Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2008 - Anul XIII, nr. 6 (3687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Circulaţie îngreunată

Poduri de gheaţă pe străzile şi trotuarele Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Straturi de gheaţă pe străzile şi trotuarele Sucevei. Atât gerul din ultimele zile, cât şi diferenţele mari de temperatură dintre noapte şi zi, au dus la formarea straturilor de gheaţă pe străzi şi trotuare, mai ales acolo unde zăpada nu a fost curăţată din timp.

Această situaţie nu se întâlneşte numai prin cartiere, ci chiar şi prin zonele centrale ale oraşului, unde comercianţii au neglijat complet obligaţiile lor de a curăţa trotuarele din faţa spaţiilor pe care le deţin, lăsând totul pe seama celor de la Rosal.

Situaţia a fost complicată mai tare de o serie de avarii apărute la reţelele de utilităţi, apa scursă din conducte îngheţând aproape instantaneu în condiţiile în care în Suceava erau aproximativ minus 20 de grade Celsius. Astfel s-a întâmplat şi în zona Tipografiei, unde s-au format adevărate poduri de gheaţă, care au dat mari bătăi de cap şoferilor şi pietonilor, care au mers ca pe pista Patinoarului.

Reprezentanţii Rosal spun că încercările lor de a remedia efectul gheţii formate au fost parţial zădărnicite de ger.

“Prima dată am intervenit cu antiderapant, dar, din cauza frigului, nici soluţia nu şi-a făcut efectul. Până la minus 10 grade mai are efect, dar după, abia dacă se mai simte. Până la urmă, am intervenit cu echipe care au spart gheaţa şi au degajat strada. La fel s-a întâmplat şi în zona Gării Burdujeni, precum şi pe strada Mihai Viteazu”, a declarat directorul Rosal Suceva, Adrian Niculescu.

Comercianţii, obligaţi să cureţe trotuarele

Conducerea Primăriei Suceava a trimis ieri o solicitare oficială către Rosal să acţioneze pentru îndepărtarea gheţii de pe străzi şi trotuare, în cel mai scurt timp posibil.

“Trebuie acţionat nu doar cu antiderapant, ci şi cu echipe care să spargă gheaţa. Din păcate, nici comercianţii nu şi-au îndeplinit obligaţiile stabilite prin hotărârea Consiliului Local, de a curăţa trotuarele, de aceea s-a ajuns la această situaţie”, a declarat viceprimarul Angela Zarojanu.

Lipsa de reacţie din partea comercianţilor vine atât ca urmare a faptului că s-au obişnuit ca aceste operaţiuni să le facă alţii, adică angajaţii firmelor de salubrizare, cât şi pentru nici unul din inspectorii Primăriei nu s-a mai dus pe teren să dea avertismente sau chiar amenzi celor care nu au curăţat zăpada şi gheaţa din preajma spaţiilor comerciale pe care le deţin.

În alţi ani, aceştia au primit avertismente, dar nici unul nu a mai fost amendat de cel puţin trei ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poduri de gheaţă pe străzile şi trotuarele Sucevei.
 Vizualizări articol: 749 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Poduri de gheaţă pe străzile şi trotuarele Sucevei3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mita creaza nesimtire trimis de
( 9 ian 2008, 11:43:34
E mare rusine ca in fata unor firme serioase , trotuarele sunt pline cu zapada, ghiata. In loc sa dea un exemplu de civilizatie , dupa cum le impune blazonul, banci , magazine de telefonie mobila ,licee , institute ale statului lasa zapada necuratata pe trotuae care in scurt timp se transforma in adevaratr patinatoare.Primarul cu amploiatii lui inexzistenti. Se pare ca trotuarerle rebuesc curatate numai in bucuresti.
2.   Rusine trimis de
( 9 ian 2008, 16:32:03
am circulat saptamana aceasta prin zona tipografiei shi era un dezastru!rusine la cei de la rosal!asa cv nu se poate!se actioneaza doar in zonele principale iar in celelalte zone ne lasa sa ne rupem oasele!shi in burdujeni asemenea!un adevarat dezastru!
3.   De cand rosal face toata treaba de "jos" trimis de
( 9 ian 2008, 17:41:13
Din cate stiam rosalul se ocupa numai cu,curatenia nu si indepartarea straturilor de zapada....asta e treaba primariei din Suceava...dar la frigul care a fost nu cred k nici ei nu au putut face mare lucru...cat despre toate firmele,magazinele comerciale,institutiile de invatzamant domnul sau doamna "mita creaza nesimtire" are mare dreptate
4.   Explicatie trimis de
( 9 ian 2008, 20:40:36
Probabil ca primaria nu are interesul sa curete gheata de pe carosabil deoarece aceasta (gheata) acopera gaurile din strazi.
5.   O alta explicat,ie trimis de
(10 ian 2008, 01:49:05
Pai la un salar de 280 lei+ inca10-20 bonuri de masa an valoare totala de 45 de lei cu un program de 8 ore fara echipament adecvat !Ci ne sa lucreze??? Bas,ca insuficient personal!!!! Au angajat tot,i boschetarii s,i tot,i bet,ivii s,i bos,orogii,dupa care au pus cate 2-3 pe sctor si binenteles un freaca menta din ala comunist care se numeste s,ef de echipa care poate sa fiie o mie de hartii pe langa el ca nu se apleaca sa ridice una!!!!Nu ridica nimic de josca are un mic salar de doar 800lei + bonuri de masa si cota de benzina ca doar vine cu mas,ina nu pe jos ca fraerii!!!!Doar daca apare nea petrica sefu al mare care cand apare toti ceilalt,i se arunca la cules gunoi ca migurile!!! Curat,enia in tot deauna ancepe din fata casei unde locueste prea sfanta s,i cuvioasa prea indoctrinata Agela Zarujanu si dupe aia restu, daca mai apuca vreo unu!!Pentru mai multe detalii rog cei de la monitorul sa mearga pe traseu si sa culeaga in format,ii de la palmari nu de la primar....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocăniţă muntenească 1kg pulpă de viţel100ml ulei3 cepe potrivite2 morcovi mari500g cartofi2 ardei graşi roşii400g roşii în bulion1 lingură pastă de tomate2 foi de dafinun vârf de cuţit nucşoară1 linguriţă rasă cimbru 1 leg. pătrunjel± sare, piper ... Citeşte