnăvire pentru diverse boli, reprezentând un procent de 32,5 % din populaţia evaluată.

Persoanele în cauză au fost identificate cu risc de îmbolnăvire pentru una, două sau mai multe boli, şi anume pentru cancer de col uterin – 1.645 cazuri, pentru cancer de sân – 1.319 cazuri, pentru cancer uterin – 2.501 cazuri, pentru cancer colorectal – 643 cazuri, pentru boli cardiovasculare – 18.032 cazuri, pentru osteoporoză – 359 cazuri, pentru boală renală cronică – 541 cazuri, pentru diabet zaharat – 53.440 cazuri, pentru accident vascular cerebral – 706 cazuri.

De menţionat că, în perioada iulie – decembrie 2007, cheltuielile alocate de Casa de Asigurări de Sănătate Suceava medicilor de familie pentru serviciile efectuate şi raportate sunt de 2.729.268,5 lei, iar pentru laboratoarele de analize medicale sunt de 5.534.130,5 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, predispuşi la boli grave.
 Vizualizări articol: 744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Sucevenii, predispuşi la boli grave3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Minciuni crase!!! trimis de
(29 ian 2008, 12:09:16
Care dintre analizele ce la poate prescrie medicul in cadrul acestui program depisteaza cancerul de col uterin??? Doar testul Papanicolau poate preciza acest lucru. Se putea efectua un astfel de test? Cred ca acesta era foarte important. Oricum, acest program nu urmareste evaluarea starii reale de sanatate, cat efectele sale populiste. Si mai si iesiti la presa cu fel de fel de dezinformari! Chiar ne credeti prosti?
2.   ??? trimis de
(29 ian 2008, 21:53:20
Dar v.ati intrebat vreodata de unde in orasul suceava atata boala? V.ati intrebat ce respiram din asa zisul CALAU unde gunoaiele ard de ani de zile.. ca din burdujeni in centru si invers nu se vede? de acolo si din CET avem focare de infectii si boli.. dar lumea iar tace si in orasul suceava smecherii ii doare in cot... Vreti sa taceti ? umpletiva de boli... tot ce e acolo si zace..ajunge in panza freatica si noi bem apa si respiram fumul gunoaielor arse... Cand se va trezi Suceveanul? Cand? pentru aceste probleme Comunitatea Europeana dispune fonduri speciale..dar le mananca altii... A ajuns momentul sa nu se mai taca? Dar in romania nu e unitate. Care poate fura , fura pt el si tace
3.   FALSITATE trimis de
(29 ian 2008, 22:05:45
NU CRED CA TOATE LABORATOARELE SUNT DOTATE CORESPUNZATOR PENTRU A DEPISTA NOIANUL DE BOLI ALE SUCEVENILOR;MULTE REZULTATE SUNT DATE'DUPA URECHE'PENTRU CA OMUL SA SE SPERIE SI SA FIE MAI ATENT LA REGIMUL DE VIATA.DE UNDE ATATA CANCER?NU MAI SPERIATI LUMEA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Paste cu varză roşie 4 porţii - 75 minute 300g paste scurte 1 varză roşie potrivită 1 morcov 1 ceapă 100ml ulei 1 linguriţă seminţe de fenicul 1 leg. mărar ± sare, piper Tocaţi varza fideluţă şi căliţi-o într-o cratiţă, în ulei,... Citeşte