Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2008 - Anul XIII, nr. 6 (3687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Informaţii utile

Sucevenii trebuie să completeze declaraţii pentru taxa de salubrizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Miile de suceveni care se vor prezenta la ghişeele Primăriei Suceava, pentru a-şi achita taxele şi impozitele locale, vor trebui să achite şi taxa de salubrizare, introdusă pentru prima dată anul trecut.

Cum plata acesteia nu se poate face decât în condiţiile în care fiecare familie a completat o declaraţie de impunere, care conţine o serie de informaţii utile, precum numărul de membri şi  dacă aceştia beneficiază de una din scutirile aprobate pentru această taxă în cadrul Consiliului Local, pentru a fi evitată aglomeraţia de la ghişee, conducerea Primăriei a decis să ia în calcul declaraţiile de anul trecut, dacă nu au apărut modificări semnificative.

Practic, atunci când sucevenii se vor prezenta la ghişeele Primăriei, pentru a-şi achita impozitele, vor avea la dispoziţie şi formularele pentru declaraţiile de impunere, pe care le vor completa şi depune doar dacă acestea nu mai corespund cu datele înregistrate anul trecut.

“Este obligatorie depunerea declaraţiilor de către cei care nu au depus anul trecut, care vor da informaţii atât pentru 2007, cât şi pentru 2008, precum şi pentru cei care au depus, dar, în cazul lor, au apărut modificări la numărul de persoane – născuţi, decedaţi, plecaţi sau alte situaţii, precum şi dacă membrii familiei se încadrează în categoriile ce beneficiază de scutiri sau reduceri”, a explicat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Cei care nu se încadrează în rândurile celor ce trebuie să depună declaraţii de impunere pot să achite direct valoarea impozitului, până la data de 31 martie beneficiind şi de o reducere de 10%, dacă plătesc integral suma datorată.

Valoarea taxei de salubrizare este de 2,5 lei lunar, pentru fiecare membru al familiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii trebuie să completeze declaraţii pentru taxa de salubrizare.
 Vizualizări articol: 2041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sucevenii trebuie să completeze declaraţii pentru taxa de salubrizare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Salubrizare trimis de
( 9 ian 2008, 13:58:05
o taxa care o platim de pomana (stiu ca trebuie platita ca sa fie curatenie in oras)

dar cei de la ROSAL lasa de dorit, o mizerie mai crunta ca acum si buncare lasate la intimplare pentru colectare si pentru a le usura lor munca nu a fost .

cred ca trebuia platit prin asociatiile de locatari si ei sa poata lua legatura direct cu cei de la ROSAL
1.1  RE: Salubrizare trimis de
( 9 ian 2008, 16:20:36
esti un bou.

2.   Lungu ai ramas un bou si in 2008 trimis de
( 9 ian 2008, 17:31:41
lungule ai ramas la fel de prostovan,ceri si iar ceri bani ,de fapt atat te duce capul
3.   Ingrozitor trimis de
( 9 ian 2008, 20:10:16
Iar ne fura astia cu mare obraznicie si nesimtire,iar in privinta Rosal ,am mai spus-o,smecherii isi cresc copii la Chicago si isi iau Lamborghini pe banii nostrii,slugile pun buncarele unde vrea muschii lor si le ridica cu mare tam-tam si clampanit de table izbite!La mine in fata blocului e ca la drive-in,foarte multi opresc masina si-si lasa gunoiul,buncarele se umplu foarte repede ,ca le este comod,fiind puse la drumul mare!RUSINE PRIMARIEI,care pupa slugarnic mana prea datatoare de spaga!
3.1  RE: Ingrozitor trimis de
(10 ian 2008, 06:22:32
Nici mie nu imi place chestia cu buncarele puse la intamplare, insa baietii de la Rosal vin destul de des si iau gunoiul, chiar de 2 ori pe zi. Buncarele sunt tot langa mine la bloc, insa nu au unde sa le puna. V-ar conveni ca sa faceti 500m pana la buncar? si inca 500m inapoi...?.Si la cat gunoi producem 27 lei pe an nu este mult. Sa nu uitam ca suntem o societate de consum. Orice ati spune, Lungu este cel mai bun primar din 1999. Contraziceti-ma...Bani au fost tot timpul, insa primari nu au avut interes pentru suceava...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocăniţă muntenească 1kg pulpă de viţel100ml ulei3 cepe potrivite2 morcovi mari500g cartofi2 ardei graşi roşii400g roşii în bulion1 lingură pastă de tomate2 foi de dafinun vârf de cuţit nucşoară1 linguriţă rasă cimbru 1 leg. pătrunjel± sare, piper ... Citeşte