Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 dec 2007 - Anul XII, nr. 304 (3672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Onofrei vrea atribuţii clare pentru prefecţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Orest Onofrei, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că prefecţii din întreaga ţară au solicitat Ministerului Internelor şi Reformei Administrative să li se stabilească atribuţii clare în ceea ce priveşte problema accesării de fonduri europene în judeţele pe care le reprezintă.

Onofrei a precizat că în momentul de faţă rolul prefecţilor în această problemă nu este stabilit foarte clar, deşi aceştia sunt reprezentanţii Guvernului în teritoriu, iar Prefecturile sunt implicate în realizarea programului de guvernare la nivel local.

„În momentul de faţă nu este stabilit rolul prefecţilor în accesarea fondurilor. Şi dacă ar fi să luăm în calcul situaţia din Polonia, în această ţară prefecţii avizează toate proiectele de finanţare. Iar la noi, chiar şi în cazul fondurilor derulate prin regiunile de dezvoltare, prefecţii au doar un rol consultativ”, a spus prefectul judeţului Suceava.

El a adăugat că stabilirea unor atribuţii pentru prefecţi în privinţa atragerii sumelor externe este necesară, în condiţiile în care ca reprezentanţi ai Guvernului, Prefecturile trebuie să răspundă şi de realizarea programului de guvernare, ceea ce presupune inclusiv modernizarea judeţelor prin accesarea de fonduri europene.

Orest Onofrei a afirmat că prefecţii nu au solicitat atribuţii suplimentare, ci precizarea exactă a rolului acestora în rezolvarea diverselor probleme.

„Pentru conturarea funcţiei de prefect trebuie atribuţii şi cerinţe clare. Pentru că nu poţi să fii răspunzător când ceva nu e în regulă atunci când nu sunt atribuţii clare”, a arătat prefectul judeţului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei vrea atribuţii clare pentru prefecţi.
 Vizualizări articol: 1130 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Onofrei vrea atribuţii clare pentru prefecţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dar pina acum ce a-i facut,daca nu a-i atr.clare// trimis de
(18 dec 2007, 14:23:41
D-ule Onofrei, ca atributi clare a-i avut si pina acum, dar putina treaba ati facut///
2.   JAPCARII trimis de
(18 dec 2007, 15:16:17
SPAGA CARE O PRIMESTI NU SANT ATRIBUTI CLARE ? TU CREZI CA CHIAR SANTEM BOI SI NU VEDEM CA TE-AI IMPLICAT IN TOATE AFACERILE MURDARE SI CU TOTI FOSTI SECURISTISI TURNATORI LUATI SPUZA DE PE TURTA. AI AVUT IDEALURI CARE LE-AI TERFELIT PACAT CA ACUM TE POTI NUMI OM NUMAI CA TE-AI NASCUT DE PARTE BARBATEASCA AI SCHIMBAT CARACTERU PE SUCCESE SI SENS DAR DESTINUL ARAMAS VORBA GOALA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă Caramel 4 porţii - 50 minute 1 l lapte 200g zahăr 4 ouă 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă nucşoară rasă Se pune laptele la fiert împreună cu vanilia, scorţişoara, nucşoara şi zahărul. Se amestecă în vas... Citeşte