Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 ian 2008 - Anul XIII, nr. 4 (3685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

2007, an negru pe şoselele din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inconştienţa şoferilor şi a pietonilor a făcut ravagii în 2007. Conform statisticilor Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, numărul accidentelor rutiere grave a crescut cu 25% faţă de anul precedent. Implicit, a sporit îngrijorător numărul oamenilor morţi ori schilodiţi în urma accidentelor rutiere. 

Cifrele seci spun totul. În 2007, pe şoselele din judeţul Suceava s-au produs 306 de accidente rutiere grave, faţă de doar 230 în anul precedent. 106 oameni şi-au pierdut viaţa în urma acestor accidente, numărul victimelor sporind cu 14 faţă de 2006.

Cea mai mare creştere se înregistrează în ceea ce priveşte numărul răniţilor grav. Nu mai puţin de 250 de oameni s-au ales cu leziuni grave de pe urma accidentelor de anul trecut, în comparaţie cu doar 173 de astfel de victime, în 2006.

Această creştere vine după mai mulţi ani la rând în care numărul accidentelor s-a menţinut constant, scăzând chiar uşor. 

Viteza şi indisciplina pietonilor

Din analiza oamenilor legii de la circulaţie, reiese că jumătate din numărul total de accidente grave produse anul trecut au avut drept cauză fie viteza, fie indisciplina pietonilor.

Mai bine de 27% din numărul total de accidente, soldate cu 33 de morţi, au avut drept cauză viteza, în timp ce 22,5% dintre accidente, soldate cu 24 de morţi, au plecat de la indisciplina pietonilor, care, trecând strada prin loc nepermis şi fără a se asigura, au fost victime sigure în faţa maşinilor.

În afara celor 306 accidente grave, anul trecut s-au mai înregistrat 450 de accidente uşoare, cu 547 de răniţi uşor, şi 3901 tamponări, soldate doar cu pagube materiale.

Un alt factor care a determinat creşterea numărului de accidente ar fi şi sporirea permanentă a numărului de maşini, fără ca drumurile să fie serios modernizate, pentru a face faţă traficului.

Carnagii pe şosea, în vară şi de sărbători

Cele mai negre perioade din acest an au fost în luna iunie, şi în perioada sărbătorilor de iarnă, când, în interval de câteva zile, s-au petrecut câte două accidente de o gravitate extremă.

Pe 8 iunie, o adevărată tragedie s-a petrecut în municipiul Rădăuţi. Impactul frontal dintre două maşini într-o intersecţie a dus la decesul a doi copii, un băiat de 14 ani şi o fată de 16 ani, şi la rănirea gravă a altor doi.

La doar 5 zile distanţă, pe 13 iunie, a urmat cea mai cumplită tragedie din acest an. Un microbuz şcolar, care transporta 16 elevi, a fost izbit din lateral de un tir scăpat de sub control, impactul producându-se pe drumul naţional de pe raza comunei Ciocăneşti. Bilanţul accidentului este cutremurător: 3 morţi (şoferul microbuzului şi două copile, de 9, respectiv 18 ani) şi 7 răniţi grav.

A urmat, în prejma Crăciunului, tragedia de la Vereşti. O maşină în care se aflau cinci persoane, rămasă blocată din cauze nestabilite încă pe calea ferată, a fost izbită în plin de locomotiva unui tren marfar. Patru dintre pasageri au murit. În ultima zi a lui 2007, un cumplit accident s-a petrecut la Dorna Candreni. Trei tineri au murit pe loc după ce maşina în care se aflau a intrat frontal într-un copac.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 2007, an negru pe şoselele din judeţ.
 Vizualizări articol: 1663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
2007, an negru pe şoselele din judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Omletă rustică 4 porţii - 25 minute 300g cartofi cu coaja roşie8 ouă100ml ulei de măsline4 linguri făinăsare, piper Curăţaţi cartofii de coajă, spălaţi-i, ştergeţi-i şi tăiaţi-i în rondele cu grosimea de 3 - 4mm. Treceţi-i de câteva ori... Citeşte