Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 dec 2007 - Anul XII, nr. 287 (3658)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Adomnicăi: “PSD trebuie să introducă propria iniţiativă legislativă privind uninominalul”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi consideră că “este absolut necesar” ca PSD să reia demersul legislativ cu privire la votul uninominal şi să depună propriul proiect de lege.

Este vorba de votul uninominal în două tururi de scrutin, sistem propus de PSD în urmă cu aproape un an, dar care nu a găsit susţinere la vremea respectivă. Este acelaşi sistem pe care l-a propus şi preşedintele Traian Băsescu la referendum şi pentru care PD a depus deja la începutul acestei săptămâni, la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, o propunere legislativă.

„Eu consider că e absolut necesar şi corect ca PSD să reia demersul legislativ şi să depună din nou o propunere legislativă, pentru că am fost primii iniţiatori ai acestei modalităţi de alegeri. Procedura e că în momentul în care se depun propunerile legislative care au aceleaşi subiect se conexează, dar în final coautoratul este arătat. Deci va rezulta că autorii acestor propuneri legislative în condiţiile în care va trece de Parlament vor fi PSD, PD şi PLD, semnatarii acelei propuneri legislative”, a declarat Adomnicăi.
Deputata apreciază că votul de încredere primit de Guvernul Tăriceanu prin asumarea răspunderii pe proiectul legii votului uninominal în varianta Pro Democraţia s-ar părea că a fost degeaba.

„Avem o problemă pentru că Guvernul şi-a asumat răspunderea pe un proiect de lege care a fost atacat la Curtea Constituţională şi serioase indicii că s-ar putea constata o anumită neconstituţionalitate a acestui proiect de lege referitor la acea listă care este a treia etapă de repartizare a mandatelor”, a mai spus deputata PSD de Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adomnicăi: “PSD trebuie să introducă propria iniţiativă legislativă privind uninominalul”.
 Vizualizări articol: 685 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adomnicăi: “PSD trebuie să introducă propria iniţiativă legislativă privind uninominalul”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei