Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2008 - Anul XIII, nr. 11 (3692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prevenire

Conductoare cu chiciură, curăţate cu ajutorul prăjinilor electroizolante

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Timp de două zile, sâmbătă şi duminică, echipe ale E.ON Moldova au acţionat pentru îndepărtarea chiciurii de pe conductoarele electrice, cu ajutorul prăjinilor electroizolante.

Această acţiune a prevenit întreruperile de energie electrică la consumatorii din zona Fălticeni.

Cu toate acestea, din cauza condiţiilor nefavorabile, a gerului şi chiciurii care s-a depus pe firele electrice, circa 200 de consumatori din localitatea Drăguşeni şi 60 de abonaţi din Budeni au rămas, câteva ore, fără energie electrică.

Intervenţia promptă a angajaţilor E.ON Moldova (circa 14 persoane) a dus la prevenirea ruperilor de conductori în localităţile Boroaia, Baia, Bogata.

„În localităţile Drăguşeni şi Budeni, s-au constatat conductoare pline cu chiciură, unele deja rupte. În celelalte trei localităţi sucevene, au fost constatate siguranţe arse, din mai multe posturi de transformare. În aceste condiţii, echipele de intervenţie au acţionat pentru repararea conductoarelor, după care au trecut la acţiunea de îndepărtare a chiciurii de pe conductoarele de medie tensiune şi joasă tensiune, cu ajutorul prăjinilor electroizolante”, ne-a declarat Şeful Centrului de Exploatare Suceava - din cadrul E.ON Moldova, Vasile Curelaru.

 

Trei grupuri electrogene, de rezervă

În perioada următoare, E.ON Moldova monitorizează în mod expres zonele Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc - Rarău, Călimani, Mestecăniş.

„Echipele de intervenţie sunt gata în orice moment să intervină pentru îndepărtarea chiciurii de pe conductoare, chiar dacă va fi nevoie să apelăm la Primării şi Armată pentru a ne sprijini”, a mai completat Curelaru.

Tot el explicat că la Suceava au fost pregătite trei grupuri electrogene, cu putere diferită, care se pot alimenta în cazul unor căderi de tensiune la puncte strategice din principalele oraşe ale judeţului (la staţiile de pompare a apei către populaţie).

În judeţ, susţine Curelaru, nu s-au înregistrat multe incidente neplăcute din cauza fenomenelor meteorologice (ger, chiciură, căderi masive de zăpadă), datorită acţiunilor de amploare care au avut loc la sfârşitul anului trecut.

 

Defrişări controlate

E.ON Moldova a desfăşurat, în luna decembrie a anului trecut, un proiect de defrişare a vegetaţiei care atinge firele de înaltă tensiune (proiect care a necesitat zeci de miliarde de lei vechi) în zonele Vatra Dornei (Broşteni), Câmpulung Moldovenesc (liniile Rarău, Izvoarele Sucevei, Moldova Suliţa), zona Gura Humorului (Stulpicani, Slătioara), zona Rădăuţi (Falcău), zona Fălticeni (liniile Mălini, Slatina, Găineşti). Lucrările au prevăzut 1.500 de deschideri de medie tensiune grele (între doi stâlpi) şi 1.000 de deschideri uşoare (în zonele de şes). Scopul acestor lucrări a fost reducerea numărului de întreruperi de energie electrică, dar şi pregătirea terenului în cazul unor calamităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conductoare cu chiciură, curăţate cu ajutorul prăjinilor electroizolante.
 Vizualizări articol: 1646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Conductoare cu chiciură, curăţate cu ajutorul prăjinilor electroizolante4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aleluia trimis de
(15 ian 2008, 12:17:27
al dracu prajini. eu care credeam ca machitorii de la eon se pun in genunchi si asteapta ca sf duh sa le dea promoroaca jos. apropos, vedem ca maica stareta a lasat-o mai moale cu parastasuri, colive, utrenii si liturghii si s-a dat pe ohm, pe kirchoff si daca mai baga oleaca la cap ajunge si la transformari de tipul triunghi-stea
2.   Pt Camil trimis de
(15 ian 2008, 12:50:59
Cine este maica stareta, Camil?
3.   TAPINARII trimis de
(15 ian 2008, 14:08:22
BAI TUCULANILOR , PARCA , DACA NU MA INSALA MEMORIA , ERA O METODA DE DEZCHICIURARE , PRIN CURENTII DE SCC. . SCURT LA CAPATUL LINIEI SI ALIMENTATA CU UN GRUP CARE DA O TENSIUNE VARIABILA .....CU PRAJINA E CA PE VREMEA DUCAI VODA , MAI BINE CU ARCU SI CU SAGEATA ???
4.   Lamurire trimis de
(15 ian 2008, 18:35:35
curiosule, maica stareta e semnatara articolului de fata
5.   Cand nu ai nimic a spune... trimis de
(15 ian 2008, 21:57:30
Ce are semnatara articolului cu maica stareta?????cat despre Ohm si Kirchoff , lasai in pace , astia nu sunt din G. HUMORULUI.Cat despre triunghi stea ,acestea aunt conexiuni si nu tipuri de transformatori .camil vezi ca-ti prinzi urechile!!
6.   Ba trimis de
(16 ian 2008, 12:28:26
Bai desteptule, conexiuni - conexiuni, da nu ai tranformat niciodata o stea intr0un triunghi?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sardele în crustă de cartofi 4 porţii – 45 minute 8 sardele mari600g cartofi100g unt2 ouă1 lămâie± sare, piper Curăţaţi peştele, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi presăraţi-l cu sare şi piper. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi daţi-i pe răzătoarea mare.... Citeşte