Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 ian 2008 - Anul XIII, nr. 4 (3685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Ministerul Justiţei se ocupă cu hazul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un simţ al comicului ieşit din comun dovedeşte neaşteptat Ministerul Justiţiei, care a iniţiat o nouă campanie mediatică, sub lozinca „Fără şpagă”. După cum lesnicios se deduce din titlul sforăitor, cetăţenii români sunt îndemnaţi să renunţe la ciubucurile care trag nădragii ţării noastre în jos, făcând-o de râs, la bucile dezgolite. „Fără maşini luate din banii tai”, „Fără vile clădite din banii tăi”, „Fără vacanţe în Caraibe din banii tăi” etc: astfel sună lozincile insurgente, îndemnând omul de rând la cea mai dinamitardă şi mai utopică grevă din istoria României: greva mitei noastre de zi cu zi.

Păi, dacă într-o zi cursul natural al şpăgilor în România s-ar înnoda brusc, eu cred că ţara ar face mai întâi ocluzie intestinală, apoi ar paraliza de-a dreptul. Bolnavii ar zace în spitale cu maţele scoase pe tarabă, medicii intrând în „sevrajul mitei”; judecătorii ar închide procesele în sală cu tot cu inculpaţi şi ar pleca în vacanţă; conducătorii de doctorate i-ar scoate în şuturi pe doctoranzi din sala de consultaţie; funcţionarii din primării şi-ar lua bilet pentru cules căpşunele spanioleşti... Ce mai, ar fi sfârşitul lumii...

De-a dreptul absurdă este campania asta, care se desfăşoară atât pentru ca presa să mai încaseze nişte lovele din publicitate, dar şi pentru delectarea cetăţenilor români iubitori ai dramaturgiei lui Ionesco şi Beckett.

O mică ilustrare a nostimadei este că, nu demult, un judecător destul de temut îşi storcea creierii, pentru a găsi metoda de a-i da plicul cu bancnote europene unui neurochirurg, fără ca omul în halat alb să creadă că-i vreo păcătoasă de înscenare. Mama judecătorului temut era beteagă rău de tot, iar feciorul iubitor aflase de la ce sumă în sus aţa chirurgicală ţine şi operaţia nu se desface.

Nu ştiu până la urmă cum a dres situaţia judele, dar ştiu că spurca această campanie în nişte termeni care nu pot fi redaţi hârtiei.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Justiţei se ocupă cu hazul.
 Vizualizări articol: 1423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ministerul Justiţei se ocupă cu hazul5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Omletă rustică 4 porţii - 25 minute 300g cartofi cu coaja roşie8 ouă100ml ulei de măsline4 linguri făinăsare, piper Curăţaţi cartofii de coajă, spălaţi-i, ştergeţi-i şi tăiaţi-i în rondele cu grosimea de 3 - 4mm. Treceţi-i de câteva ori... Citeşte