Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 ian 2008 - Anul XIII, nr. 14 (3695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilităţi

Declaraţiile fiscale pot fi depuse prin internet

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava, Petrică Ropotă, a declarat că începând cu data de 1 februarie 2007, declaraţiile fiscale pentru plata impozitelor şi taxelor se vor putea depune o-line, folosind internetul.

Aceasta după ce DGFP Suceava va beneficia, printre primele din ţară, de serviciul de „Depunere electronică a declaraţiilor”, folosind site-ul de internet al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

„Toţi contribuabilii suceveni vor avea acces la acest mijloc modern şi eficient de depunere online a declaraţiilor fiscale. Este o facilitate pentru agenţii economici, în primul rând pentru că vor economisi foarte mult timp”, a declarat Petrică Ropotă.

El a precizat că vot putea fi depuse online declaraţiile privind obligaţiile de plată la bugetul general consolidat, cele privind impozitul pe profit, declaraţia rectificativă, decontul de taxă pe valoarea adăugată, decontul special de TVA şi decontul privind accizele.

„Trebuie subliniat că, odată cu implementarea acestui sistem, pentru declararea unei obligaţii bugetare, pentru aceeaşi perioadă de raportare, nu se pot utiliza simultan mai multe metode de depunere a declaraţiilor fiscale”, a subliniat şeful DGFP Suceava.

 

Depunerea online a declaraţiilor se va face în baza unui certificat digital

Petrică Ropotă a explicat că pentru a putea depune online declaraţiile precizate anterior, contribuabilii au obligaţia să solicite un certificat digital, care se va elibera gratuit de Ministerul Economiei şi Finanţelor, pe numele persoanelor împuternicite să semneze documentelor în cauză.

Solicitarea acestui certificat se face prin înregistrarea persoanei împuternicite pentru semnarea declaraţiilor ca utilizator al serviciului „Depunere declaraţii”, şi prin depunerea formularului „Cerere pentru obţinerea certificatului digital”, aflat pe site-ul de internet al ANAF.

După completarea acestei cereri şi trimiterea ei on-line la ANAF, formularul se listează la imprimantă, şi se depune, însoţit de o serie de documente solicitate, la sediul DGFP Suceava.

„După verificarea documentelor depuse la noi, transmitem la ANAF confirmarea privind veridicitatea lor, iar în termen de 24 de ore contribuabilul va primi un mesaj pe e-mail, care va conţine adresa de internet de unde poate instala certificatul digital. Dacă în acest interval nu primeşte nici un răspuns, va trebui să se adreseze DGFP Suceava”, a mai spus Petrică Ropotă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Declaraţiile fiscale pot fi depuse prin internet.
 Vizualizări articol: 1627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Declaraţiile fiscale pot fi depuse prin internet3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Uite cat de frumos si inteligent e trimis de
(18 ian 2008, 11:57:15
zici ca e un retardat de la scoala de copii!
1.1  RE: Uite cat de frumos si inteligent e trimis de
(18 ian 2008, 14:42:50
uite cine vorbeste. mai bine te-ai lasa de comentarii daca nici macar nu poti sa copii corect din articol. macar in text scria de 1 februarie. la tine a ajuns 1 ianuarie. si se pare ca pe tine te depaseste sa scrii si un comentariu.
2.   ? trimis de
(18 ian 2008, 13:40:15
Incepand cu 1 ianuarie 2007???? Dle. Coman, domeniul acesta va cam depaseste, avand in vedere articolele din ultmile zile. Nu e suficient sa citati din Dl. Ropota, trebuie sa si stiti ce vrea spuna Dl. Ropota si sa stiti ce spune legea.
2.1  RE: ? trimis de
(18 ian 2008, 14:44:02
uite cine vorbeste. mai bine te-ai lasa de comentarii daca nici macar nu poti sa copii corect din articol. macar in text scria de 1 februarie. la tine a ajuns 1 ianuarie. si se pare ca pe tine te depaseste sa scrii si un comentariu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu pere, mere şi nuci 200g făină120g unt30g zahăr tos20g zahăr praf5-6 pere2 mere150g nuci100g gem de caise2 linguri coniac1 lămâieun vârf de cuţit sareunt şi făină pentru uns şi tapetat tava Amestecaţi făina cu 100g unt, cu puţină... Citeşte