Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 dec 2007 - Anul XII, nr. 287 (3658)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sondaj

Arhiepiscopia şi Poliţia, instituţiile în care sucevenii au cea mai mare încredere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
În topul încrederii. Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului sunt instituţiile care ocupă primele două locuri în preferinţele localnicilor când vine vorba de încredere. Dintre persoanele intervievate, 29% au dat un vot de încredere pentru instituţia condusă de ÎPS Pimen, iar 23% cred că pot apela la Poliţie fără urmă de îndoială.

La mare distanţă se află Consiliul Judeţean Suceava, pentru care au răspuns pozitiv 12% dintre subiecţi, în timp ce Prefectura se situează pe locul patru, cu 8% din opţiuni.

Următoarele două instituţii care funcţionează în Suceava şi pentru care s-au exprimat opinii sunt Casa Judeţeană de Pensii, cu 5% din răspunsuri şi Justiţia, cu 4% din voturile de încredere.

Din totalul celor care au răspuns sondajului de opinie, 19% nu au indicat nici o instituţie în care ar avea încredere.
Sondajul a fost realizat de firma Hexis Consulting, în perioada 4-11 noiembrie, pe un eşantion de 1.197 de persoane, şi are o marjă de eroare de +/-3%.

Pe zone din judeţ, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor se bucură de cea mai mare încredere în rândul populaţiei care locuieşte în Fălticeni şi în comunele din împrejurimi. 39% dintre subiecţii acestei zone au dat un răspuns în favoarea bisericii.
Poliţia Judeţeană a primit cele mai multe voturi favorabile din zona Rădăuţi-Siret. De aici, 36% dintre persoanele intervievate au spus că au încredere în oamenii cu caschetă.
Zona Humor - Câmpulung - Vatra Dornei înglobează cei mai mulţi nehotărâţi. Nu mai puţin de 45% dintre cei chestionaţi au spus că nu ştiu în ce instituţie ar putea avea încredere.

Raportul rural-urban, decisiv în stabilirea acestui clasament al încrederii

Sociologul Adrian Botezatu a comentat aceste procente, subliniind faptul că un rol important la ierarhia rezultată îl are proporţia rural-urban.

„La sate, biserica este văzută ca principala autoritate şi de aici această doză mare de încredere. Pe de altă parte, Bucovina este, prin tradiţie, o zonă cu multe mănăstiri şi biserici, iar credinţa are un rol semnificativ în rândul oamenilor”, a declarat Botezatu.
În ceea ce priveşte Poliţia, sociologul sucevean a arătat că, uneori, la sate poliţistul este mai important chiar şi decât primarul.
„Poliţistul este cel care se implică în rezolvarea multor conflicte sau probleme din viaţa comunităţii şi este perceput ca un factor de echilibru”, a explicat Adrian Botezatu.

Pentru cea de a treia instituţie aflată în topul încrederii, Consiliul Judeţean, sociologul crede că a primit voturile în special din zonele unde s-au derulat proiecte de dezvoltare, acolo unde s-au realizat investiţii palpabile pentru comunitate.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arhiepiscopia şi Poliţia, instituţiile în care sucevenii au cea mai mare încredere.
 Vizualizări articol: 820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Arhiepiscopia şi Poliţia, instituţiile în care sucevenii au cea mai mare încredere5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dar trimis de
( 1 dec 2007, 19:26:11
dar jandarmeria sv.cand o puneti in sondaj?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei