Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2008 - Anul XIII, nr. 6 (3687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pacient periculos

Asasina de la Cârlibaba, internată la Psihiatrie, la Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Femeia care a recunoscut că a omorât-o pe bătrâna de la Cârlibaba, pentru că acesta îi făcea vrăji, a fost internată, ieri seară, în secţia de Psihiatrie Burdujeni a Spitalului Judeţean Suceava.

În cursul zilei de ieri, Nastasia Doboş, în vârstă de 60 de ani, urma să fie expertizată psihiastric de către experţi din cadrul Serviciului de Medicină Legală Suceava, care urmau să stabilească dacă, la momentul săvârşirii infracţiunii, aceasta a acţionat cu discernământ.

În cazul în care se va dovedi că Nastasia Doboş a fost întreagă la minte în momentul în care i-a făcut capul zob cu o găleată din metal Domnicăi Bartoş, în vârstă de 70 de ani – deşi această variantă e greu de crezut – femeia va fi arestată şi judecată pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

Dacă legiştii vor stabili că autoarea nu a avut discernământ, atunci anchetatorii vor cere instanţei de judecată internarea de urgenţă a femeii într-un spital de psihiatrie, sub strictă supraveghere.

În legitimă apărare, în faţa farmecelor şi vrăjilor

Nastasia Doboş, mamă a 10 copii, este acuzată că, în noaptea de duminică spre luni, în timp ce se afla în locuinţa victimei Domnica Bartoş, a omorât-o pe aceasta din urmă.

„Cercetările au stabilit că victima a fost lovită cu pumnii, picioarele, precum şi cu o găleată metalică”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului, procurorul Luminiţa Hurjui, cu ocazia audierilor, Nastasia Doboş a declarat că a acţionat în stare de legitimă apărare, precizând că şi-a dat seama că victima urmăreşte să o ucidă cu „farmece şi vrăji”.

Anchetatorii au mai descoperit în urma investigaţiilor şi faptul că Nastasia Doboş mai fusese internată în mai multe rânduri, în perioada 1985-1999, la Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, cu diagnosticul „episod confuzional, sindrom discordant paranoid, psihoză discordantă”.

„De asemenea, tot din investigaţiile efectuate a reieşit că inculpata, de peste 20 de ani, făcea afirmaţii în sensul că persoane nedeterminate din comuna Cârlibaba intenţionează să o ucidă cu farmece şi vrăji”, a mai spus Luminiţa Hurjui.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asasina de la Cârlibaba, internată la Psihiatrie, la Burdujeni.
 Vizualizări articol: 701 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asasina de la Cârlibaba, internată la Psihiatrie, la Burdujeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocăniţă muntenească 1kg pulpă de viţel100ml ulei3 cepe potrivite2 morcovi mari500g cartofi2 ardei graşi roşii400g roşii în bulion1 lingură pastă de tomate2 foi de dafinun vârf de cuţit nucşoară1 linguriţă rasă cimbru 1 leg. pătrunjel± sare, piper ... Citeşte