Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 dec 2007 - Anul XII, nr. 304 (3672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiectul ISPA

Extinderea reţelelor de apă şi canalizare va avea prioritate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările finanţate prin proiectul ISPA, ce vor debuta în primăvara anului 2008, vor avea în vedere, mai întâi, extinderea reţelelor de apă şi canalizare.

Potrivit primarului Sucevei, Ion Lungu, aceste lucrări au fost stabilite ca fiind prioritare pentru ca şi locuitorii acelor cartiere să beneficieze de condiţii decente de trai, urmând ca după aceea să înceapă lucrările de înlocuire a reţelelor vechi de prin oraş.

Prin acest proiect, municipalitatea îşi propune să realizeze o creştere a gradului de acoperire a serviciilor de furnizare a apei potabile de la 75% în prezent, la aproximativ 85%, prin amplasarea a circa 22 kilometri de conducte noi, dar şi asigurarea a circa 30 de aparate de măsurare a debitului pe reţea şi a 8.000 de apometre de mici dimensiuni pentru branşamente şi înlocuirea a circa 1.000 de apometre uzate.

Populaţia nu va fi afectată de lipsa apei

Programul de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare va afecta 91 de străzi din municipiu, 41 din zona centrală şi cartierul Zamca, 31 din cartierul Burdujeni, 10 din Iţcani şi 8 din cartierele George Enescu şi Obcini.

Programul de extindere a reţelei de apă se va desfăşura, total, pe 20 de străzi, şi, parţial, pe 8 străzi, din cartierele Iţcani şi Burdujeni Sat. Reţeaua de canalizare va fi extinsă, total, pe 24 de străzi, şi, parţial, pe 4 străzi, din cele două cartiere.

În ceea ce priveşte soluţia pe care constructorul o va adopta pentru înlocuirea reţelei de distribuţie a apei potabile, fără ca populaţia să fie afectată de lipsa apei, primarul Ion Lungu a precizat că „societatea germană contractată pentru aceste lucrări are o soluţie tehnică foarte bine gândită şi în acest sens”.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Extinderea reţelelor de apă şi canalizare va avea prioritate.
 Vizualizări articol: 710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Extinderea reţelelor de apă şi canalizare va avea prioritate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   IN CARTIERUL DE VILE SF.ILIE trimis de
(18 dec 2007, 12:34:31
VA FI VREODATA CANALIZARE PRIN ACEL CARTIER SF.ILIE?
2.   Nu cred trimis de
(18 dec 2007, 13:25:33
Nu cred ca va fi repede. Pentru a avea retea ar trebui ca primarul din Scheia sa construiasca retele de utilitati. Ceea ce n-am vazut inca. Oamenii si-au mai facut dar de obicei sunt facute dupa ureche.

Pana o sa fie destul de destepti cei din primarie sa investeasca pentru oameni mai e mult. E totusi primarie de sat. Slab de tot cu oamenii lor. Buni numai pentru ciubucuri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă Caramel 4 porţii - 50 minute 1 l lapte 200g zahăr 4 ouă 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă nucşoară rasă Se pune laptele la fiert împreună cu vanilia, scorţişoara, nucşoara şi zahărul. Se amestecă în vas... Citeşte