Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 ian 2008 - Anul XIII, nr. 4 (3685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trei zile

În februarie sărbătorim 620 de ani de atestare documentară a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La începutul lunii viitoare, timp de trei zile, municipiul reşedinţă de judeţ va fi în sărbătoare, cu ocazia împlinirii a 620 de ani de atestare documentară a Cetăţii de Scaun şi a Sucevei.

“Timp de trei zile vom sărbători atestarea documentară a Cetăţii de Scaun a Moldovei şi a oraşului Suceava. Consiliul Local a aprobat deja organizarea unor manifestări publice dedicate acestui eveniment, în perioada 8 – 10 februarie 2008, timp în care vrem să organizăm cât mai multe evenimente istorice şi culturale, în parteneriat cu Complexul Muzeal Bucovina”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Medalie aniversară

Până acum s-a stabilit ca pentru celebrarea acestui eveniment să fie imprimat o medalie aniversară, pe una din feţe urmând să fie înscris „Suceava - 620 de ani”, iar pe cealaltă faţă va fi Cetatea de Scaun, cel mai reprezentativ monument al Sucevei.

Concerte la Cetatea de Scaun

Cei 620 de ani de atestare documentară a Cetăţii de Scaun şi a Sucevei vor fi sărbătoriţi şi printr-un program artistic, cu spectacole şi muzică.

“Până acum am avut discuţii şi avem încheiate un fel de pre-contracte cu “Lăutarii” de la Chişinău, dar şi cu solişti de pe plan local, Sofia Vicoveanca, Margareta Clipa, Niculina Stoican şi alţii. În data de 9 februarie, adică sâmbătă, va avea loc un concert în aer liber, unde vom aduce şi formaţii şi interpreţi de muzică uşoară, cu trupe în vogă, atât din România cât şi de peste hotare, daca va fi posibil, la preţuri acceptabile”, a declarat primarul municipiului reşedinţă de judeţ.

“Chiar de vremea va fi destul de rece în acea perioadă, vrem să dăm amploare acestui eveniment, care este important pentru strategia de turism a municipiului Suceava”, a adăugat Ion Lungu, care a precizat că programul celor trei zile de sărbătorire a atestării documentare a Sucevei va fi completat cu o mulţime de manifestări cu caracter istoric şi cultural, de la seminarii, până la evenimente cu caracter medieval, organizate în Cetatea de Scaun de către Complexul Muzeal Bucovina.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În februarie sărbătorim 620 de ani de atestare documentară a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
În februarie sărbătorim 620 de ani de atestare documentară a Sucevei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai scuteste-ne cu SOFIA,AJUNGE!!! trimis de
( 7 ian 2008, 14:42:46
Chiar nu va dati seama ca ajungeti ridicoli.
2.   MEDALIE ANIVERSARA trimis de
( 7 ian 2008, 19:53:24
Un locuitor al Sucevei,fara functii si galoane poate ajunge in posesia unei asemenea medalii ?
3.   Strategia lu tat'su trimis de
( 8 ian 2008, 07:00:56
nu stiu ce strategii de turism viseaza dl. lungu, dar omul traieste in plin suprarealism: cetatea e inca o ruina, nu avem un teatru sau un cinema, nu exista nici macar un chiosc de informare turistica in orasul asta nenorocit! dar e bine, dl lungu a incheiat contracte cu lautari (ceea ce e bine, dar ce-ar spune de proiectii de filme documentare, de ceva piese de teatru cu continut istoric, de expozitii de vestigii culese pe meleagurile astea, ca sa nu mai vorbim ca s-ar putea investi ceva in consolidarea subteranelor sucevei, si transformarea lor in atractie turistica - ca in paris). cit timp stai cu un mic in gura si o bere in mina, merge sa asculti un tambal si un acordeon, da te si saturi!

poate ca "intelighentia" suceveana ar trebui sa spuna si ea ceva in afacerea asta!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Omletă rustică 4 porţii - 25 minute 300g cartofi cu coaja roşie8 ouă100ml ulei de măsline4 linguri făinăsare, piper Curăţaţi cartofii de coajă, spălaţi-i, ştergeţi-i şi tăiaţi-i în rondele cu grosimea de 3 - 4mm. Treceţi-i de câteva ori... Citeşte