Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 ian 2008 - Anul XIII, nr. 4 (3685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tranzacţii

5,7 milioane de euro din vânzarea terenurilor de la Casa de Oaspeţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat va încasa peste 20 milioane de lei (200 de miliarde de lei), respectiv 5,7 milioane de euro, din vânzarea a jumătate din terenurile aflate în apropierea Casei de Oaspeţi din Suceava.

Potrivit unui bilanţ provizoriu, în urma licitaţiilor organizate până în momentul de faţă au fost vândute 64 din totalul de 124 de parcele de teren oferite spre tranzacţionare.

Pentru celelalte parcele, licitaţiile urmează să fie organizate în cursul lunii ianuarie a.c..

Trebuie spus că în urma a două sesiuni de licitaţii, RA-APPS Suceava a reuşit să vândă toate cele 37 de parcele de teren aflate în Ferma 1 Brădet. În ceea ce priveşte terenurile din Ferma 2 Brădet, aflate în imediata apropiere a Casei de Oaspeţi, până în prezent s-au vândut 27 din cele 87 de parcele de teren.

Defel Com, 20 de parcele

Potrivit bilanţului provizoriu, cele mai multe achiziţii de teren au fost făcute de SC Defel Com SRL Suceava, care a câştigat licitaţiile pentru 20 de parcele.

Suma pe care firma suceveană trebuie să o achite pentru a deveni proprietarul acestor parcele este de nu mai puţin de 5,2 milioane de lei, la care se adaugă şi Taxa pe Valoarea Adăugată.

Defel Com se numără printre participanţii la licitaţii care au de plătit printre cele mai mari preţuri în cazul unor parcele. Astfel, firma suceveană a achiziţionat o parcelă de 1750 metri pătraţi pentru un preţ aproape dublu faţă de cel iniţial. Pentru 18 ari, SC DEFEL COM are de plătit 522.000 de lei, fără TVA, în condiţiile în care preţul de pornire al licitaţiei a fost de 268.000 de lei, fără TVA.

Tot Defel Com este proprietarul unei parcele de teren de 2.221 metri pătraţi, pe care sunt mai multe construcţii care au deservit fosta fermă „Brădet 1”, respectiv un şopron pentru ambalaje şi beciuri pentru fructe, băuturi, cartofi. Pentru toate acestea, firma în cauză va plăti 664.000 de lei, fără TVA.

Un alt preţ record pe care Defel Com trebuie să-l plătească este de 618.000 de lei fără TVA, pentru o parcelă de 14,65 ari, în condiţiile în care suma de pornire a fost de 182.000 de lei.

Grup KMS, 12 parcele

Pe locul doi în ceea ce priveşte numărul de parcele achiziţionate este firma suceveană Grup KMS, care a reuşit să-şi adjudece licitaţiile pentru 12 parcele aflate în Ferma 1 Brădet.

Pentru acestea, firma în cauză trebuie să plătească nu mai puţin de 2,133 milioane de lei, la care se adaugă TVA.

De asemenea, printre cei care au reuşit să achiziţioneze mai mult de o parcelă de teren se numără SC Autoport SRL – 5, Adrian Rusu – 4, SC RIFBURG SRL - 2, SC Vivat Construct – 2, SC Acular - 2, SC Gama SRL – 2.

14.546 euro, un ar de teren

Cea mai spectaculoasă creştere de preţ în urma licitaţiilor organizate s-a înregistrat în cazul unei parcele de doar 14,65 ari, pentru care viitorul proprietar, SC Florianca SRL, are de plătit nu mai puţin de 765.000 de lei, fără TVA. Asta în condiţiile în care preţul de pornire al licitaţiei pentru respectiva suprafaţă de teren a fost de doar 180.000 de lei. Practic, firma în cauză trebuie să plătească pentru un ar de teren imensa sumă de 14.546 euro.

Preţuri de vânzare record au mai fost înregistrate şi în cazul parcelelor achiziţionate de firma RIFBURG SRL, care pentru o suprafaţă de 1.783 de metri pătraţi are de plătit 877.200 de lei fără TVA, respectiv un preţ pentru un ar de aproximativ 13.700 de euro.

Tot firma RIFBURG a supralicitat, până la 670.800 de lei, fără TVA, şi pentru o altă suprafaţă de 1.783 de metri pătraţi, în condiţiile în care preţul de pornire a fost 258.000 de lei.

De asemenea, o sumă mare are de plătit AUPCS Moldova, care a achiziţionat 2.032 metri pătraţi, pentru 728.000 de lei, fără TVA. Trebuie spus că pe această parcelă se află o clădire de birouri cu suprafaţă de 359 m.p., un depozit, o magazie pentru lemne de 75 m.p., şi o porţiune dintr-o clădire cu regim de înălţime P+E+M, cu o suprafaţă construită de 202 m.p.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 5,7 milioane de euro din vânzarea terenurilor de la Casa de Oaspeţi.
 Vizualizări articol: 1355 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
5,7 milioane de euro din vânzarea terenurilor de la Casa de Oaspeţi3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   KMS trimis de
( 7 ian 2008, 19:02:28
bani grei au niste oamenide la stat???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Omletă rustică 4 porţii - 25 minute 300g cartofi cu coaja roşie8 ouă100ml ulei de măsline4 linguri făinăsare, piper Curăţaţi cartofii de coajă, spălaţi-i, ştergeţi-i şi tăiaţi-i în rondele cu grosimea de 3 - 4mm. Treceţi-i de câteva ori... Citeşte