Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 dec 2007 - Anul XII, nr. 304 (3672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din lipsă de personal

La uşa Urgenţelor Spitalului Judeţean se stă la rând şi câteva ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ore în şir de aşteptare. De asta au parte sucevenii pe care nevoia îi aduce la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava.

Pacienţii care ajung aici se plâng că trebuie să stea foarte mult pe la uşi, deşi starea lor de sănătate nu este deloc bună.

Oamenii spun că trebuie să aştepte şi câte şase ore până când sunt consultaţi şi primesc rezultatele analizelor, în funcţie de care medicii stabilesc un diagnostic şi hotărăsc dacă este sau nu cazul de internare. De cealaltă parte a baricadei, doctorii afirmă că statul la rând câteva ore nu poate fi evitat în condiţiile în care numărul solicitărilor este mare, iar personalul sanitar în număr insuficient.

“Îi este foame şi n-am ce să-i dau să mănânce”

Duminică, o tânără de 22 ani, din Şcheia, mamă a unui băieţel de 5 luni, a aşteptat toată dimineaţa pe holurile Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava.

Femeia venise la această unitate sanitară speriată de faptul că bebeluşul dădea semne de boală şi, neştiind că avea să stea ore în şir pe la uşi, nu luase cu ea decât o sticluţă de lapte.

Cu pruncul în braţe, tânăra a aşteptat circa o oră până când micuţul a fost văzut de un doctor, pentru ca apoi să mai piardă câteva ceasuri în aşteptarea rezultatelor analizelor.

În jurul orei 12.30, după câteva interpelări în rândul cadrelor medico-sanitare de la camera de stabilizare, tânăra tot nu aflase ce are copilul. Ştia doar că trebuie să mai aştepte până când vor fi gata testele.

“Îi este foame şi n-am ce să-i dau să mănânce. Am terminat laptele, dacă ştiam luam mai mult cu mine”, declara tânăra femeie.

Suplimentări de personal, de la anul

Ieri, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor, dr. Liviu Cîrlan, nu a negat faptul că pacienţii aşteaptă mult până când li se stabileşte un diagnostic.

El a recunoscut că, în unele situaţii, timpii în care se rezolvă o solicitare sunt lungi şi a motivat acest lucru prin numărul insuficient de personal.

Dr. Cîrlan a explicat că, potrivit normativelor, anual, acest serviciu ar trebui să deservească circa 30.000 de persoane, dar numărul celor care se adresează aici este dublu. Şi asta, în timp ce medicii şi asistenţii sunt foarte puţini la număr, respectiv 7 doctori şi 25 de cadre medii. “Sunt câte doi medici într-o gardă şi şase asistenţi pe tură, care nu au cum să facă faţă într-un timp scurt unui număr mare de solicitări. Când sunt urgenţe majore, se intervine în 2 – 3 minute, se face rapid tot protocolul. Pentru celelalte cazuri nu este însă un timp standard de răspuns. Au prioritate copiii şi bătrânii, dar timpul de aşteptare depinde şi de câte analize are de efectuat în acel moment laboratorul spitalului”, a arătat dr. Cârlan, adăugând că, la anul, problema lipsei de personal va fi rezolvată prin scoaterea la concurs a unor noi posturi de medici şi asistenţi.

“Am discutat cu conducerea spitalului şi ni s-a aprobat suplimentarea numărului de angajaţi”, a punctat şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La uşa Urgenţelor Spitalului Judeţean se stă la rând şi câteva ore.
 Vizualizări articol: 2251 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
La uşa Urgenţelor Spitalului Judeţean se stă la rând şi câteva ore5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ca in Romania/// trimis de
(18 dec 2007, 13:11:40
NU E O SURPRIZA, S-AU O NOUTATE CHIAR ASA SE INTIMPLA, LA NOI IN SUCEAVA//////
1.1  RE: Ca in Romania/// trimis de
(18 dec 2007, 13:52:46
cititorule !!! Lasa-te de scris. Sau daca tot te crezi si talentat scriitor, reia gramatica maica. Mi s-au ofilit ochii cand am vazut "s-au" scris despartit.Apuca-te de popice, de ping pong, de orice altceva, daaar lasa-te de scris.Multumesc anticipat.
2.   Abureli trimis de
(18 dec 2007, 13:12:50
Mda...numai ca eu personal am vazut cum halatele albe de la UPU stau si freaca menta, pe scaune, vorbind despre retete si alte rahaturi, in timp ce oamenii stau ca prostii si asteapta la usa, fiindu-le interzis cu obraznicie de vreo asistenta sa deschida usa. Asa ca domnilor directori, manageri sau ce plm sunteti voi...trebuie schimbata mentalitatea, luati biciul sau cravasa si invatati-le pe grasele de la UPU sa respecte lumea, oamenii bolnavi.
2.1  RE: Abureli trimis de
(18 dec 2007, 14:52:32
iha... bici , cravasca..... si poate un costumas din latex ... nu le sperii cu asa ceva D-le. DOCTOR.hee hee
3.   Prosti ... trimis de
(18 dec 2007, 13:17:10
Mai Cristino esti cam dusa cu pluta !!! Eu sunt de acord ca se sta si cateva ore la rand la urgente insa din punctul meu de vedere vina este a sistemului nu a medicului !! Insa articolul tau ne face sa credem ca numai la noi se intampla si numai medicii sunt de vina !! Iti recomand sa studiezi un pic de statistica sa vezi acolo cati medici pleaca anual din tara din cauza salariului de **** ... Ori in cazul de fata este problema ca medicii sunt fff putini ..Si este si normal !!! Doar nu sunt chiar asa de prosti incat sa practice medicina in Romania pe un salariu de **** !!! Iar daca astia satu la rand este vina lor asa cum este si vina noastra !!! Stam k prostii in casa in timp ce guvernul isi bate joc de noi si de banii nostrii !!! Cand o sa iesiti sa mai faceti o revolutie adevarata (nu k facatura aia din 89) atunci o sa scapati de toate acestea !!! Pana atunci sper sa nu murim cu totii la Urgenta !!!
4.   Nu se poate trimis de
(18 dec 2007, 13:34:07
am dus'o pe maicamea la urgentza asta vara

nici nu se putea tine pe picioare era alba ca un mort si doctorii de la urgentze ce faceau frate....beau cafele si lumea le murea la usha

nu se poate asa ceva
5.   Morala ioc trimis de
(18 dec 2007, 13:37:31
Seful de la urgente e prea ocupat sa i/o mai puna la vreo fatuca noua si n/are timp de bolnavi.
6.   Pentru YO YO /// trimis de
(18 dec 2007, 14:38:16
TE ROG FRUMOS,NU TE DA MARE....DAR CUVINTUL, daaar/......ce inseamna/////
7.   CA IN ROMANIA''/// trimis de
(18 dec 2007, 14:41:12
YO.....YO..../////
8.   Multa neseriozitate di partea medicilor din Suceav trimis de
(18 dec 2007, 14:55:43
Ai perfecta dreptate AZAD asa este am ajuns si eu acolo din cauza unui accident pierdeam foarte mult singe iar una dintre asistente statea de vorba in cabinet cu o cunostinta am batut in usa si i-am spus ca nu mai rezist simteam ca nu mai rezist ca pur si simplu lesin iar doamna asistenta a iesit a spus ca imediat dar imediat a fost in jur de 30 de minute poate si mai mult ,iar cind am intrat a spus aoleu dar ce sa intimplat deci pina a intra parca nu vazuse in ce hal eram,este pur si simplu ceva iesit din comun fereasca Dumnezeu sa ajungi la urgenta ca mori acolo pe holurile lor iar lor nici nu le pasa.
9.   DOCTORII DE NIMIC////// trimis de
(18 dec 2007, 15:14:01
DACA E URGENTA......DOCTORII AR TREBUI SA SARA CA ARSII..., IN ACTIUNE DAR EI...PAUZA//// NU ESTE NORMAL CU ACESTI OAMENII DE NIMIC, CUM E; SPITAL DE URGENTA'' .....NUMAI CU NUMELE////
10.   Nesimtire trimis de
(18 dec 2007, 15:33:23
a trebuit sa ma operez de apendicita si am ajuns la urgente DOCTORII TRBUIAU SA ISI BEA CAFEAUA.. am asteptat 3 ORE sa ma bage cineva in seama... ERAU IN PAUZA... ASA MI S-A SPUS... FACETI CEVA OAMENI BUNI!!!!! NU SE POATE ASA CEVA!!! L A U R G E N T E!!
11.   Nu numai la noi! trimis de
(18 dec 2007, 15:34:45
acum sunt convinsa pe propria mea piele ca nu numai la noi se sta la coada la urgenta; chiar si in tari in care nu ma asteptam, asa ca.....

peste tot sunt medici f buni si....

urari de sanatate acum de sarbatori!
11.1  RE: Nu numai la noi! trimis de
(18 dec 2007, 15:47:04
da in ce tara ai fost tu draga mimi?
12.   Se stie trimis de
(18 dec 2007, 15:50:49
Ai vazut filmul "Moartea domnului Lazarescu" ala ce'o murit plimbat de la un spital la altu' ca nimeni n'avea chef sa'l opereze.......asa e fratilor, n'au facut filmu' ala degeaba...se stie ca asta'i situatia da nu se face nimic...doctorii sunt ridicati in slavi si noi murim degeaba!Mai bine ma duceam la dispenar si'mi facea o injectie si ma duceam acasa si ma tratau neamurile ca la urgenta mori sanatos.mori de nervi...ca mi s'o facut si mie rau cand vedeam ca maicamea moare acolo si astia vorbeau ce sa bea in pauza: cafea cu lapte sau fara lapte.
12.1  RE: Se stie trimis de
(18 dec 2007, 16:56:34
e binelaughingla mine a fost invers eu m-am dus indoita (pe la 9dimineata) si alba ca moartea si tot de acelasi tratament am avut parte : plimbare de la un doctor la altul, nu stiau ce am si era un constipat caruia nici nu-i pasa si pana la ora 13 mi-a trecut de toatelaughing))) cu toate ca analiza la sange era cam naspa.

MAI BINE MURITI ACASA CA MACAR MURITI CU DEMNITATE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13.   Aaa trimis de
(18 dec 2007, 17:44:13
MAI BINE MURITI ACASA CA MACAR MURITI CU DEMNITATE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jur d nu e adevart decat sa mergi la spitalul judeteanlaughing
14.   Hmm trimis de
(19 dec 2007, 07:50:24
Doar nu va asteptati sa fie totul ca in ER ( serialu : Emergency Room ) .. Dragilor, noi traim in romania. unde noi, muritorii de foame suntem tratati ca niste ciumati. Se stia si pana acum ca asha sta treaba. nu inteleg de ce se mai scriu articole atat de socantesurprise .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă Caramel 4 porţii - 50 minute 1 l lapte 200g zahăr 4 ouă 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă nucşoară rasă Se pune laptele la fiert împreună cu vanilia, scorţişoara, nucşoara şi zahărul. Se amestecă în vas... Citeşte