Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2008 - Anul XIII, nr. 6 (3687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

CJ Suceava apelează la instanţă pentru a păstra Casa de Oaspeţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava intenţionează să apeleze la instanţă pentru a rămâne proprietarul Casei de Oaspeţi, clădire pe care Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) intenţionează să o scoată la vânzare. Şeful administraţiei judeţene sucevene, Gavril Mîrza, a declarat că această clădire, precum şi terenul aferent acesteia s-ar afla în patrimoniul judeţului, în baza unei Hotărâri a Guvernului.

Mîrza a precizat că CJ Suceava va înainta o notificare către Secretariatul General al Guvernului prin care se anunţă intenţia administraţiei judeţene de a acţiona în instanţă RA-APPS pentru a redobândi Casa de Oaspeţi, fosta reşedinţă a preşedintelui comunist Nicolae Ceauşescu.

„Casa de Oaspeţi este, potrivit unei Hotărâri a Guvernului care reglementează patrimoniul, în evidenţa Consiliului Judeţean Suceava. Clădirea a fost dată în administrarea Regiei de Protocol, acest lucru întâmplându-se în anul 1994. Şi dacă suntem proprietari, trebuie să ne apărăm patrimoniul”, a declarat Gavril Mîrza.

„Problema trebuie clarificată la Bucureşti”

La rândul său, directorul RA-APPS Suceava, Gheorghe Antonovici, a declarat că teoretic problema ridicată de Consiliul Judeţean este adevărată, însă clarificarea ei trebuie făcută la nivel central, de conducerea Regiei de Protocol.

„Noi ştim că această clădire a fost administrată de Consiliul Judeţean, şi trebuie să vedem exact care este statutul ei în momentul de faţă. Dar noi aici, la Suceava, nu avem ce să facem. Problema e de competenţa celor de la Bucureşti”, a spus Antonovici. El a spus că momentan Casa de Oaspeţi nu a fost scoasă la licitaţie, nefiind stabilit preţul de vânzare.

Pe de altă parte, trebuie spus că RA-APPS a scos la vânzare terenurile aflate în apropierea Casei de Oaspeţi şi pe care le are în proprietate, situate pe fostele locaţii ale fermelor 1 şi 2 „Brădet”.

Onofrei spune că trebuie verificat statutul juridic al clădirii

Prefectul judeţului Suceava, Orest Onofrei, a declarat că iniţiativa Consiliului Judeţean trebuie luată în considerare, adăugând totuşi că nu înţelege de ce această problemă a fost semnalată atât de târziu.

Asta în condiţiile în care, spune Onofrei, anunţul privind vânzarea Casei de Oaspeţi a fost făcut încă din vara anului trecut.

„Mai mult, secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, a fost anul trecut în judeţul Suceava, iar cei de la Consiliul Judeţean nu au ridicat această problemă. Oricum, dacă lucrurile stau aşa cum spun cei de la CJ, e clar că RA-APPS nu poate să vândă. Părerea mea este că această situaţie nu trebuie luată neapărat ca un conflict, pentru că trebuie să aflăm mai întâi situaţia juridică şi apoi părerea celor două instituţii. Dacă situaţia juridică stă într-o formă sau alta şi părerile nu coincid, atunci sigur va fi un conflict care trebuie rezolvat amiabil sau în justiţie”, a afirmat Onofrei.

El a arătat că municipiul şi judeţul Suceava ar avea nevoie de Casa de Oaspeţi, în condiţiile în care în momentul de faţă nu există o locaţie care să asigure condiţiile de protocol pentru demnitarii români şi străini.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava apelează la instanţă pentru a păstra Casa de Oaspeţi.
 Vizualizări articol: 1459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CJ Suceava apelează la instanţă pentru a păstra Casa de Oaspeţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inca un ciolan de rossssssss. trimis de
( 9 ian 2008, 12:55:27
ce nesimtire a-ti cam terminat spatiile si terenurile de vandut si acuma va-ti orientat la alta mamaliga sa vindeti casa de oaspeti ...voi cei din conducere chiar asa nesimtiti santeti vindeti tot.ce a mai ramas. aceasta casa a vost consruita pe bani nosti cei din zona .si nimenea nu are voie sa o instaineze trebuie sa ramina de veci acolo si terenul si cladirea ...acest bun este a tuturor si nu se poate vinde .daca oameni o sa taca cum am facuto de nenumarate ori prosti am fost si prosti murim asa ne trebuie pt. ca nu este unitate nu este unire.trebuie pus odata pentru toteauna STOP hotie speculei furtului si crimei organizate,ce are bucurestiul cu suceava ...au muncit ei la acest bun ..nu se vinde nu se instaineaza .E AL NOSTRU A TUTUROR ....p.s. mai meditati dragi TOVARASI de PARTID .
2.   Pentru urmasi trimis de
( 9 ian 2008, 17:31:35
Mirza ar dori-o pentru FI_SU daca s-ar putea,nu-i ajung centrul de proiectari,etc...asa sa ramina in familie

3.   Asa ne trebuie trimis de
( 9 ian 2008, 19:14:06
asa ne trebuie daca in functiile importante se numesc fosti securisti care iau si pensii babane de zeci de milioane .Sa fie scoase posturile astea la concurs cu limita de varsta sa vina noile generatii sa ne conduca, poate ei vor fi mai corecti si vor scoate tara asta din....
4.   Mai terminati cu imobileie de psd isti trimis de
( 9 ian 2008, 21:36:44
nu mai au unde se destrabala psd istii...vindeti golgota aia...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocăniţă muntenească 1kg pulpă de viţel100ml ulei3 cepe potrivite2 morcovi mari500g cartofi2 ardei graşi roşii400g roşii în bulion1 lingură pastă de tomate2 foi de dafinun vârf de cuţit nucşoară1 linguriţă rasă cimbru 1 leg. pătrunjel± sare, piper ... Citeşte