Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2008 - Anul XIII, nr. 22 (3703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ROUA Bucovinei

Proiect pentru îmbunătăţirea integrării transfrontaliere în regiunea de graniţă Nord-Est

Un proiect care vizează îmbunătăţirea integrării transfrontaliere în regiunea de graniţă Nord-Est, a fost prezentat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinute la Universitatea Ştefan cel Mare, de prof. dr. Vasile Efros. Este vorba de proiectul ROUA Bucovinei, care face parte din programul de vecinătate România - Ucraina 2004 – 2006, al cărui aplicant de Grant este Fundaţia Naţională Humanitas – filiala Suceava.

Potrivit sursei citate, partenerii acestui proiect, în valoare de 223.000 de euro, sunt Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Istorie şi Geografie şi Universitatea Naţională „Yurii Fedkovici”, Facultatea de Geografie, din Ucraina.

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea integrării transfrontaliere în regiunea de graniţă Nord-Est, în vederea consolidării valorilor, moştenirii comune şi creării unei baze solide pentru dezvoltare durabilă. Obiectivele specifice constau în promovarea patrimoniului cultural, natural şi a tradiţiilor din regiunea istorică Bucovina, în vederea extinderii şi consolidării sectorului turistic, cooperarea transfrontalieră în vederea creşterii calităţii ofertei din sectorul turistic”, a explicat Vasile Efros, coordonatorul proiectului, cu precizarea că se intenţionează realizarea unui ghid turistic în imagini, trilingv (română, ucraineană şi engleză), fundamentat ştiinţific şi structurat pe zone geografice cu potenţial turistic valoros din punct de vedere al cadrului natural, al potenţialului cultural, al tradiţiilor şi obiceiurilor, astfel încât operatorii de turism să poată valorifica regiunea istorică Bucovina, ca o destinaţie unică atât naţional cât şi internaţional.

În România, localităţile vizate pentru documentare sunt Ciocăneşti – Cârlibaba, Vatra Dornei şi Valea Bistriţei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, localităţile de frontieră, cele din Ucraina fiind Cernăuţi, Putila - Seletin, Vijnita - Berehomet, Storojineţ, Hliboca, Chiţmani, Zastavna.

Alături de Vasile Efros, la punerea în practică a acestui proiect mai iau parte prof. dr, Ştefan Purici, conf. dr. Iavkin Veasceslav, conf. dr. Janna Buchko, Georgeta Dorneanu, Claudia Frăţilă, Luis Constantinovici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect pentru îmbunătăţirea integrării transfrontaliere în regiunea de graniţă Nord-Est.
 Vizualizări articol: 1284 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Proiect pentru îmbunătăţirea integrării transfrontaliere în regiunea de graniţă Nord-Est5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei