Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2008 - Anul XIII, nr. 11 (3692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiecte

Primăria Suceava împarte deja banii din obligaţiuni municipale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Suceava a schiţat deja lista cu proiectele ce vor fi finanţate, cel mai probabil, cu sume provenite din emisiunile de obligaţiuni municipale.

Pe această listă se regăsesc proiecte foarte importante pentru suceveni, precum cel de reabilitare a reţelei de termoficare şi a punctelor termice din Suceava, proiect demarat în vara anului 2007.

Potrivit primarului Ion Lungu, din cele 14 milioane de euro (aproximativ 50 de milioane de lei), 5 milioane de euro vor fi alocate pentru continuarea proiectului de termoficare. Prin această sumă se va face o acoperire parţială a costurilor, cea mai mare parte, 10,8 milioane de euro, urmând să fie obţinută din proiectul „Utilităţi şi mediu”, proiect ce încă este blocat.

Tot în 2008, dar din surse proprii ale societăţii Termica, se va face şi reabilitarea punctelor termice de pe strada Tudor Vladimirescu şi din apropierea Hotelului Central.

Alte 3 milioane de euro vor fi alocate pentru acoperirea unor costuri neeligibile în cadrul proiectului ISPA, prin care vor fi reabilitate reţelele de apă şi canalizare, precum şi staţia de epurare a apei din Suceava.

Pe lista de proiecte posibil finanţate din obligaţiuni municipale se află şi reabilitarea străzii Cernăuţi (2 milioane de euro), realizarea de drumuri şi a reţelelor de apă şi canalizare în cartierul Tinereţii (2 milioane de euro), finalizarea blocurilor 20, 21 şi 22 din cartierul Obcini (un milion de euro), aducţiunea de gaz metan în Burdujeni Sat (500.000 de euro) şi prelungirea reţelelor de apă şi canalizare, parţial, în cartierul Iţcani (500.000 de euro).

Această listă va fi supusă aprobării Consiliului Local, în şedinţa din 31 ianuarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava împarte deja banii din obligaţiuni municipale.
 Vizualizări articol: 800 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Primăria Suceava împarte deja banii din obligaţiuni municipale3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alte informatii trimis de
(16 ian 2008, 06:51:11
cit va costa o obligatiune, unde vor fi listate si cu ce dobinda? si astea sunt date importante, ar fi trebuit sa le aflam din articol.

s-a facut deja un prospect pentru emiterea de obligatiuni? unde il putem citi? pe site-ul primariei nu gasesc nici un fel de informatie. ce am gasit totusi e o stire de acum un an, in care primarele nostru cel viteaz spunea ca vrea acesti bani pentru soseaua de centura, pentru cetatea de scaun si iluminatul public. de unde deducem ca la test prima comisioanele sunt grase!

2.   Obligatiuni..corect..dar cu ce riscuri trimis de
(17 ian 2008, 10:58:22
Domnule Lungu..acum 3 ani cand era propusa aceasta varianta de finanatare a administratiei locale , spuneati ca "nu o sa emitem niciodata obligatiuni, concept pe care nu-l inteleg si nu poate fi aplicat in Suceava".Sa inteleg ca acuma ati inteles ..datorita comisionului ridicat pe care l-ati luat de la firma care a OBTINUT ILEGAL contractul de consultanta, fara afisare reala a datei licitatiei pe SEAP, fara publicitatea necesara ceruta de lege.... se vede ca ati inteles ce inseamna obligatiunile municipale ???? Sau comisionul foarte mare care se ia din banii contribuabililor suceveni v-a facut sa intelegeti aceasta necesitate???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sardele în crustă de cartofi 4 porţii – 45 minute 8 sardele mari600g cartofi100g unt2 ouă1 lămâie± sare, piper Curăţaţi peştele, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi presăraţi-l cu sare şi piper. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi daţi-i pe răzătoarea mare.... Citeşte