Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 ian 2008 - Anul XIII, nr. 23 (3704)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Replică

Atanasă Nistor se detaşează de imaginea de „inchizitor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din Consiliul Judeţean Suceava, Atanasă Nistor, susţine că acuzaţiile ce i-au fost aduse cu privire la arderea abuzivă a unor cărţi şi reviste de agricultură sunt nefondate.

Afirmaţiile lui Nistor vin după ce prefectul judeţului Suceava, Orest Onofrei, l-a comparat pe acesta cu inchizitorul spaniol Torquemada, după ce a dispus trimiterea la reciclare a câtorva mii de cărţi de specialitate în agricultură, şi arderea mai multor reviste în curtea Casei Agronomului din Fălticeni.

Faţă de aceste acuzaţii, Atanasă Nistor a explicat că aceste cărţi erau depozitate în respectivul imobil, care se află în proprietatea Consiliului Judeţean Suceava, şi mai mult, volumele nu se aflau în evidenţa nici unei instituţii.

„Se spune că acele cărţi erau ale Oficiului de Consultanţă Agricolă Suceava, însă directorul acestei instituţii a recunoscut că respectivele reviste şi volume nu au valoare, nici documentară şi nici contabilă”, a declarat Nistor.

 

Cărţile trimise la reciclat conţineau şi literatură politică de dinainte de anul 1989

Nistor a adăugat că toate cărţile trimise la reciclat erau vechi de 30-40 de ani, sau conţineau literatură politică, de dinainte de anul 1989, astfel încât ele au fost abandonate de câţiva ani în clădirea Casei Agronomului.

De asemenea, Nistor a explicat că Oficiul de Consultanţă Agricolă Suceava nu aveau încheiat nici un contract de închiriere cu Consiliul Judeţean Suceava pentru spaţiile în care aveau depozitate respectivele cărţi.

„Dacă ar fi avut vreo valoare, nu ar fi fost scoase din evidenţa Oficiului de Consultanţă. Şi mai mult, dacă ar fi avut valoare, de ce nu s-au preocupat cei de la Consultanţă să le distribuie la şcolile de specialitate sau la cei care aveau nevoie de ele. Pentru că acesta este rolul acestei instituţii, de a transmite informaţii noi şi utile despre agricultură şi despre politicile agricole europene. Dar nu cred că puteau să facă acest lucru cu cărţi de acum 30 de ani, care conţineau informaţii care sunt de mult depăşite”, a mai spus Atanasă Nistor.

Nu în ultimul rând, directorul din cadrul CJ Suceava a precizat că asemănarea lui cu inchizitorul spaniol Torquemada este exagerată, în condiţiile în care inchiziţia a fost o instituţie a bisericii catolice care îi judeca pe ei acuzaţi de erezie.

„Din păcate, folosirea acestui termen s-a făcut în mod eronat, fără a şti ce înseamnă”, a spus Nistor.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atanasă Nistor se detaşează de imaginea de „inchizitor”.
 Vizualizări articol: 1808 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Atanasă Nistor se detaşează de imaginea de „inchizitor”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pt betivanul de nistor trimis de
(29 ian 2008, 17:04:24
BAI NISTOR...TOT SEF AI RAMAS. TE-A LUAT BOLSHEVICUL DE MIRZA LA CJ.

CUM SA STIE NISTOR VALOAREA UNEI CARTI CA EL ACEST INFRACTOR A CITIT DOAR ETICHETE DE LA STICLE DE VIN.
2.   Consultanta trimis de
(30 ian 2008, 08:32:04
Cum sa se ocupe cei de la Consultanta de distribuirea info in scoli sau catre oamenii din teritoriu? Ei au multe alte activitati, care nu au legatura cu specializarea lor. Pariez ca nici NA nu stie ce inseamna acele PAC.
3.   Consultanta trimis de
(30 ian 2008, 08:33:14
Cum sa se ocupe cei de la Consultanta de distribuirea info in scoli sau catre oamenii din teritoriu? Ei au multe alte activitati, care nu au legatura cu specializarea lor. Pariez ca nici NA nu stie ce inseamna acele PAC.

Asa facea si "bietul" Ceausescu cu ceea ce nu cunostea sau il deranja...ca tot nu suporta "asemanarea cu inchizitorul spaniol".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Paste cu varză roşie 4 porţii - 75 minute 300g paste scurte 1 varză roşie potrivită 1 morcov 1 ceapă 100ml ulei 1 linguriţă seminţe de fenicul 1 leg. mărar ± sare, piper Tocaţi varza fideluţă şi căliţi-o într-o cratiţă, în ulei,... Citeşte