Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2008 - Anul XIII, nr. 22 (3703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cod galben

Zeci de localităţi au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de localităţi au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic, care a suflat, în unele zone, cu peste 80 de kilometri la oră.

Sâmbătă, la ora 16:00, conducerea E.ON Suceava a fost avertizată că Suceava se află printre judeţele cu cod galben, din cauza vântului foarte puternic.

Cele mai afectate zone au fost Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Rădăuţi.

În aceste zone au fost semnalate avarii pe liniile de medie şi înaltă tensiune. Locuitorii din Poiana Micului, Mănăstirea Humorului şi o parte dintre locuitorii oraşului Gura Humorului au rămas sâmbătă, între orele 19:00 – 20:30, fără curent electric.

 

Conductori smulşi de vânt

Întreruperile de energie electrică ar fi durat şi mai mult dacă nu ar fi intervenit foarte rapid echipele de electricieni pentru remedierea defecţiunilor.

„Chiar după ce am fost anunţaţi cu cod galben, am chemat electricieni din timpul liber, de acasă (care vor fi plătiţi cu ore suplimentare), şi am format trei echipe, circa 30 de electricieni, care au intervenit prompt în zonele afectate”, ne-a declarat, ieri, Şeful Centrului de Exploatare Suceava - din cadrul E.ON Moldova, Vasile Curelaru.

La Mănăstirea Humorului, defecţiunea s-a rezolvat în timp foarte scurt, pentru că primarul Constantin Moldovan a fost primul care a anunţat E.ON  - Suceava de problemele care s-au ivit în localitate din cauza vântului.

Alte localităţi afectate de vânt, în care conductorii au fost smulşi, iar oamenii au rămas fără energie electrică, au fost şi Marginea, Suceviţa, Rădăuţi.

 

Avarii pe liniile de joasă tensiune

Circa o oră şi jumătate, între orele 20:00- 21:30, abonaţii din aceste localităţi au stat pe întuneric. Electricieni de la E.ON s-au deplasat şi în zona Câmpulung Moldovenesc – zona Rarău, unde, de asemenea, au fost probleme din cauza rafalelor de vânt foarte puternic.

În cursul zilei de ieri, s-au mai înregistrat întreruperi de energie electrică în localităţile Corlata, unde vântul a rupt conductoare, lăsând 20 de abonaţi fără energie electrică.

S-au mai înregistrat incidente în zonele Frasin, Capu Cîmpului şi Gura Humorului, la liniile de joasă tensiune, dar au fost remediate în cel mai scurt timp de către echipele de electricieni  E.ON Moldova.

Întreruperi răzleţe, sesizate de consumatori, au fost înregistrate ieri şi la Siret şi în municipiul Rădăuţi.

 

Vântul a afectat şi Suceava

În cursul zilei de ieri, vântul puternic (peste 90 de kilometri la oră) a afectat linia electrică Suceava – Berchişeşti, dar şi linia de televiziune. Peste 300 de consumatori au rămas fără energie electrică în zona Sucevei. Pompele de apă (Berchişeşti), care alimentează locuitorii municipiului Suceava cu apă, au fost realimentate cu energie din altă linie electrică.

Vasile Curelaru ne-a spus că ieri la amiază au fost înregistrate întreruperi de energie electrică în zonele Berchişeşti, Vereşti, Horodnic de Jos, Horodnic de Sus, Mănăstioara, Brodina, Marginea, Hînţeşti, Costâna, Pătrăuţi, Dumbrăveni.

„Pentru că în zona de munte vântul s-a mai liniştit şi nu mai sunt incidente, am chemat o parte dintre electricienii de la Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc pentru a interveni de urgenţă în zona Sucevei”, ne-a declarat Curelaru.

 

Drumuri blocate

Echipele ale Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (I.S.U.) Suceava au intervenit, sâmbătă, 26 ianuarie, în zona localităţii Vicovu de Sus, pentru îndepărtarea unui arbore, căzut din cauza vântului puternic, ce bloca DN 2H la kilometrul 37+700. Tot sâmbătă, la primele ore ale dimineţii, echipele I.S.U. au îndepărtat doi arbori ce blocau DN 17 kilometrul 23+700, pe raza localităţii Ilişeşti.

Ieri, între orele 4:25 şi 5:05, echipele I.S.U. au intervenit în oraşul Siret, unde un arbore blocase strada SF. Onofrei.

 

Onofrei a avertizat primăriile să fie pregătite pentru diminuarea pagubelor

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat că toate primăriile din judeţ au fost atenţionate, încă din cursul zilei de sâmbătă, entru a fi pregătite să intervină     pentru a diminua eventualele pagube produse de vânt.

De asemenea, el a precizat că în condiţiile în care viteza vântului este extrem de mare, proprietarii clădirilor acoperite cu tablă trebuie să ia măsuri pentru a evita desprinderea acesteia.

Onofrei a spus că o atenţie deosebită trebuie avută în zonele în care există clădiri dezafectate, existând pericolul ca bucăţi din acestea să se desprindă din cauza vântului puternic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de localităţi au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic.
 Vizualizări articol: 823 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zeci de localităţi au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei