Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 dec 2007 - Anul XII, nr. 304 (3672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Spectacol

Moş Crăciun la „Petru Rareş”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Naţional „Petru Rareş” a organizat duminică seară, la sala Dom Polski, spectacolul „Moş Crăciun la Petru Rareş”, o călătorie în diferite colţuri ale lumii, în căutarea lui Moş Crăciun.

Invitaţii speciali ai spectacolului au fost câţiva copii cu dizabilităţi de le Centrul Terapeutic „Blijdorp – O nouă viaţă” Suceava, care au primit din partea lui Moş Crăciun (cel darnic, care a trecut testul întrebărilor puse la cale de elevii de la „Petru”) sacoşe cu cadouri.

O îmbinare reuşită între generozitate şi bucuria sărbătorilor de iarnă. Un spectacol – poveste în care liceenii au interpretat colinde, cântece de iarnă, teatru, dansuri şi, nu în ultimul rând, muzică rock.

Cristina Antoneac, din clasa a X-a G, şi Paul Bores din clasa a X-a E, au fost gazdele acestui spectacol, prezentând publicului, pe lângă momentele artistice din spectacol, şi mici legende legate de Sărbătoarea Crăciunului.

Moşi şi Crăciuniţe

Într-un decor de poveste de iarnă (brad împodobit, steluţe argintii, şemineu, ferestre cu perdele roşii, dar şi sania lui Moş Crăciun), spectacolul a fost deschis de către elevi din clasele a VI-a şi a VII a, care, acompaniaţi de chitară şi percuţie, au interpretat câteva colinde româneşti.

Nu putea lipsi un moment de teatru – concurs de preselecţie pentru alegerea lui Moş Crăciun.

Nici „crăciuniţele” nu s-au lăsat aşteptate, astfel că au prezentat publicului, care a venit în  număr mare la sala Dom Polski, un dans modern pe teme muzicale specifice Crăciunului.

După dans a urmat un moment muzical susţinut de clasele a IX-a şi a X-a de germană. Şase perechi de dansatori, îmbrăcaţi elegant în roşu şi negru, au adunat aplauze prelungi, după ce au interpretat valsul: „Once upon a December”.

Filologii din clasele a IX-a şi a X-a au interpretat câteva cântece de iarnă în limbile franceză şi spaniolă.

Ramona Ceviuc, din clasa a X-a G, a interpretat melodia „Last Christmas”, după care un grup de elevi de la „Petru Rareş” a realizat câteva dansuri latino – americane.

Colind românesc şi rock

A urmat din nou muzică, cu elevi din clasele a IX-a şi a X-a de engleză intensiv, care au interpretat piesele „Happy Christmas”, „Jingle bell rock”.

Alexandra Ciufudean a interpretat o piesă de iarnă la pian, iar Teona Boteanu a încântat publicul cu o piesă în limba engleză „Driving home for Christmas”. Colindul popular românesc a fost readus în scenă cu ajutorul Alexandrei Ungureanu şi Dianei Nechişor, care, îmbrăcate în costume populare specifice Bucovinei, au interpretat un colind.

Sub genericul „Lumini de iarnă”, câţiva elevi din clasele a X-a F au realizat un moment coregrafic inedit – joc de lumini cu mişcare scenică.

Un moment mult aşteptat de liceenii de la „Petru Rareş” a fost rock -ul, cu trupa liceului, „Nevermind”.

După ce au interpretat câteva piese cunoscute (Andrei Drăguşanul  - chitară, voce), în aplauzele publicului, componenţii trupei şi-au acompaniat „colegii de scenă”, care au realizat momentele artistice din spectacol, elevi care s-au urcat pe scenă şi au cântat împreună „Feliz Navidad”.

Omul din spatele acestei frumoase poveşti de iarnă realizate de elevii de la „Petru Rareş” (organizatori  - clasa a X-a E) a fost profesorul de muzică Cristi Doboş.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moş Crăciun la „Petru Rareş”.
 Vizualizări articol: 2005 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 11 voturi
Moş Crăciun la „Petru Rareş”5.0511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
(18 dec 2007, 12:14:22
felicitari atat profesorilor cat si elevilor.Petru a fost mereu un liceu special fata de celelalte din suceava.nu sunt eleva acolo deci nu am nici un motiv sa ii laud pe cei de acolo.Bravo lor si la mai multe surprize!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă Caramel 4 porţii - 50 minute 1 l lapte 200g zahăr 4 ouă 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă nucşoară rasă Se pune laptele la fiert împreună cu vanilia, scorţişoara, nucşoara şi zahărul. Se amestecă în vas... Citeşte