Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 dec 2007 - Anul XII, nr. 287 (3658)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BM: România, locul 10 în lume după sumele trimise de muncitorii români care lucrează în străinătate

Duminică, 2 Decembrie 2007 (20:31:09)

România ocupă locul zece într-un clasament al Băncii Mondiale (BM) privind sumele de bani trimise de emigranţii care muncesc în străinătate în ţările de origine, valoarea expedierilor românilor fiind de 6,8 miliarde dolari în acest an, se arată într-un raport al BM, realizat la nivel mondial.

  Suma trimisă de români este apropiată de cea a emigranţilor britanici şi a celor germani, care vor trimite anul acesta în statele de origine câte şapte miliarde de dolari fiecare.

În 2007, India, Mexic şi China vor fi ţările care primesc cei mai mulţi bani de la cetăţenii care muncesc în străinătate. Astfel, India va primi aproximativ 27 miliarde de dolari, ocupând primul loc în topul BM, urmată de China, cu circa 25,7 miliarde de dolari, şi Mexic, cu 25 miliarde de dolari.

În primele zece locuri ale topului se regăsesc şi state cu un nivel ridicat al veniturilor, precum Franţa, Spania şi Marea Britanie.

La nivel mondial, emigranţii vor trimite în ţările de origine aproximativ 318 miliarde de dolari, din care aproximativ 240 de miliarde de dolari vor ajunge în statele în curs de dezvoltare.

Estimările Băncii Mondiale privind valoarea totală a sumelor trimise de muncitorii români din străinătate în acest an, de 6,8 miliarde dolari, este inferioară celei estimate de oficialii BNR, de 6,3-6,4 miliarde euro (9,2-9,3 miliarde dolari).

Consilierul guvernatorului băncii centrale Adrian Vasilescu a declarat săptămâna aceasta ca suma totală trimisă de românii care lucrează în străinătate în ţară în acest an va depăşi cinci miliarde de euro (7,3 miliarde dolari), putând ajunge la 6,3-6,3 miliarde euro (9,2-9,3 miliarde dolari).

Vasilescu a precizat că numai în perioda sărbătorilor de iarnă românii vor trimite în ţară circa un miliard de euro (1,46 miliarde de dolari).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BM: România, locul 10 în lume după sumele trimise de muncitorii români care lucrează în străinătate.
 Vizualizări articol: 713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BM: România, locul 10 în lume după sumele trimise de muncitorii români care lucrează în străinătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei