Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 ian 2008 - Anul XIII, nr. 4 (3685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aberant

Urgenţele stomatologice, doar la Spitalul Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii au la dispoziţie un singur cabinet stomatologic de urgenţă, în cazul în care au ghinionul să-i apuce durerile de dinţi noaptea, în week-end sau în zilele de sărbătoare.

Este vorba despre cabinetul care funcţionează pe lângă Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, cabinet la care sunt angajaţi însă doar trei medici. Programul stabilit de aceştia împreună cu conducerea spitalului nu este non stop, deoarece cu numai trei specialişti acest lucru nu este posibil.

Medicul stomatolog Mălina Bejan ne-a declarat, ieri, că circa 70 la sută din timp este acoperit, mai ales în week-end şi în perioada sărbătorilor, dar există şi zile în care, după amiaza sau noaptea, pacienţii găsesc uşa cabinetului încuiată.

Acest lucru este cu atât mai grav cu cât Spitalul de Urgenţă este singurul din judeţ care are un cabinet stomatologic.

Secţia BMF are un singur medic

Doar în perioada 20 decembrie 2006 - 1 ianuarie 2007 s-au adresat acestui serviciu nu mai puţin de 174 de suceveni, iar alţi 46 au avut astfel de urgenţe de la 1 ianuarie până ieri.

Dr. Bejan ne-a declarat că, în Ajunul Crăciunului, o femeie de 46 de ani din comuna Izvoarele Sucevei a fost nevoită să vină la Suceava pentru a-şi calma o durere acută de dinţi.

Cabinetul din Spitalul Sfântul Ioan cel Nou asigură doar urgenţele de genul inciziilor în abces sau calmarea durerilor în pulpite, paradontite, oprirea hemoragiilor după extracţii, nicidecum extracţii sau tratamente stomatologice.

De asemenea, medicii de aici acordă asistenţă şi în cazul urgenţelor buco-maxilo-faciale, deoarece la secţia BMF din spital este un singur medic, care nu face gărzi şi nu vine la spital sâmbăta şi duminica, adică exact în zilele în care statisticile arată cele mai multe traumatisme rezultate din agresiuni, accidente rutiere şi casnice. Motivul pentru care medicii refuză posturile la cabinetele de urgenţă este acela că Ministerul Sănătăţii Publice nu asigură plata gărzilor decât pentru week-end şi nu plăteşte orele suplimentare.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urgenţele stomatologice, doar la Spitalul Judeţean.
 Vizualizări articol: 3306 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Urgenţele stomatologice, doar la Spitalul Judeţean3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pentru fraieri trimis de
( 7 ian 2008, 14:25:07
la ditai spitalul doar trei medici si nici pa ASTIA NU-=I GASESTI.Daca ar lucra doar o norma de 8 are si tot s-ar acoperi.Ce ar fi ca si politia,pompierii sa lucreze dupa programul lor? Iti fura astia tot sau iti arde casa cu totul pana iti va veni cineva.E!!! exact asa e si cu durerea de dinti
2.   CABINETELE PARTICULARE STOMATOLOGICE LE VERIFICA C trimis de
( 7 ian 2008, 15:01:04
Verifica cineva cabinetele stomatologice daca se dau bonuri pe banii incasati,seamana a bazarism ce se intampla,fac bani frumosi si nu declara 1 leu la stat si au niste preturi astronomice de salariatii de rand nu-si mai permit dinti trebuie sa fii capsunar sa-ti pui dantura.Prea mare jacmaneala !!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Omletă rustică 4 porţii - 25 minute 300g cartofi cu coaja roşie8 ouă100ml ulei de măsline4 linguri făinăsare, piper Curăţaţi cartofii de coajă, spălaţi-i, ştergeţi-i şi tăiaţi-i în rondele cu grosimea de 3 - 4mm. Treceţi-i de câteva ori... Citeşte