Zi de sărbătoare ieri la Şcoala Generală nr. 3 din Suceava. Pe lângă faptul că elevii, împreună cu profesorii lor, au marcat Ziua Naţională a României, şi au organizat un moment special dedicat Marii Uniri, aceştia au mai avut un motiv de sărbătoare,
După doi ani de la demararea activităţilor şi proiectelor ecologice, Şcoala Generală nr. 3 a primit ieri Steagul verde, un simbol al educaţiei pentru mediu.
Pentru a intra în posesia steagului, profesorul Sidonia Apetrei, coordonatorul de proiect, a declarat că „timp de doi ani de zile, în şcoală s-au derulat numeroase activităţi şi simpozioane cu caracter ecologic, activităţi în care au fost implicaţi toţi elevii”.
Ieri, la Şcoala Generală nr. 3 a fost arborat Steagul Verde, în prezenta elevilor, profesorilor, părinţilor şi reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Suceava. Pentru acest moment special, doi profesori din şcoală au compus un imn „Eco Şcoala”. Este vorba despre profesorul de limba română Viorica Petrovici, care a compus versurile imnului şi despre profesorul Gelu Cuzic care a compus muzica.
Evenimentul de ieri a fost unul cu totul aparte pentru micii ecologişti ai şcolii, care au participat în număr mare la festivitatea de arborarea a Steagului Verde şi au purtat în mâini crenguţe de brad.
Judeţul Suceava este pe primul loc în topul judeţelor cu cele mai multe şcoli înscrise în programul Eco-Şcoala, având 36 de unităţi şcolare care desfăşoară activităţi în cadrul programului, candidate la steagul verde. După Suceava urmează Bucureşti, cu 31 astfel de şcoli. La nivelul ţării, sunt 83 de şcoli care deţin steagul verde şi se numesc eco-şcoli, în judeţul nostru fiind 13, din care 7 l-au primit în anul şcolar trecut.
Coordonatorul programului pe centrul zonal NE este inspectorul pentru educaţie şi formare Tatiana Vântur.