Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 ian 2008 - Anul XIII, nr. 14 (3695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumire

CJ Suceava, obligat să cumpere echipamente de control pentru SRI

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava intenţionează să trimită o notificare către Guvernul României pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de prevederile unei hotărâri prin care administraţiile judeţene sunt obligate să achiziţioneze aparatură de securitate pentru aeroporturi, dar care ar urma să fie folosite de SRI.

Preşedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza, a declarat că potrivit unei Hotărâri de Guvern emise anul trecut, administraţia suceveană trebuie să aloce fonduri din bugetul propriu pentru a cumpăra echipamente de control şi securitate, pentru dotarea Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava.

În opinia lui Gavril Mîrza, o astfel de prevedere este incorectă, în condiţiile în care Consiliul Judeţean Suceava ar trebui să cumpere echipamente care ar urma să fie folosite de altă instituţie.

„Sunt prevederi incorecte, pentru că, în primul rând, Guvernul nu poate să dispună şi să oblige Consiliile Judeţene, sau Consiliile Locale, ce să facă cu bugetele proprii. În al doilea rând, este incorect ca administraţiile judeţene să procure echipamente cu care să-şi facă treaba altă instituţie, în cazul de faţă SRI”, a spus preşedintele CJ Suceava.

 

Administraţia judeţeană ar trebui să cheltuiască peste un milion de lei

Potrivit Hotărârii de Guvern în cauză, Consiliul Judeţean ar trebui să aloce peste un milion de lei (10 miliarde de lei vechi) pentru achiziţionarea echipamentelor respective.

Mîrza a precizat că cea mai bună soluţie pentru rezolvarea acestei probleme ar fi fost ca Executivul să aloce fonduri către SRI pentru a achiziţiona echipamentele de securitate pentru aeroporturi.

El a mai adăugat că în situaţia în care notificarea pe care CJ Suceava o trimite Executivului va rămâne fără răspuns, administraţia judeţeană suceveană va acţiona în instanţă Hotărârea Guvernului, ca fiind neconstituţională.

„Asta nu înseamnă că nu ne interesează activitatea aeroportului. Susţinem modernizarea lui şi am demarat deja demersurile în acest sens”, a spus Mîrza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava, obligat să cumpere echipamente de control pentru SRI.
 Vizualizări articol: 848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CJ Suceava, obligat să cumpere echipamente de control pentru SRI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu pere, mere şi nuci 200g făină120g unt30g zahăr tos20g zahăr praf5-6 pere2 mere150g nuci100g gem de caise2 linguri coniac1 lămâieun vârf de cuţit sareunt şi făină pentru uns şi tapetat tava Amestecaţi făina cu 100g unt, cu puţină... Citeşte