Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2008 - Anul XIII, nr. 22 (3703)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tot mai puţine victime

Traficanţii de persoane încep să dea faliment la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă acum patru-cinci ani, Suceava era considerat judeţ sursă pentru traficanţii de persoane, statisticile ultimilor ani arată că din ce în ce mai puţini suceveni cad victime infractorilor cu astfel de îndeletniciri.

În 2004, de exemplu, judeţul Suceava se afla între primele trei locuri din ţară în privinţa traficului de fiinţe umane, sute de persoane, femei, bărbaţi, copii, ajungând, anual, să se prostitueze, să cerşească sau să fure pentru membrii reţelelor de traficanţi.

Potrivit şefului Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Suceava, comisarul Andrei Nichitoi, în ultimii ani, acest fenomen infracţional a înregistrat scăderi semnificative, anul trecut, de exemplu, fiind identificate doar 32 de victime (dintre care 11 femei şi 7 copii).

În 2007, poliţiştii de la BCCO au reuşit identificarea a două reţele de traficanţi şi destrămarea (prin trimiterea în judecată a infractorilor) a altor trei grupări.

Printre aceste grupări se numără şi cea a lui Marius Simion, alias „Simi”, în vârstă de 34 de ani, din municipiul Vatra Dornei, trimis în judecată în urmă cu câteva luni, sub acuzaţiile că a obligat mai mulţi tineri să fure pentru el din Italia.

 

Trimişi să fure din magazine şi locuinţe din Italia

În rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava se arată că Simion se ocupa cu racolatul victimelor din rândul şuţilor din Vatra Dornei, fiind ajutat de doi „locotenenţi”.

Costel Lazăr (34 de ani), tot din Vatra Dornei, avea misiunea de a supraveghea victimele şi, eventual, de a le mai aplica câte o corecţie celor care se împotriveau.

Dan Laurenţiu Iacob (33 de ani), din municipiul Suceava,  celălalt complice, avea rolul de a primi şi de a asigura cazarea şuţilor în Peninsulă, de a-i instrui cu privire la locurile de unde aceştia urmau să fure, modalităţile prin care să comită infracţiunile şi ce anume să declare în cazul în care erau prinşi de poliţişti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traficanţii de persoane încep să dea faliment la Suceava.
 Vizualizări articol: 723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Traficanţii de persoane încep să dea faliment la Suceava5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   VATRA DORNEI trimis de
(29 ian 2008, 00:04:28
ASTA INSEAMNA CA SUNTEM PE DRUMUL CEL BUN.AR TREBUI CA ASTFEL DE "FIINTE"SA FIE INCARCERATE.SA STEA ACOLO UNDE LE ESTE LOCUL.....,LA PARNAIE......

2.   Ce e cu titlul asta? trimis de
(29 ian 2008, 09:41:01
Pe Sergiu Rusu nu-l cunosc., nu stiu cat e de bun. Dar titlul articolului il consider deosebit de neinspirat avand in vedere ca falimentul presupune o afacere legala. Nu este posibil sa vorbesti de falimentul unei actiuni ilegale! Cum ar suna ca si violatorii au dat falimet deoarece femeile nu mai ies noaptea ori un functionar ar intra in faliment ca nu mai primeste mita?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei