Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 dec 2007 - Anul XII, nr. 304 (3672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spărgători perseverenţi

Încă o tentativă de furt la una dintre agenţiile BRD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După tentativele de furt de la agenţiile din comunele Dumbrăveni şi Mălini ale Băncii Române de Dezvoltare, o nouă faptă similară s-a înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute.

Toată povestea s-a petrecut sâmbătă seară (15 decembrie a.c.), atunci când persoane necunoscute au încercat să spargă sediul agenţiei BRD din comuna Vama. Spre deosebire de celelalte două fapte, atunci când spărgătorii au reuşit să intre în sediul agenţiilor, după ce, iniţial, au umblat la panoul electric pentru a întrerupe curentul şi, implicit, a opri alarma, la Vama, planul le-a fost dat peste cap.

Cu numai câteva zile înainte, poliţiştii câmpulungeni le-au cerut celor de la agenţia BRD din Vama să-şi pună dublă alimentare la sistemul de alarmă, astfel încât acesta să funcţioneze chiar şi în condiţiile întreruperii curentului de la panoul electric.

Avertismentul oamenilor legii a fost luat în serios de reprezentanţii BRD, mai ales că poliţiştii au spus că în caz contrar le vor aplica amenzi drastice la Legea 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Urmărire prin curţile sătenilor

Bănuind că gruparea de spărgători care a încercat uşa agenţiilor BRD Dumbrăveni şi Mălini va face o „vizită” şi la Vama, şefii Poliţiei Câmpulung Moldovevenesc le-au cerut poliţiştilor din localitate să patruleze în fiecare noapte prin acea zonă. Bănuielile oamenilor legii s-au confirmat în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când alarma de la agenţia BRD din localitate s-a declanşat, deşi spărgătorii au umblat la panoul electric.

Luaţi prin surprindere, hoţii au luat-o la fugă, abandonând o rangă şi un tub de spumă poliuretanică.

Un echipaj al poliţiştilor din comună se afla chiar în apropiere şi a trecut la urmărirea fugarilor.

Din nefericire, însă, aceştia au reuşit să se facă nevăzuţi, în zona gării din localitate, după ce, în prealabil, au sărit câteva garduri şi au fugit prin grădinile sătenilor din Vama.

Dacă în celelalte două cazuri, criminaliştii nu au reuşit să găsească nici o urmă, hoţii lucrând, se pare, cu mânuşi. anchetatorii speră să găsească amprente pe ranga şi tubul cu spumă poliuretanică, abandonate de spărgători în momentul în care alarma i-a dat de gol.

Trei agenţii, în două săptămâni

Prima agenţie BRD vizată de hoţi a fost cea de la Dumbrăveni. Pe data de 6 decembrie a.c., în jurul orei 5:30, doi agenţi ai unei firme de pază şi protecţie au găsit uşa agenţiei spartă.

Curentul era întrerupt, iar sistemul de alarmă nefuncţionabil. La faţa locului, a fost trimisă o echipă operativă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Anchetatorii au stabilit în cele din urmă că hoţii nu au reuşit să ajungă la bancomat, deşi, mai mult ca sigur, acesta era scopul spargerii. Totuşi, spărgătorii nu au plecat de la faţa locului cu mâna goală, luând cu ei o casetă metalică, găsită în interiorul agenţiei. Din nefericire pentru ei, respectiva casetă metalică era goală. Scenariu aproape identic în noaptea de 9 spre 10 decembrie a.c., atunci când aceeaşi grupare de hoţi şi-a încercat norocul la agenţia BRD Mălini.

Şi de această dată, deşi au scotocit mai toate birourile din agenţie, hoţii au plecat cu buza umflată.
„Ori îşi bat joc de noi, ori abia învaţă să fure”, ofta unul dintre anchetatori acum câteva zile.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă o tentativă de furt la una dintre agenţiile BRD.
 Vizualizări articol: 1954 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încă o tentativă de furt la una dintre agenţiile BRD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
(18 dec 2007, 11:59:32
se pare ca politia e incompetenta...s'a intamplat o data...de doua ori...oare cand o sa se invete minte sa ia masuri?ce fel de politie e asta care pierde hotul asa usor?sau au vazut gardul si le'a fost frica sa il sara ca atunci cand se duc la spovedit sa nu primeasca canoane ca 'au sarit gardul'?hahaha am impresia ca sunteti platiti degeaba...

1.1  RE: :)) trimis de
(18 dec 2007, 17:30:09
1. Larisa, tu te pricepi -cat de cat- la prins hoti. sau vorbesti asa...din filmele cu Colombo ori din cartile cu Agatha Christie?

2. Ai fost vreodata pe la Vama? Stii unde e gara? Cunosti zona, cat de cat?

Dincolo de toate, oare de ce politistii nu au folosit armele? Un glonte-doua in picioare nu le-ar fi stricat, nu? Dar cu siguranta or sa fie prinsi.

Am o intrebare: Cu ce mijloc de transport au ajuns hotii la Vama? Dupa ce politistii au abandonat urmarirea s-a facut un inventar al masinilor din zona? Una din ele nu prea mai avea stapan, ca era pus pe alegat banditul!
2.   TRIM. PENTRU LARISA trimis de
(18 dec 2007, 13:17:05
DE CE TE BAGI UNDE NU- AI HABAR ,CU PRIVIRE LA LEGE//// DAR TE BAGI IN SEAMA CA SA NU DORMI. INTREBA ,,,,,BANCA'' CE TREBUIE SA FACA, SI NU A FACUT/////
3.   UN SFAT trimis de
(18 dec 2007, 14:25:57
DRAGA LARISA, SE VEDE CA ESTI O IDIOATA CARE NU A LUCRAT NICIODATA DAR ITI BAGI NASUL SI DAI SFATURI LA ALTII. DU-TE LA JURNALISTICA! VEI FI O ZIARISTA PERFECTA.
4.   Pt larisa trimis de
(18 dec 2007, 16:30:18
chiar k iti bagi nasul.nu vezi k nu ai nici o treaba.probabil ai 16 ani.

5.   Propunere trimis de
(18 dec 2007, 17:34:20
Oameni buni, in nici o tara din lume politia nu este lasata singura. Oamenii o ajuta. Ma uit pe Discovery si vad ca dau telefoane, semnaleaza suspecti, se implica...

Noi nu putem face asta?

De ce trebuie sa stam pe margine si sa dam cu piatra?

Hai sa-i ajutam daca putem, cu orice informatie care le-ar putea fi de ajutor!
6.   Stimate INUK trimis de
(18 dec 2007, 19:08:45
stimate INUK , sa ajuti politia inseamna sa dai o declaratie scrisa apoi te vei putea trerzi ca martor la un proces si daca nu mergi vei avea probleme , si daca mergi tot vei aveaq probleme , mai ales sa ai si copii mici , asa cum am eu de exemplu , asa ca tot mai bine e sa lasi hotul sa-si faca treaba si politia la fel si noi vom dormi linistiti si-l vom astepta si pe MOS CRACIUN, ...zic eu.
7.   Tara tiganilor trimis de
(18 dec 2007, 19:17:23
no comment
8.   Pentru 8 trimis de
(18 dec 2007, 19:47:58
sa-ti vezi de treaba nu inseamna sa fii las, las e acel politist care nu a sarit gardul sa prinda hotul , caci pentru asta il platim , idiotule.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă Caramel 4 porţii - 50 minute 1 l lapte 200g zahăr 4 ouă 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă nucşoară rasă Se pune laptele la fiert împreună cu vanilia, scorţişoara, nucşoara şi zahărul. Se amestecă în vas... Citeşte